reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Kartagina, witaj w gronie zgagowiczek:sad: to ci wywołałam wilka z lasu..nie chciałam:-( dziś też mam już ziejącego smoka w przełyku.

a gratis mam mega wzdęcie..:crazy: chyba pójdę przespać ten koszmary stan!

Ostatnia edycja:
hej, aż mi głupio już pisać, tak rzadko bywam....
już jestem tak zmęczona, ze nawet nie mam siły czytać... dzisiaj kilka razy zasnełam w autobusie przy przemieszczaniu się..... ale jeszcze kilka dni i najgorszy sajgon remontowy bedzie za mną...
zdrówka wszystkim i dobranoc...
jak to się skończy to zacznę sie znowu częściej odzywać.....

kora-dbaj o siebie, zycze szybkiego zakonczenia remontow

nanu-przygody niezbyt mile. Ja na szczescie teraz jestem zmotoryzowana wiec na "zyczliwosc" innych nie musze liczyc. W pierwszej ciąży zdarzylo sie kilka razy ze ktos ustapil miejsca w autobusie, ale to byli raczej mlodzi ludzie a nie starzy

Ja doczytalam na swoim usg ze moje dzieci waża....dziewczynka ponad 1,5kg, a chlopiec 1,7kg. Duze te moje bliźniaki....no ale brzuch tez ogromny. No i jeszcze duzo wód plodowych

masakra jak ból pleców mam ;///
dziś w pracy nie było lekko wczoraj inwentaryzacja była dziś syf w sklepie jak diabli i mało staffu bo nam godziny obcięli Larcia natomiast bawiła się w 'palnij pęcherz' i co 3 min latałam do klopa żeby wycisnąć z siebie 3 kropelki. Jakaś babka powiedziała że chyba na dniach rodzę, więc a na to że jeszcze mam 10 tygodni, na co skomentowała że bliźniaki i tak się rodzą przed terminem O__O Teraz już każdy klient mi zgaduje na temat brzucha już mi się nudzi im odpowiadać i dziękować.
Masakra fizycznie nie wyrabiam już z robotą byle do 16tego.

Podziwiam Cie Sembo ze tak dlugo dajesz rade pracowac, ale na szczescie do 16tego juz niedaleko:)

Citrus mój P tez lubi ogladac Pingwiny z Madagaskaru :)
Elajar wstaw jakas fotke z brzuszkiem:)

cześć dziewczyny!!

Ja dziś wcześnie o poranku, bo zaraz jadę do domu ( do rodziców ), muszę jechać do urzędu skarbowego.
Niestety pociągiem, ale całe szczęście znów zapowiada się piękny dzień.
Całą noc się wierciłam i spać nie mogłam.
Nanu współczuje wczorajszych przeżyć. Ja Wam powiem, że też jeszcze nie zdarzyła mi się zadna uprzejmość ze strony obcych osób, nikt mi miejsca nie ustapił ani nie przepuścił w kolejce.
Aisha zobaczysz będzie dobrze, malutka nadgoni w ostatnich tygodniach najwięcej dzieci przybieraja także głowa do góry. A tydzień to też nie tak dużo :)
Katargina na zgagę mi w miarę dawaly rade migdaly, warto mieć kilka kolo siebie
miłego slonecznego dnia, ja pewnie będę miała co nadrabiać jak wrócę wieczorem :)

I ja witam sie porannie...
Potem sprobuje nadrobic wczorajszy dzień na BB ale cos czuje ze bede potrzebowac na to toche czasu.
U mnie tez pogoda swietna od rana.Roboty sie troche nazbieralo i dzisiaj bede nadrabiac.Az sie chce:D

masakra z tą zgagą, myślałam że nocy nie prześpię... jak kładłam się bardziej płąsko to było najgorzej a i ciągle się coś odbijało. przypomniałam sobie o szklance mleka- któraś kiedyś pisała. I POMOGŁO!!! jak ręką odjął!!! mama do mnie od razu że Martusi włosy rosną!:-Dja tam w to nie wierzę ale zgagi więcej mieć nie chcę!

Elajar
dobrze że takie duże dzieci, bo przecież bliźniaki to zawsze mają troszkę gorzej-ciaćniej... niech się zdrowo rozwijają!

kora nie poddawaj się! ale czy ty nie za dużo robisz? żeby ci to nie wyszło bokiem!!sfolguj kobieto!!!

sembo jak plecki? obu ci te 1,5 tygodnia szybko minęło!!

dzień dobry :)

wstałam, kręgosłup mi trochę napitala i mały głód się odzywa ;P
czy Wy też macie takie uczucie gorąca? na początku ciąży było mi bardzo zimno i ubierałam się jak szalona, a teraz czuję się jak jakaś elektrownia, zakręcam kaloryfery, otwieram okna itp, aż mój m twierdzi, że zwariowałam, ale nic nie mogę na to poradzić ;-)

Kartagina mi też zgaga dokucza co jakiś czas i też słyszałam o tych włoskach, straszne są te przesądy :-D zapytałam mamę, czy są jakieś pozytywne przesądy, że właśnie coś można, by było lepiej i szczęśliwiej, a nie tylko to straszenie zakazami, ale nie potrafiła mi odpowiedzieć; dochodzę do wniosku, że ci, co wymyślają te złote myśli, lubią się po prostu dręczyć ;P

Elajar jakie duże dzieciaczki, super, że wszystko jest w porządku z Twoim podwójnym szczęściem :-) co do wczorajszych zajęć pociążowych, znalazłam taki portal z zajęciami dla mam/rodziców i dzieci, może Cię zainteresuje, bo jest z naszego miasta BEBE - Akademia Twórczego Rozwoju

Nanulika współczuję przeżyć, ludzie są nieraz burakami i egoistami, ale wierzę, że do człowieka wraca wszystko, co zrobił, dobrego czy złego, tyle że przykro jest z tego powodu

Kora życzę Ci więcej okazji do odpoczywania, uważaj na siebie

reklama
dzień dobry :)

Kartagina- u mnie na zgagę tez mleko pomaga

Elsa-mi też jest strasznie gorąco....to moja druga zima w życiu gdy nie marznę (pierwsza była 2 lata temu gdy byłam w ciąży). To chyba normalne, przecież mamy dodatkowe ogrzewanie od środka

Zycze milego dzionka Wszystkim

&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytujące

Do góry