reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

my sobie komunie w tym roku też odpuszczamy, mamy 2, jedna 11 a druga 19 maja, a z weselem myślę że albo opcja zabrania młodej i może będzie spać w wózku czy coś albo zostaniemy w domu....trochę to takie na siłę wymyślanie chyba, sama nie wiem

reklama
Chmurka - ja ide na wesele jak moj maly bedzie mial okolo 3 miesiecy (17 sierpnia) i nie zamierzam nie isc, bo uwielbiam wesela:-)

Ullana - tez chce kupe we snie!!!:-D

Aśka - no kurcze moje (.)(.) tez wieksze, a przy tym brzuchu wygladaja jak 2cytrynki:dry: W tej chwili mam 85-90 C i nie wiem jaki rozmiar mam kupic tych do karmienia...

Fiołkowa - eeee nie przejmuj sie ja tez sie bujam na boki jak chodze hehe:D Ale to taki urok ciezarnych kobiet:-D Nie dosc, ze wybujane, to jeszcze slimaczym tempem:)

Tez mam komunie w maju, ale niestety w okolicach terminu porodu i 400km ode mnie... Wiec niestety odpadam...

I dzis tez jestem wypruta jak flak... Ide zaraz chyba jakas dzemke zaliczyc , moze troche ozyje...

A jesli o mnie chodzi to na porodowke wybieram sie nie wczesniej, niz w majowke:D

Witam się jako słomiana wdowa:-(
Teraz będę miała mężulka tylko na weekendy....muszę się przyzwyczaić.
Laski da się jakoś zapanować nad hormonami? Od wczoraj wyję non stop....co mąż napisze eska becze, Majka powie, że tęskni -becze i nie huhu nie potrafię nad tym zapanować.
Dzisiaj miała wycieczkę do Gdyni, zwiedzali prom Stena Line, od tygodnia o niczym innym nie mówiła, a dziś....powiedziała, że woli żeby tatuś wrócił niż jechać na wycieczkę:no: rozczula mnie na maxa i wtedy to juz razem beczymy;-)

W sobotę latałam jak skowronek, miałam mnóstwo siły, a dziś czuję się wyrzuta jak kapeć... zaraz powinnam wyjść po młoda do szkoły, a leżę na łóżku jak flak:confused: na 16.50 mam gina i taki kawał drogi do niego.... Boziu jakiego mam lenia:szok:

Ja od wczoraj też beczę non stop. Ostatnio miałam świetną sytuację hahahaha. Partner wrócił do domu, Ja wysprzątałam, czekałam z obiadem.. wiedziałam, że już idzie to otworzyłam kluczem drzwi i usiadłam sobie. Ten wszedł i od razu "no ładnie.. :) a gdybym to nie był Ja? " a Ja patrzę na Niego.. nie wiem, co powiedzieć i w płacz :-D ten się przestraszył i pytał co się stało hahaha. Sama nie wiedziałam, dlaczego tak zareagowałam :D sama się z siebie śmiałam później :-D

to komoda skręcona - uff...

20130318_145814.jpg

będzie stała w sypialni, ale trzeba tam najpierw zrobić na nią miejsce.... a z tym muszę na S poczekać...

Załączniki

• 20130318_145814.jpg
    20130318_145814.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 56
hej dziewczyny,

przepraszam, że tak z innej beczki ale orientujecie się co należy i jak zrobić, aby otrzymać becikowe?

Nanu komoda śliczna :)

Cześć dziewczyny!
Nawet nie próbuje nadrobić tylu stron do tyłu, bo bym oczopląsu dostała.
Przyszłam ponarzekać. Już mam dość, a jeszcze końca ciąży nie widać. Brzuch jest spory, chodzę jak kaczka, ciężko mi się schylić, by zawiązać buty, co godzinę szoruje do toalety, śpię tylko na jednym lub drugim boku, męczy mnie zgaga, boli kręgosłup, ledwo człapie po schodach, przytyłam i gdy patrzę w lustro widzę coś w pół drogi między lwem morskim a wielorybem. A tu jeszcze siedem tygodni do końca.
No i czy kobieta nie ma pod górę? :baffled::baffled:

hej dziewczyny,

przepraszam, że tak z innej beczki ale orientujecie się co należy i jak zrobić, aby otrzymać becikowe?

Nanu komoda śliczna :)
dzięki wikkii

:)

a co do becikowego, to przede wszystkim już nie dla każdego:/
ja ostatnio stwierdziłam,że od państwa nie dostanę nic bo nawet ulgę na dziecko zabierają....

Becikowe nie dla wszystkich. Jeden głos przesądził, że będzie wyższe o 200 zł

składa się we wro chyba w MOPS

Becikowe od 2013 roku

Nanu, Super komoda i super prezentuje się pod sowami :) Sama zastanawiałam się nad TĄ komodą, ale w końcu decyzja zapadła nad wyborem komody z przewijakiem. Ja też od państwa nic nie dostanę ani becikowego ani nawet ulgi nie będę mogła odliczyć :angry: Dobrze że chociaż macierzyński wydłużą (choć nie wiem czy skorzystam - może ew. z miesiąc lub dwa)

reklama
Witam sie z zatkanym nosem. Dwa miesiace spokoju byly, a teraz znow zaraza mnie dopadla. Mam nadzieje,ze juz trzeciej kuracji na zatoki nie bede musiala brac.
Ciagle mam pisanie raportow w domu, a idzie mi to jak krew z nosa, wiec daje jedynie rade doczytywac codziennie te 10 stron.A tu tyle tematow!
Z tym bolem pachwin, to chyba nie zalezy od pozycji dziecka, bo moja Ania sie obrocila wreszcie przedwczoraj, a pachwiny nie zaczely bolec. Wikki, skoro Ty taka aktywna, na fitness smigasz,to niekoniecznie musisz tych wszystkich dolegliwosci doswiadczyc.
Bylo tez chyba o stanikach do karmienia: z zakupem wstrzymalabym sie do ostatniej chwili. Sama mam doslownie wor stanikow ciazowych i do karmienia wlasnie i moglabym stragan otworzyc, bo przez tyle rozmiarow przeszlam. A jak zobaczylam swoje odbicie w lustrze w 3. dobie po porodzie, to wygladalam, jakbym 3 glowy miala.

Czytalam o protestach matek, ktore urodzily w pierszym kwartale 2013, cikawe czy uda im sie cos wskorac. Jak powiedzialam wczoraj mojej doktorce ile trwa macierzynski w Polsce, to za glowe sie zlapala. Takze dziewczyny gratuluje,ze bedziecie mogly spedzic z maluszkami tyle czasu.

Komunie i wesela: jaki fajny klimat sie czuje. Ta zaawansowana wiosna, kwiaty, ludzie poubierani fajnie, jedzonko. Ja bym poszla bez wahania! Chociaz na pare godzin. Tylko u mnie sie ani na komunie ani wesela nie zanosi w najblizszym czasie:)

Do góry