reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Asia, dzięki za pocieszenie, jak patrzę z tej perspektywy to niby już nie dużo zostało, ale te 2 tygodnie to wydają mi się tak odległe.. mam wrażenie że marzec to już drugi raz zaliczam:-( ech!

reklama
wikki a ile Ci tego cieknie??Moze to jednak wydzielina jakas?Ja ostatnio mam taka wzmozona wydzieline..
Wody moga miec kolor od przezroczystego,przez bialy,zolty,zielony,bordowy..
Ciezko powiedziec...W niektorych aptekach mozna kupic papierki lakmusowe ktore odpowiednio sie zabarwiaja jesli to wody plodowe...A jesli nie masz jak zakupic to moze na IP?

Ostatnia edycja:
no właśnie wydzielina nigdy tak nie wyglądała ale się wystraszyłam dosłownie kropelkami leciało ze mnie jak z kranu, ale juz przestało, jeśli jeszcze raz tak poleci to na wszelki wypadek przejadę się na IP

Wikki wody to przeźroczyste i bezzapachowe,jak są czyste,biała to jest wydzielina.

Zapo,Kartagina,do czwartku będę tą dopochwową brała,nie opłaca mi się jechać specjalnie do lekarza bo mam po drugiej stronie miasta.a i tak zwolnienie dopiero w czwartek mi da więc bym musiała jechać dwa razy,a to za dużo komplikacji jest.mi lekarz mówił że do 34 tygodnia będę luteine brała.w pierwszej ciąży przy szwie wcale nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak luteina,tylko na nospie jechałam,a teraz jak biorę aspargin to znowu nospe też sama odstawiłam bo nie mam skurczy.

Szok zaliczyłam. Nabrałam ochoty, żeby po raz pierwszy w życiu zrobić pyzy, ale jak zobaczyłam, że przepisy każą gotować 3 kg ziemniaków, to zwątpiłam. Co oni, całą armię napoleońską chcą tym wykarmić? :szok: Nawet nie wiem, jak te proporcje zmniejszyć, żeby porcja była rozsądna, a nie jak dla słonia :-(
Która wie, ile ziemniaków użyć, żeby zrobić pyzy dla dwóch osób?

Chociaż nie, nie chcę już. Za dużo pierdzielenia :-D

Ostatnia edycja:
Wody nie sa tylko przezroczyste!

tu o kolorze wod:prawidłowe wody płodowe są jasne i przejrzyste. W miarę upływu czasu stają się opalizujące, a tuż przed porodem ich barwa zmienia się na mętno-białą. Gdy dojdzie do niedotlenienia płodu, wydala on smółkę, która zanieczyszcza wody i nadaje im zielonkawe zabarwienie. Z nnego źródla: zólte wody-swiadcza o konflkcie serologicznym
brazowe-o wewnatrzmacicznej smierci plodu

Wody płodowe - płyn owodniowy - Dzidziusiowo.pl

Noelle, a może wiesz, czy zdarzają się przypadki że dzidziuś tak się wierci że przebija pęcherz? bo ja czasem się boję że ten mój akrobata rozerwie ten pęcherz.
właściwie to co jeszcze powoduje że pęcherz pęka i wody odpływają oprócz skurczy macicy?

reklama
Do góry