reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam się porannie z pracy...
Noirel - o kurczę, ale sen! Ja tam zwykle nic nie pamiętam....
George - ja tez chcę się wziąć za odpieluchowanie Antka na wiosnę, ale nie wiem, czy mi starczy sił na to przy noworodku...? W każdym razie gratuluję! A ile synek ma lat?
kitka_86 - to wylewaj żale na grupie zamkniętej :tak: tam nikt nieproszony nie ma wstępu.. jak nie masz dostepu, to napisz priva do którejś z moderatorek!

reklama
rany...jak oduczyć psa drapania w drzwi?:szok: nigdy tego nie robiła a teraz na stare lata (14lat) jej odbija,do domu wstępu nie ma,więc poco drapie w drzwi??:wściekła/y:
Nia
nie wiem bo nie pytałam,a Ona nie wyjaśniła.

co do jedzenia w przedszkolach i szkołach,to moja córka też zawsze dwa obiady i zaraz znowu głodna..."mamo jak ja mam się najeść jak w jadłospisie jest kurczak,a na talerzu jedna mała pałeczka kurczaka?:szok: "
... a jak dziecko nie jest nie jadkiem,to na stołówce ciężko tymi "mega" porcjami się najeść.często też jest tak że na podwieczorek jest pół kiwi w skórce,tylko nie ma łyżeczek,to jak ma dziecko je zjeść?

Kitka my te sny mamy po prostu bez ładu i składu:szok:

Maz zakupil sobie na wieczor czerwone wino.Ja nie chcialam byc gorsza wiec wybralam nieslodzony sok z czerwonych winogron.I tez sobie bede lampkami pic-a co! :-D Bosz...jakie to infantylne!

noirel- nie no o czyms takim jak z tym kiwi to nie slyszalam, a to rodzice nie zajma sie tym jak to dziecko ma to kiwi zjesc? moj syn jest rzeczywiscie malym niejadkiem wiec jemu duzo nie trzeba, ale u nas podwieczorek to tez najpierw kanapka, wafel ryzowy, sucharek z maslem serem... itp a dopiero pozzniej owoc, ale u nas sniadanie sami przynosimy do przedzskola swoim dzieciom i dzieci jedza co maja, wiec zawsze staram sie wiecej spakowac by sie najadal, choc czesto co spakowalam to tez przynosze do domu :)

a ja wlasnie szukam szpitali i w nastepnym tygodniu zaczne chodzic na wieczory informacyjne, gdyz niektore szpitale chca zeby sie zapisac do porodu juz miedzy 28 a 30 tygodniem a to juz tuz tuz

dobry ;)

Moja nocka można powiedzieć praktycznie cała przespana, snów nie pamiętam.
Zaraz się zbieram do Rosmana jest promocja na wkładki laktacyjne z babydream za ok 5 zł u mnie schodzą one w błyskawicznym tempie wiec kupie ze 3 opakowania.

dobry ;)

Zaraz się zbieram do Rosmana jest promocja na wkładki laktacyjne z babydream za ok 5 zł u mnie schodzą one w błyskawicznym tempie wiec kupie ze 3 opakowania.
tez je dzis kupilam, ale u mnie nie bylo promocji :(

Nia myślę że to nie są normalne skurcze, łapią z prawej na dole ale nawet nie boli jak przy okresie.a w tym temacie to już chyba jestem dość doświadczona.. mam nadzieję. od rana jeden malutki. z resztą żadnej systematyki i natężenia bólu. nie chcę popadać w schizę- na tym etapie rodziłam syna więc może to podłoże psychiczne...

co do córy w przedszkolu zjada wszystko, nie obżera się ale jak coś smakuje to i dokładki bierze:)szczuplutka jest więc chyba się tylko cieszyć że ma zimowy apetyt:) z resztą mały też- miał na talerzu pierogi z twarogiem a M włożył sobie fasolkę po bretońsku-mały wszamał swoje i połowę fasolki tatusia! i tak zawsze...

te cytrusy to trochę ściema w ciąży! po porodzie się patrzy na co dziecko reaguje. córa ryczała jak zjadłam kiwi a syn- brzoskwinie i morele. to widać po karmieniu jak coś nowego. ale mam znajomą która jadła dosłownie wszystko kapuchę i fasolę tez i nic nie było! ale w ciąży?? nie... a, jedna za dużo nabiału w ciąży przyswajała bo miała chcicę na twarogi i mała urodziła się ze skazą białkową

Ostatnia edycja:
ja kupiłam w poprzedniej promocji jonsona,a do tego mam kartę 5% programu rossnę,zaraz sprawdzę nową ofertę ,bo dziś dopiero weszła.a psa wkurzyłam się i zamknęłam w jej domku,jak głupia,niech siedzi zamknięta,swoje drzwi już podrapała,jak podrapie nasze to R. mnie zabije,już wczoraj stwierdził że "same straty przy mnie ma:baffled:

dobry ;)

lo matko, Wiki, ja znowu nie cyknelam:-D..w sklepie schodza tak? no bo chyba Ty ich jeszcze nie zuzywasz a blyskawicznym tempie:szok::-D?

te sny to jest jakis kosmos, naprawde, dobre pytanie, co my mamy w tych glowach:szok:

dzien dobry kochane:-)

reklama
kartagina- to juz sama najlepiej wiesz z doswiadczenia z synkiem jak to jest, ale mysle ze to nie schizy a normalna troska o dziecko, zadzwon moze do swojego gin i poinformuj go o tym niech ci podpowie co masz robic, ja na poczatku stycznia jak mialam skurcze zaraz do gina pobieglam, podlaczyli na ktg zbadali i chociaz odetchnac moglam, oszczedzaj sie

Do góry