reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Noirel cudowne porownanie z tym obrazkiem:))tak bedziemy wygladac po porodzie masakra:szok:teraz narzekamy ze nam tak zle a jak sie zisci fakt z tego obrazka :-D

Eklerka ja nie mam problemu ze stopami ale sprobuj moze wymoczyc w wodzie z mydlem a potem wyzej je polozyc i moze cos pomoze na opuchlizne.

reklama
Sembo - to męża znajomy chwalił się że on to zarabia po 600 f tyg hahaha a poznałam jego żonę to wszystko się wydało nie uzgodnili wspólnej wersji xD ;)))

My owszem w polsce na wakacjach też wyrabalismy sporo kasy... Ale nie szczyce się że tu jest tak wspaniale... Bo tak nie jest... Żyjemy normalnie, bardzo duże koszty są tu życia mieszkanie, jedzenie, napoje... U nas nie da rady odkładać w obecnej sytuacji.. Z Jedną osoba pracuje, a z benefitow dostajemy tylko child 80 f na miesiąc. Staraliśmy się ostatnio o hausing i nic z tego przyszło nam niedawno pismo że z zarobkami męża stać nas na utrzymanie mieszkania... A znajoma dużo więcej zarabia i dostają, nie wiem jak oni to liczą.

Ostatnia edycja:
teraz jak leżysz to polecam, właśnie kończę drugi tom 'Pana Lodowego Ogrodu' i muszę przyznać że bardzo mnie wciągnął. Poza tym polecam także 'macierzyńswo non-fiction' :)

Ranyboskie jak mi się dziś do roboty nie chcę, i myślenie że już nie długo zostało wcale mi nie pomaga :(

Sembo wspolczuje i podziwiam ze ty jeszcze masz sile pracowac,ja juz dawno do pracy sie nie nadaje i gdyby nie to l4 to nie wiem co by bylo jakbym musiala 8 godzin stac i szarpac sie z materialem:szok:

bo ja wiem czy mam siłę? Chyba bardziej sytuacja życiowa wymusza żeby wziąć się w garść i dociągnąć do 8-ego miesiąca. W jednej racy mogę siedzieć cały czas więc jest ok, natomiast w NL starają się mnie nie eksploatować za bardzo za co jestem wdzięczna, no ale sam fakt bycia w pracy te 5 godzin bywa czasem tak męczący że już nie ma siły na samą pracę.

reklama
Semo wcale ci sie nie dziwie ze ci sie nie chce.mnie to szef sam wygnal na l4 jak tylko sie dowiedzialam nawet lekarza mi polecal co napewno te zwolnienie wystawi,ale ja mam prace fizyczna,z dzwiganiem szarpaniem itp. i do tego szkodliwa choc tylko w praktyce bo papierka nie ma,a do lzejszej pracy mnie dac nie mogl bo u nas tylko to co my robimy i maszyny do tworzyw sztucznych gdzie chlopy robia(my zreszta tez nie raz na nich robilysmy).takze od wrzesnia na l4 siedze i mnie nosi ale wiem ze i tak bym rady robic nie dala:-(

Do góry