reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

hej
obudziła mnie kierowniczka bo w zwolnieniu lekarskim lekarz ominął jeden dzień:wściekła/y:
mi brakuje owoców,mam jeść 5 porcji dziennie,a tu tylko jabłka banany i mandarynki,już mi się przejadły:baffled:położna powiedziała że w 3 trymestrze trzeba cytrusy ograniczać:baffled:

wiecie ,chyba przydałby się temat "sny"...ja dziś znowu miałam dziwadła...był piękny dzień,środek lata,usłyszałam że na narodowym jest "zamach" poszłam tam,na około było pełno ludzi,jak na jakimś koncercie,byli nawet śp.Kaczyńscy,Kwaśniewscy,dużo znanych osób,ja z brzuchem,którego potem jakbym nie miała,nigdzie nie mogłam się dodzwonić,wreszcie mój x przyprowadził mi córkę,stwierdziłam że nie jest tu bezpiecznie,(chociaż nić nie było widać ani nie wiadomo co się dzieje na stadionie,kim są zamachowcy i czego chcą) mówię do córki idziemy do domu,w tym momencie puścili jakąś pieśń narodową by pokazać wrogowi że jesteśmy silni,wszyscy podnieśli ręce do góry i zaczęli głośno śpiewać,ja też i nagle z nieba spadła jakaś olbrzymia ,jakby naczepa od tira,a z niej zaczął ulatniać się gaz,więc ja córkę 9 lat na ręce i w nogi,odwróciłam się i widzę że ludzie zamierają w bezruchu po czym upadają na ziemie.biegnę ile sił w nogach i nagle moje ruchy też spowalniają,widzę jak na jakiejś grze,mój czas się kończy 3,2,1,0 wtedy ostatkiem sił naciągam bluzkę na twarz i pociągam powietrze,czas wzrasta 5,6,7,8 biegnę ile sił,jestem już koło wedla,szukam schronienia ale wszystko pozamykane...budzę się:szok:
opowiadam mojemu R. On idzie do pracy a mi się śni kontynuacja...taka druga część snu jest jeszcze bardziej męcząca...dobiegam do domu,ale tutaj nikt nic nie wie,dzieciarnia bawi się na dworze ,więc moja córka chce zostać,krzyczę na nią z klatki,sąsiedzi zaczynają się ze mną kłócić,że jestem nienormalna,w domu z tego wysiłku,gazy,bezradności wypadają mi zęby,próbuje wkładać się na miejsce w te dziury,ale się nie trzymają,więc chowam je do chusteczki,ale nie mam już dziur...dalej nie pamiętam...:szok:

nie wiem co gorsze,spać i śnić takie sny,czy nie spać:no:

ja dziś chyba lasagne zrobię:-)

reklama
Noirel, a położna chociaż powiedziała DLACZEGO należy ograniczać cytrusy w 3. trymestrze, czy po prostu rzuciła ot tak? Im dłużej jestem w ciąży, tym więcej pierdół czytam na temat jedzenia, a połowa z nich jest bezzasadna... :sorry2:

Cześć :)

Rany, dziewczyny, jak ja się dziś źle czuję. Godzinę temu myślałam, że zemdleję, tak mi się kręci w głowie.
Zażyłam 50 mg zamiast 25 Metocardu i troszkę mi przeszło, ale nie do końca.
Chyba wszystko przez tą szaloną pogodę - wieje i albo leje, albo świeci słońce...
Idę się położyć:baffled:

cześć dziewczynki! dziś w nocy 3 razy budziły mnie skurcze. bolało strasznie. wzięłam nospę i cisza. poczekam, może się uda- w poniedziałek wizyta

wikki co kto lubi:) ja bez oleju lnianego żyć nie umiem, zawsze mam w lodówce litrową butlę:) na chleb zamiast masła, do surówek, na twaróg...mniam!:tak:

citrus dokładnie tylko taki jak piszesz. kupuję w sklepie ze zdrową żywnością. dość drogi ale na 2-3 miesiące starcza. moja mamuśka dostała taką butlę na mikołaja i skakała pod sufit z radości:-D

a co do warzyw to są przecież jeszcze mrożone! no i w lidlu bardzo dobre

zapo jak to jest z tymi przedszkolakami.. mają dzienne wyżywienie w przedszkolu (moja córa I i II śniadanie, zupa, II danie, podwieczorek i wszystko do 15) a w domu żołądku puste- ona je z nami kolejny obiad po nim ze 2 jabłka, pomarańcze itp a za 2 godziny krzyczy że chce kolację!!!:szok:

george plamienia to nie żarty, powinnaś przeleżeć większość dnia i to by było oszczędzanie!:-(

Cytryna nic więcej nie powiedziałam,a ja nie pytałam,bo wiesz,One mają jakieś tam swoje regułki,ale niestety życie sobie... wiesz tak ostatnio się zastanawiałam,o ile mogę zapytać ile lat jest Twój W. starszy od Ciebie?mój R. o 7 lat

ostatnio zakupiłam na allegro 3 książki Grzesiuka,jako że wszyscy koledzy mojego R. je czytali dawno temu,a mój R. oprócz lektur szkolnych i jednej książce o technice jazdy na motorze nie przeczytał nic,bo nie lubi,kupiłam z myślą o Nim.ale oczywiście ze śmiechem stwierdził że czytać nie będzie...wczoraj wzięłam mu pierwszą część na moją glukozę,ja w samochodzie poszłam spać a R. czytać...tak się wciągnął że kilka razy w ciągu dnia musiałam na Niego czekać żeby dokończył stronę.w południe gdy położyliśmy się na drzemkę,po 3 min stwierdził to Ty śpi a ja czytam Grzesiuka:-) przeczytał prawie cała,był z siebie dumny a ja z Niego:-)

Z cytrusami bzdura!To chodzi o to ze moga wywolywac alergie.Moga ale nie musza.Najlepiej odstawic od razu mleko,orzechy,inne owoce,owoce morza,ryby i bog wie co jeszcze.I zastapic ich skladniki garscia prochow na sniadanie!:-) No to wylalam zale.To tak jak przy karmieniu tego nie,tamtego nie bo MOZE uczulac.Cale szczescie coraz wiecej personelu medycznego podchodzi do tego po ludzku i w razie alergii radza odstawic dany produkt na czas jakis.

