reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Nia, cześć na forum :) A propos tego, co napisałaś: kiedyś przeczytałam, że dzieci wychowujemy dla społeczeństwa, nie dla siebie. Może taka integracja z innymi już od wczesnego okresu niemowlęctwa nie jest wcale zła?

kora, ja właśnie z powodu takiego podejścia przestałam się przejmować innymi. W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy przez chęc pomocy obcym straciliśmy kilkadziesiąt tysięcy złotych, których już raczej nigdy nie odzyskamy. Też było nam żal, też chcieliśmy pomóc. Teraz martwię się tylko o swój tyłek :)

Ostatnia edycja:
reklama
podpowie mi ktoras jak mam umiescic ten suwaczek? :zawstydzona/y:

co omnie? mam 31 lat, mieszkam w niemczech od 9 lat, mamy z mezem 3 letniego synka, studiuje- teraz znajduje sie w fazie egzaminacyjnej konczacej studia-, w pl skonczylam germanistyke niestety nie zostalo mi to zupelnie uznane dlatego tez podjelam kolejne studia ktore ze wzgledu na mojego synka wloka sie nieziemsko, ale juz widac koniec :)
i tak w skrocie chyba o mnie

A ja dziewczynki juz mam dla mojej dzidzi pol spiochy czapeczki dwie body z dlugim i reczniczek zamowilam stwierdzilam ze za kazde usg cos kupie niestety mam taka sytuacje ze musze to rozlozyc na duze raty...a czas leci niedlugo bedzie koniec I trymestru potem swieta i znowu cos wypadnie

Co za zarabisty temat chcialam wpasc ale bylam zmuszona isc po corke do szkoly.
Lori-napisz jak mozesz to gdzie ty pracujesz i ile zarabiasz tak pirazy oko ,sorry bylam troche zaszokowana:szok:
perelka-juz wymyslilam obiad dzis ide na latwizne bedzie ryz z kurczakiem i warzywami ;-) i tyle

Nia, kod html z suwaka wklejasz w sygnaturę w zakładce "ustawienia" :)

Perełka, ja chciałabym kupić pierwszą rzecz w poniedziałek, po wizycie (jeśli wszystko będzie ok). Też będę kupować "na raty" :))

Kinga, u nas chyba bułki z serem :-D Mam pełną lodówkę wszystkiego, a ani ja nie mam siły jeść, ani W. (dopadła go okropna biegunka i został w domu). I jak zwykle w ciągu dnia jem mnóstwo warzyw, tak już drugi dzień mnie odrzuca nawet od rzodkiewek i pomidorów:-(

Ostatnia edycja:
podpowie mi ktoras jak mam umiescic ten suwaczek? :zawstydzona/y:

co omnie? mam 31 lat, mieszkam w niemczech od 9 lat, mamy z mezem 3 letniego synka, studiuje- teraz znajduje sie w fazie egzaminacyjnej konczacej studia-, w pl skonczylam germanistyke niestety nie zostalo mi to zupelnie uznane dlatego tez podjelam kolejne studia ktore ze wzgledu na mojego synka wloka sie nieziemsko, ale juz widac koniec :)
i tak w skrocie chyba o mnie
Wkoncu ktos z niemiec:-);-) ,ja juz tez troche czasu tutaj .
Perelka ,Cytrusek- M tez mi sie rozgladal ostatnio za ciuszkami i jak bedzie wszystko ok to tez bede po 12 tygodniu kupowac do porodu sie uzbiera :tak::tak:

Oj Lori chcialoby sie:D;-)a ta sasiadka nie docenila nic nawet pomoc ktorej wcale nie musialas udzielac jedynie dziecka zal bylo...

no właśnie to jest najgorsze, ja nie jestem naiwna, ale za każdym razem co sobie obiecywałam że to koniec to mi serce pękało na widok Wanessy. To nie była jej wina że głupich rodziców ma. Biedne głodne dziecko z odparzonym tyłkiem i jak mu nie pomóc?
Matke to bym gołymi rękami ubiła jakbym mogła, ale Wanessie pomagałam, ale zawsze tylko jej, pieniędzy nigdy nie dałam do ręki. Jedynie za szczepionke kiedys zapłaciłam.

A ja dziewczynki juz mam dla mojej dzidzi pol spiochy czapeczki dwie body z dlugim i reczniczek zamowilam stwierdzilam ze za kazde usg cos kupie niestety mam taka sytuacje ze musze to rozlozyc na duze raty...a czas leci niedlugo bedzie koniec I trymestru potem swieta i znowu cos wypadnie

ja też jestem tego samego zdania, lepiej na raty po troche i jak fajnie jest oczy nacieszyć :) Ja ostatnio kupowalam od 8 tc a potem musiałm schować głeboko dla ko i nie patzrec bo było smutno. Teraz poczekam aż poznam płeć ;-) no a przynajmniej do konca pierwszego trymestru :-p

Co za zarabisty temat chcialam wpasc ale bylam zmuszona isc po corke do szkoly.
Lori-napisz jak mozesz to gdzie ty pracujesz i ile zarabiasz tak pirazy oko ,sorry bylam troche zaszokowana:szok:
perelka-juz wymyslilam obiad dzis ide na latwizne bedzie ryz z kurczakiem i warzywami ;-) i tyle

hmmm a dla czego chcesz wiedziec ile zarabiam? ... nigdy nie pisałam czy zarabiam dużo czy mało :-p ... mysle że to nie wątek do takich tematów. Jak będzie grupa zamknięta to wtedy napisze przynajamniej co robie ;-)

z ciekawych opowieści o sąsiadce to jeszcze jedna jest niezła. Pewnego dnia przyszła do mnie z córką i się pyta czy moge z nią zostać na pół godziny bo tam leje a ona szybko skoczy po zakupy na obiad. No to OK. Oczywiście głodną Wanesse nakarmiłam i oboje spali w jednym łóżeczku. Mineła godzina a jej nie ma, kolejna i kolejna. Ja juz pare smsów wysłałam, dodzwonić się nie mogłam. Mąż wraca z pracy a ja mówie że pół dnia Wanessa ze zmną a rodzice gdzies wsiąkli. My juz przerażeni że oni nam podrzucili dziecko i uciekli. Po 23:00 się zjawiła "mamusia" tłumacząc się że spotkała koleżankę ze szkoły, poszła do niej na ploty i straciła poczucie czasu. No i jak tu ludzi nie zabić?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry