Hej Wam, u mnie po tym usg i wczorajszej wizycie tak srednio. Malutka jest za mała- o tydzien. Wazy 1,1kg, a powinna jakos 1,35kg. nozka jedna krotsza od drugiej niby wyszla minimalnie, ale dr powiedziala, ze to bład pomiaru. Mam liczyc ruchy, zastanowic sie nad porodem, szpitalem, trzymac diete, pilnowac cisnienia, brac leki itd. Cudny widok tylko mielismy kiedy malutka ssała/lizała pępowinę- wyraźnie bardzo było widać jak ćlamkaCudnie
Mam nadzieje, ze nadgoni, a jak nie to, ze bedzie zdrowa. Podobno to moze byc od nadcisnienia i cukrzycy, ale tez od tego, ze to moja I ciaza i dlatego ze to dziewczynka. Nie musze jednak (dopoki nie biore insuliny) isc 2 tyg wczesniej do szpitala, tylko jesli nie zacznie sie akcja wczesniej, to w dniu terminu zglosic sie do szpitala. w pt ide na drugie usg do szpitala i innego lekarza, zobaczymy, co on powie. Nastepna wizyta za miesiac, a potem chyba czesciej, jakos co 2 tyg, no i ktg zapisy od 34tyg mam robic i liczyc ruchy 10 ruchow/godzine 3 razy dziennie, najlepiej po posilku. Milego Wam zycze popoludnia. No i 5kg na minusie, wiec +10kg od poczatku ciazy.
Aisha- nie martw sie, malutka z pewnoscia nadgoni, a moze po prostu bedzie troszke mniejsza. Przeciez kazde dziecko jest inne. Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7