Marze o nowalijkach! Ale staram sie gotowac zdrowo.Mialam duzo warzyw pomrozonych od okolicznych rolnikow.Tylko juz sie koncza :dry: Zostala mi dynia i zielenina....

Mnie sie dzisiaj cala noc snila eks mojego meza.Organizowala kursy na biegowkach od sadzawki pod moja podstawowka do monopolowego przystanek dalej po kocich lbach! :tak: Ale nie bylo sniegu.Oczywiscie podrywala mi meza a ja jezdzilam na rowerze za tymi jej"biegaczami" i palilam papierosy :confused:

George mnie wczoraj wymeczylo az do 22:00(hehe-poranne mdlosci) i tak mi sie krecilo w glowie,ze musialam kilka razy usiasc tak jak stalam-na podlodze.Inaczej na rylko bym padlo...A zoladek ma tak malo miejsca,ze sie obstukal z kazdej strony i czulam sie jakby mnie ktos skopal.Ale dzisiaj kulturalnie tylko jeden ptak na znak pokoju z rana i juz jest ok.Ide sie wziac do roboty bo goscie wieczorem.

Na dzisiaj juz mam wszystko na rosol i pierogi z kasza gryczana rozmrozone.Ale chodza za mna orientalne smaki.Jutro makaron azjatycji(chinsko-japonsko-tajski waiacja na temat) z warzywami i kielkami(duuuuzo kielkow lubie).Pozniej zupa z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym.Mniam,mniam.Az mi slinka cieknie!

Ostatnia edycja:
kartagina- trzymam kciuki by sie nie powtorzyly, oby to tylko braxton-hicks, ale jak sie pojawia to nie zwlekaj do poniedzialku
pytalas przedszkolanek czy zjada wszystko w przedszkolu? pewnie zabawa wazniejsza i dlatego w domu tyle jje, moj syn ma sniadanie, drugie sniadanie obiad i podwieczorek i po powrocie do domu- jestesmy kolo 16.30-17 jje tylko kolacje popija mlekiem i spac

noirel- tez mnie zaciekawilo dlaczego powinno sie ograniczac cytrusy, tez nie slyszalam jeszcze o tym

George- fajnie ze odpieluchowanie sie udaje, poczatki sa zawsze trudne :) co do plamien to jak dziewczyny juz pisaly organizm chyba daje znak ze bieg wstecz trzeba wlaczyc, odpoczywaj duzo

Noirel:szok: sen masakryczny...
a ja do dziś zastanawiam się skąd w moim śnie wziął się płyn woolite perła czerwony;-) nigdy go nie używałyśmy z sis:-D w ogóle sis stwierdziła, że mamie na mózg padło, bo mogła ten przeklęty płyn zużyć do prania, a nie ja musiałam łazić las podlewac:-D

Zdarzyło się Wam dziewczynki nagle wybuchnać gromkim śmiechem podczas sexu?:szok::-D matko co ta ciąża ze mną robi:confused:

Co do glukozy to ja jeszcze nie robiłam:no: i wychodzi na to, że swoją poniedziałkową wizytę muszę przenieść o tydzień ze wzgl na kase;/

Do 16.30 pilnuję chrześniaka (cały czas chory;/) a zaraz potem wyjeżdżamy na weekend do teściów na Kaszuby i na sama myśl już się cała trzęsę, bo czuję w kościach rodzinną aferę:wściekła/y:
Swoją drogą może utworzyłybyśmy jakiś zamkniety wątek (tylko dla majówek)gdzie mozna by było wyrzucić z siebie to i owo? Bynajmniej ja o pewnych rzeczach publicznie pisać nie chcę - środki ostrożności;-)

George plamisz krwią?
Ja jak plamiłam zadzwoniłam do swojego ginka i kazał jeszcze tego samego dnia sprawdzić co się dzieje, bo w ciąży żadnego krwawienia nie wolno bagatelizować i trzeba skonsultować.

Ostatnia edycja:
reklama
Natalia - zrobilam biszkopt przelozony kremem czekoladowym z ananasem, polany polewa krowkowa i posypany migdalami;)
Oczywiscie zrobilam to wszystko wczoraj i juz kawalek na wieczor zjadlam:-D

Noirel - o matko hehe moze ty to opisz wszystko i film nakrecimy:-D Mi sie snilo dzis ze urodzilam dziecko (corke) i dwa dni po porodzie poszlam na impreze i pilam moje ukochane mohito:szok::sorry2:

Mdła - świeta prawda - polać jej!!!:-p

Kitka - ja uwielbiam woolite czerwony - pieknie pachnie!!! A wątek mamy zamkniety juz - tylko dziewczyny musza ci zaproszenie wyslac;)

Do góry