reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
ja bawilam się taka plasteliną z chrześniakiem faktycznie dzieci mają radochę, długo czas jest spokój ;)

Dziewczyny Wam tez tak wszystko leci z rąk? Zrobiłam sobie pyszny koktajl bananowy z moim jogurtem i dobrze nie spróbowała a on tak poprostu wypadł mi z rąk, rozprysł się wszędzie po całej kuchni na kuchence, blacie, szafkach oczywiście ja sama bylam cała brudna i podłoga też egh ale na szczęście miałam jeszcze banany to zrobiłam sobie nowy

ja mam że tak powiem słabsze dni w których Mój S nawet patrzy na mnie i kiwa głową mówiąc: może ja to jednak zrobię kochanie?:p

a co do jogurtu - własnie wstawiłam z actimelem wymieszany do jogurtownicy....
wiikki - jakiego mleka uzywałaś? jakiej konsystencji jest po 24h?

ostatnio użyłam 3,2 % a wczoraj 2 % , konsystencja dosyć płynna napewno nie jest mocno gęsty taki bardziej płynny. Ja go pije ze szklanki bez łyżeczki, ale im dłuzej się go trzyma w ciepłym tym jest gestszy. Tak zaobserwowałam ;)

A mleko obojętnie jakie tylko nie UHT , najlepiej z butelki

kupiłam w butelce 3,2 - nie ma na nim UHT więc chyba nie jest... hmm....
wstawiłam do jogurtownicy na 12h zobaczymy:)

A pochwalę się że Mój wspaniałomyślny S na jutro na 17 zamówił mi pedicure do domu:D

Ja dziś sobie koktajl z malinami zaserwowałam. Pochłonęłam cały od razu. A potem zgaga mnie męczyła...

Nanu fajny chłop. Mój by o tym nie pomyslał. Musiałam sama sobie zamówić;-)

A taki domowy jogurt bez jogurtownicy też wyjdzie i ile można go przechowywać?

Powrot do przeszlosci!Nagly nalot ptactwa wielobarwnego odnotowano dzisiaj i trzyma mnie az do tej chwili :dry: We lbie sie kreci,slabo mi i w ogole to ble.Dumnam bo obiad wykrzesalam.Teraz z ksiazka na kanape.

Moja mala uwielbia plastoline!Jestem w trakcie organizacji specjalnego kacika na stole z Ikei,gdzie stanie machina do robienia tortow.I na wielkanoc zamowie jej w koncu wymarzona lodziarnie.Podloga nawet dawala rade ale przy malym psie ta opcja odpadla.Wyprobowalam stolik i krzeselko i odkrylam,ze to jest strzal w 10!Super po prostu!Siedzi,wszystko ma pod reka i rzezbi :-)

Mialam dzisiaj mleko i actimelki kupic i oczywiscie zapomnialam!Dobrze,ze jest plynny.Uwielbiam jogurty pitne.Juz sie nie moge doczekac :tak:

na 24 godziny odstawiam. I po dodaniu do mleka akcimela należy pomieszać, potrząsnąc butelka nie wiem czy o tym wspominałam :) i po ok 24 h mamy gotowy jogurcik. I można dodać czy banany, czy malinki, truskawki zblendować i mniam niebo w gębie :)

reklama
Do góry