reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dzień dobry dziewczyny :)
Dzisiaj pierwsza :szok:

Ja po śniadaniu zabieram się za szykowanie i... pierwsze zakupy z listy "wyprawka" :-D

Edit: Framama - uprzedziłaś mnie ;-) Myślę, że nie masz cukrzycy, skoro po 2h wyniki 120. Zaraz poszukam swich wyników i Ci napiszę :-)

reklama
witajcie

Framama nic się nie martw, masz glukoze jak najbardziej w normie. Na mój wynik lekarka powiedziała, że wszystko w porządku, Stan podcukrzycowy to powyżej 140 jednostek, także spokojna głowa. A ile miałaś na czczo?

Ostatnia edycja:
fraama jakbys jeszcze napisala ja glukoza mialas obciazenie to bylo by super:-) 50?czy 75?

normy dla 50g glukozy po godzinie do 140,
75 po godzinie 1do 80, po 2h do 140

ale tak czy siak jest ok

:D

A ja dzisiaj juz lepiej:D i nie uwierzycie.... cała noc przespalam!!! Zero wizyt w toalecie,zero obolalych plecow,i tp przypadlosci. Odrazu humor lepszy:D

hej laski:)

u nas weekend w miarę spokojnie....

pępek - norma
linii - brak
laktator - ręczny na stanie, choć w odległosci 130 km - dzięki za przypomnienie:)
siara - brak
przyjemnosci zwiazane z karmieniem - kilka zastojów, ale stosowałam metodę mysiak - jak poczułam ze cos twardo, to jeśli miałam laktator pod reką szybko troszkę odciagałam i mroziłam, zastoje się zdarzyły jak byłam w "terenie" - z karmieniem na polku srednio bo był grudzień - styczeń, z odciagnieciem również... ale na szczęście nie musiałam ani raz kapusty używać, również brodawki ocalały bezproblemowo- ale położne prawie tydzień uczyły Zosię prawidłowo ssać - urodziła sie bez odruchu szukania i ssania piersi, dopiero na 3 dzień się udało ... i chwała im za to i dozgonna wdziecznosć:tak:

heh, moze ja też polece po jakie zakupy... nie mam pojęcia gdzie jest becik Zosi - nie wiem komu wydałam, w każdym razie nie wrócił... musze kupić ręcznik... i wózek (rozpoczęłam już polowanie na allegro, ale na razie kiepskie wyniki)... i chyba tyle... pomijam oczywiscie "kosmetyki" i pieluchy....

miłego dnia:)

Cześć dziewczyny!

Mam pytanie, a mianowicie... czy którąś z Was podobnie jak mnie bolą kości spojenia łonowego? Od wczoraj rano zaczęły a dzisiaj ledwo na nogach chodzę. O staniu na jednej nodze nawet nie ma co mówić... jest jakiś sposób na to żeby zelżało czy do maja będę się czuć jak rencistka?:angry:

Cześć dziewczyny!

Mam pytanie, a mianowicie... czy którąś z Was podobnie jak mnie bolą kości spojenia łonowego? Od wczoraj rano zaczęły a dzisiaj ledwo na nogach chodzę. O staniu na jednej nodze nawet nie ma co mówić... jest jakiś sposób na to żeby zelżało czy do maja będę się czuć jak rencistka?:angry:

u mnie bolą napadowo - pobolą 2-3 dni i potem trochę spokoju... takie uroki, powoli, powoli musimy sie trochę większe zrobić... ale jakby nie pzrestało, to powiedz lekarzowi, bo chyba istnieje cos takiego jak rozszczepienie spojenia czy jakoś tak i wtedy faktycznie nie jest przyjemnie...

U mnie pępek wywalony już , lini nie ma, ale w 1 ciąży miałam po 7 m-cu i dość długo się trzymała. Spojenie boli ale nie cały czas. Laktator ręczny medeli jest, taki, bo można go podpiąć pod tą dojarkę wypożyczoną ze szpitala. Postanowiłam ze za torbę do szpitala, rzeczy dla małego i urządzanie domu wezmę się pod koniec marca, Elenkę ulokujemy ze spaniem u niej w pokoju po jej urodzinach, jakoś nie umiem tego zrobić, ona zasypia jak leze obok niej inaczej nie uśnie, dziewczyny jak to zrobić , żeby sama zasypiała????
Wcinam to czekoladowe ciasto i nie mogę się powstrzymać jest obłędne, musze je rozdać jak najszybciej , bo do wizyty z 5 kg przytyje nie mówiąć już o poziomu cukru

Dzień dobry;
dziś po 3 miesiącach mam dziecię w przedszkolu :-)

Ale fajnie że jutro do pracy nie muszę iść!!! I tak do środy, bo w czwartek już idę... Dużo z nas jeszcze pracuje? Do kiedy planujecie pracować?

Ja właśnie dzisiaj chcę jechać po l4 i już do końca siedzieć. Osiągnęłam jakieś apogeum niezdarności :dry:

witam się porannie :)
pytałam Was o wynik po glukozie bo ja mialam po 1 godz 102, po 2 godz 120:szok:
i mnie ten wynik martwi bo u mnie w rodzinie (bliskiej) jest cukrzyca i to ta z insuliną podawna pompą.
zawsze miałam jak vytrynka 70-78 a tu trzy cyfrowy wynik.
siary nie mam. w poprzedniej ciąży też nie miałam.
linii też nie mam ,pępek wklęsły

To masz wyniki ok
Ja na glukozę w czwartek i juz się boję. Mam do łyknięcia 75 ml

W kwestii pępka - jest wklęsły, ale mniej niż przedtem linea brak.

Mnie dziś plecy bolą, jakbym nie spała :confused:
No masakra!

reklama
mnie też boli spojenie, tak okresowo raz boli raz nie. Ale jeszcze tragedii nie ma.

W ogóle dzisiaj z rana się nasmiałam. Szukamy z mężem mieszkania i planujemy wynająć póki co kawalerke ale jakby się trafiła okazja cenowa to byśmy kupili jakieś mieszkanko na kredyt. I znaleźliśmy 54 m2 za 170 tys jak na Wrocław to pół darmo wiec zadzwoniłam akurat to ogłoszenie wystawiało biuro nieruchom. I wszystko było by dobrze gdyby nie mały szczegół do mieszkania gratisowo przynależy lokator 80 letnia kobita, która ma tam mieszkać do śmierci, chyba tylko Polacy potrafią takie rzeczy wymyslić.

Do góry