Lorelain!"Eksperci radzą, by kobieta w ciąży jadła maksymalnie dwie puszki tuńczyka lub jeden stek z tej ryby w tygodniu."
Rzadko jem tuńczyka, rzadziej, niż raz w miesiącu, nie umrę!
.
no właśnie przejrzałam tą stronę i najpierw mnie zmroziło, że tuńczyka nie można, a potem że max 2 puszki tygodniowo
tak samo gdzieś czytałam o kawie (bo ja uwielbiam wszystko co kawowe!) no i tam też że kofeina jest zła, długo krąży ,,w dziecku" a na koniec info że max. 2 filiżanki dziennie
ja piję standardowo 1
Ja w 5 tygodniu panikowałam, że pewnie nie jestem w ciąży bo nie mam mdłości. I sobie wykrakałam- mam je od rana do wieczora oraz od wieczora do rana (w nocy budzę się na siusiu i mi ciągle niedobrze).
ja też tydzień temu nie wiedziałam co to mdłości
A ja będę bronić mamy trzydziestkowe, nawet te po raz pierwszy. Nie ukrywam, że mam 28 lat i pierwszy raz jestem w ciąży. Taka ciąża to przede wszystkim komfort psychiczny i fizyczny też, bo możemy sobie dużo rzeczy odpuścić, w pracy już się zdążyłyśmy wykazać. Często takie mamy mają stabilną sytuację rodzinną, finansową i po urodzeniu mogą w pełni poświęcić się dziecku nie mysląc o studiach, pracy itp.:-)
zgadzam się, niedługo stuknie mi 31, o dziecku poważnie myślę może od 2 lat, a wcześniej to chciałam zdobyć doświadczenie w pracy, kupić i urzadzić mieszkanie
no i to jest decyzja wspólna- ja akurat czekałam aż mąż będzie już chciał mieć dziecko
teraz usg 19 września - czekam z sercem na ramieniu i wejde pewnie na nogach z waty.... czekam jak na wyrocznie.
jak każda ... :-) ale mnie najbardziej irytuje to czekanie, już bym chciała wiedzieć wszystko
Witaj akkm :-) Tobie również spokojnych 9 miesięcy!
Piszecie o kiszonkach, to mnie znowu teraz bierze na pikantne i słone. Podgryzałam dzisiaj paluszki, a na obiad placki z cukinii i pieczarkami z masą chilli i maczane w ketchupie
no bez soli i ketchupu było zbyt mdłe....
Kurcze nadal pokasłuję po 2 tygodniach pod kołdrą! Ale jakbym teraz miała wypić syrop z cebuli to na samą myśl mnie
wogóle co otwieram zmywarkę to
, co wyrzucam coś do kosza to
ten znaczek
jest wprost storzony dla ciężarówek
wszystko jasne