reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

cześć baby ;)
co do pracy to w Anglii nie a czegoś takiego jak l4... zaczynasz swoje macierzyńskie wcześniej najwyżej. Dla mnie nie ma widoków na wolne przynajmniej do 16 marca, wtedy najwcześniej moge iść na macierzyński więc trzeba przecierpieć.

Co do sofy z piekła rodem udało mi się wyczyścić na 4+ teraz jeszcze tylko boki przejade czarnym sprayem i będzie elegancko ;)
WP_000133.jpg

żałuje tylko że moja ukochana sofa nierozkładana poszła na sprzedż, no ale niestety jest niepraktyczna i jak goście przyjadą to nie ma gdzie spać ;/ trudno, dzielnie służyła nam przez ten rok ;)

reklama
Moja Aska jak siada z ciastoliną to nie ma jej cały dzien.. potrafi cuda z niej robic, potem tlko zamiatam ta wysuszoną a reszte pakujemy i jest na nastepny raz, albo kupuje nową w pojemniczkach...2,50zł w auchan za kolor :)

sembo a jak ktoś jest chort to nie jest na zwolnieniu lekarskim?
sembo dobra robota! narobiłaś się przy tej kanapie, ale warto było.

moje dziecko szalało do 3 lat,a potem już wie jak ma z czym się obchodzić,piastolina,piankolina,farby,pastele jest luz,ale np.syn mojego R. ma 8 lat i pastelami maluje sobie całe dłonie i dotyka ścian...a teściowa zamiast mu wytłumaczyć...to stwierdziła że ściany są zmywalne więc nie ma o co halo robić...:szok: masakra !!!

ja wysłałam swojego R. do rossmanna bo dziś kończy się promocja wkładek laktacyjnych i podkładów dla dzieci...więc wreszcie i ja coś dla dziecioka będę mieć :-)

Framama nikt ci nie da zwolnienia w ciąży bo bolą cie plecy albo jesteś zmęczona.Dostaniesz je jak krwawienia masz, wykryto anomalia podczas skanu, cierpisz na anemię ciążową albo masz inny poważny medyczny problem. W tym kraju nikt sie nie rozczula nad ciężarówkami, zresztą myślę że każda mama z UK przyzna mi rację:tak:

Właśnie wrzuciłam szyneczkę do marynowania :))) Będzie prawie na obiad jutro, a dziś kluski leniwe z bułeczką tartą ;))

Właśnie jedzeniowo ... ja dziś gotowałam rosół - co by mieć na jutro obiad - ale oczywiście nie powstrzymałam się przed zjedzeniem talerza :zawstydzona/y: A teraz zjadłam z córą kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i surówką w białej rzodkwi i szczypioru (bez śmietany) i umieram. Ja mam chyba jakiś problem ze sobą ... nie potrafię sobie odmówić jedzenia a potem umieram, tak jak teraz mam wrażenie, że zaraz pęknę:baffled:

Sembo fajna ta kanapa i chyba całkiem fajnie się doprała, bo na zdjęciu nie widać żadnych plam :cool2:

Noirel
niezły ten mały, chyba pozwalają mu na bardzo dużo??

oglądam nędzników, Elenka zasnęła, oj jak ja lubię te chwile , kurcze chyba się zaziębiłam , bo co 10 min latam sikać.
Noirl, kartagina to Wy w ogóle nie wychodzicie? a co z dotlenianiem się?

Ja miałam na obiad piersi z kury zapiekane z pieczarkami i serem i do tego sałatka z kalafiora

Ostatnia edycja:
ja bawilam się taka plasteliną z chrześniakiem faktycznie dzieci mają radochę, długo czas jest spokój ;)

Dziewczyny Wam tez tak wszystko leci z rąk? Zrobiłam sobie pyszny koktajl bananowy z moim jogurtem i dobrze nie spróbowała a on tak poprostu wypadł mi z rąk, rozprysł się wszędzie po całej kuchni na kuchence, blacie, szafkach oczywiście ja sama bylam cała brudna i podłoga też egh ale na szczęście miałam jeszcze banany to zrobiłam sobie nowy

reklama
wiem że nie wesoło no ale cóż kobiety musze wytrzymać ;) przynajmniej do marca. I tak nie pracuje na razie więcej niż 30 godzin tygodniowo ;)
kanapa nie jest jakimś pieknym dziełam tapicerki ale pasuje do naszego salonu a po rozłożeniu ma wymiary wygodnego łóżka dla dwóch osób więc spokojnie możemy kogoś ugościć. Poza tym my z mężem mamy świra na punkcie japonii więc zbieramy już graty: porcelane, obrazy, świeczniki, mam w domu także replikę katany i orginalne kimono z Japonii, pare wahlarzy etc etc także jak już przerobie pokój z bieli na beżowo-czarno będzie pasowała idealnie ;))

mi wszystko leci hahaha śmieję się bo w drugiej pracy co chwile mi coś wypada, na 300elementów które składam 150 lezy mi pod nogami haha

wiolonczela a ty jak wogóle? Dzidziuś zdrowy?

Do góry