reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Julka np stan zaplany drog rodnych i ukl.moczowego,generalnie kazdy stan zapalny.Cesto przyczyny znalesc nie potrafia.Bo to jak juz sa skurcze,i rozwarcie no to sila rzeczy:-)
A maluszek chyba nie moze sie przyczynic do pekniecia pecherza plodowego..

reklama
może to faktycznie była wydzielina na razie nic już nie cieknie ale doslownie czułam jak cieknie coś czego nie mogłam powstrzymać i byłam cala mokra. Oby to się nie powtórzyło.

Dzięki dziewczyny :)

Hej.

o 12 wróciliśmy od znajomych, wszystko było w porządką, ale do 5 nie mogłam zasnąć, tak bez powodu po prostu, a mąż spokojnie obok chrapał, eh. Z tej racji dopiero wstałam, dobrze, że dziś niedziela.

Kartagina nie dawaj się! Stosuj wszystko co się da!

Citrus gratuluję końca 33 tygodnia! Mi też nic nie wycieka z cyców. Ostatnio moja mama robiła domowe pyzy, ale myślę, że niestety z ilości ziemniaków jak dla armii.

Jak wracaliśmy w nocy było - 15, ja też chcę już wiosnę, tylko mnie martwi to, że nie mam żadnek kurtki wiosnennej w której bym sięmogła dopiąć, a nie opłaca mi się kupować, chyba, że na ciuchach uda mi się cos upolować.

Ja to sobie jakoś tak wyobrażam, że zacznie się dziać w połowie kwietnia, że wtedy zaczną się porody u nas na forum.

wiikki - mnie też coś czasem pocieknie, mówiłam mojej lekarce, ale powiedziała, że to normalne. Po prostu wydzielina ciążowa może być naprawdę obfita i wodnista. Ale lepiej o tym powiedz na najbliższej wizycie.

citrus - a co, chciałabyś już zużywać mnóstwo wkładek, żeby bluzki mlekiem nie zalać?:-p Ciesz się, że jeszcze nic Ci nie leci. Ja się cieszę;-)

Ja wysłałam moich chłopów na spacer i zrobiłam obiad. Teraz zamierzam siedzieć i nic nie robić. Cała jestem spuchnięta:baffled:

Moi panstwo tez na spacerze.Ja mam rosol ugotowany wiec nawet sie nie podnosze.Zwlaszcza,ze wczoraj dostalam takiego skurczu w lazience,ze myslalam,ze nie dojde do pokoju zeby sie polozyc.Takze juz wierze doktorkowi,ze te 1,5 tyg mam przelezec...Ja nie planuje porodu przed 8.04. :-)

Druga tura dzidziowego prania sie robi.Ale jeszcze ze 2 pralki z tymi wszystkimi kocykami,recznikami i innymi poscielami...Az w szoku jestem bo jak to wszystko jest poskladane w kostke,poukladane w pudelkach to jakos nie wyglada tak groznie...
Torba dla mnie spakowana,dla Malizny tez juz cos popakowalam do szpitala.W sumie to ciezko mi dla niej pakowac bo nie wiem jaka bedzie pogoda,kiedy,co i jak.Mam jej spakowac tylko ciuszki na wyjscie...A mezowi wolalabym nie ufac w tej kwestii ;-) Wiec wymyslilam,ze zabezpiecze sie na kazda ewentualnosc :-)

dziewczyny nie piszcie mi o obiedzie... bo ja dopiero kończę smażyć naleśniki które były na śniadanie (jak zwykle zrobiłam jak dla pługu wojska)... a tu już powoli trzeba myśleć o obiedzie :(

Wody nie sa tylko przezroczyste!

tu o kolorze wod:prawidłowe wody płodowe są jasne i przejrzyste. W miarę upływu czasu stają się opalizujące, a tuż przed porodem ich barwa zmienia się na mętno-białą. Gdy dojdzie do niedotlenienia płodu, wydala on smółkę, która zanieczyszcza wody i nadaje im zielonkawe zabarwienie. Z nnego źródla: zólte wody-swiadcza o konflkcie serologicznym
brazowe-o wewnatrzmacicznej smierci plodu

Wody płodowe - płyn owodniowy - Dzidziusiowo.pl

napisałam że są przeźroczyste i bezzapachowe jak są czyste...czyt. zdrowe,bo wiadomo że jak jest ciąża z komplikacjami to i wody są czy zielone,czy żółte,czy bordowe

Julka nie wiem na ile dzieciok jak się wierci może ten pęcherz przebić,ale mi w pierwszej ciąży odeszły wody ,bez skurczy i bez stanu zapalnego,więc może to po prostu też zależy od dojrzałości ciąży

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy wody płodowe mają biały kolor? bo mi coś cieknie bialego ( nie przezroczyste )a nie jest to lepie jak wydzielina i nie wiem co robić :/

A dużo ci wyciekło? Jeśli to wody, to 12h ( teoretycznie) masz czasu. Ale jeśli poczujesz takie bóle okresowe, albo coś w ten deseń, to zabieraj torbę i na IP.

To ja mam lepsze wrażenia! Ciągle mam wrażenie, że mi mokro w kroku, a tam sucho! :-D

Mam podobnie ;-)

reklama
Mój Małż to chyba oszalał. Jak musiałam go najpierw siłą wypychać na spacer z synem, to teraz nie ma ich już 2,5 godziny:szok: Ciekawa jestem, czy faktycznie spacerują, czy pojechał z nim gdzieś autem:baffled:

Do góry