reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kurcze ale akcje :) też cały dzień żyję wieściami od Kai :)

a z cukrzycą ciążowa macie o tyle gorzej wg mnie że nie ma czasu na naukę, tylko nastraszą i już cukry mają być perfekt
ja po 14 latach z cukrzycą już wiem co mogę a co nie,
a w jedzeniu naprawdę jest ukryte masa rzeczy których człowiek wcale się nie spodziewa, mi nawet po ince cukier do góry idzie i to 4 razy bardziej niż wynika z danych podanych na opakowaniu :szok:

reklama
ja po ktg, glukozie i drzemce ;-) pierwszy raz nie porzygałam się po tym ulepie, a tak mnie zmogło, że usnęłam i się wyspałam, bo nic mi nie przeszkadzało:happy2:
może to znak, że jest lepiej...

Nia - oj, jak miło ze strony profesorka;-)
Aisha - no lekko na początku nie jest, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić
dasz radę:tak:

Cytrynko - nie bój nic ! ma być dobrze :-)
przypilnuj tylko, żeby zrobili Ci wymaz - trzeba wykluczyć wszelkie infekcje
i dobrze by było jeszcze oznaczyć krzepliwość
reszta zależy od "sprawnych " rąk lekarza, więc życzę Ci najlepszego specjalisty:tak:
nie daj się żadnemu "świeżakowi"- ja wiem, że każdy musi się nauczyć, ale nie na Tobie;-) to niby tylko zabieg i trwa ok.15 min, ale najważniejszy i nie ma co za królika robić

ja wybrałam znieczulenie zewnątrzoponowe, bo wolałam mieć świadomość - za dużo przeszłam, żeby zaufać na 100%

Aśka masakra, ja byłam z tego powodu ze swoim roczniakiem tydzień w szpitalu we wrześniu (pierwszy mc ciąży tylko wtedy nie wiedziałam jeszcze), też herbatę na siebie ściągnął ale oparzenia 1 i 2 stopnia i zagoiło się ładnie, dali mu jakiś opatrunek i tyle, ale co stresu było to moje i męża
mam nadzieję więc że będzie ok u Was, zwłaszcza że dziewczynka...

reklama
Dziewczyny, powiem Wam tylko tyle: nie lekceważcie tych twardnień i żadnego rodzaju odczuć "parcia" na pęcherz, pochwę, cokolwiek. U mnie prawdopodobnie tak się zaczęło, a wspominałam przecież o tym już ze dwa tygodnie temu. Szyjka skraca się bezboleśnie, szkoda by było, gdyby któraś z Was musiała przechodzić to samo, co ja teraz. Też z pozoru wyglądało NORMALNIE, a wcale normalne nie było. Więc jeśli którakolwiek z Was ma choćby najmniejsze obawy, że coś jest nie tak, niech jedzie na Izbę Przyjęć i po prostu powie, że dokuczają jej twardnienia i parcie.

Ech... chyba dzisiaj coś na laptopie obejrzę wieczorem, bo w przeciwnym razie najpewniej dostanę pierdzielca na łeb :baffled:

opisz dokładnie to 'parcie na pęcherz' bo wiadomo że każda z nas ma cos takiego bo dzidzie juz duże :> Ale szczerze to ja w ogóle sie martwie bo u mnie szyjka nie była badana wcale ...

Do góry