reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

wiolonczela ja też mam straszne duszności, z synem nie doczekałam trudów ciąży bo na tym etapie rodziłam a z córą miałam 21 lat i śmigałam jak szesnastka!! teraz- masakra, wszystko już nie tak...

kolorowa ale jaja z tym koktajlem!! a ja truskawki rozmroziłam, zaraz M mi zmiksuje z kefirkiem:) ciacho też mam- teściowa dała blaszkę makowca!!

PolaTola ja nie pracuję- się obijam! tobie też już by się przydało!!

wikki mój M gra w tetris a ja na wp w diamenty:) zaraz kładziemy dzieci spać i jakiś filmik może! śpię dziś nago bo wczoraj skończyłam globulki- muszę się przewietrzyć bo mam już dość wkładek!!

daj wikki ten przepis- mi też się przyda, mały jutro antybiotyk kończy

nanulika ale żeś wszystkim odpisała DZIĘKI!! coś tam w kibelku zostawiłam więc na rano znów wode z cytryną sobie zrobię. chyba cykoria mi pomogła.

Nia ja będę dumna jak 34 tydzień mnie zastanie:)

citrus nadal zdychasz?

reklama
właśnie miałam pisać nanu ,że Ciebie coś nie widac,ale mnie ubiegłaś.
wiikki ja nie lubię samego mleka i tak się zastanwiam czy jest wyczuwalny smak tego dobrodziejstwa co Ty robisz?
bo ja jakaś pokręcona jestem ,mleko nie ,kakao tak, jogurty nie , śmietana nie,maślanki nie i kto tu trafi za mną:confused:

wiolonczela ja też mam straszne duszności, z synem nie doczekałam trudów ciąży bo na tym etapie rodziłam a z córą miałam 21 lat i śmigałam jak szesnastka!! teraz- masakra, wszystko już nie tak...

kolorowa ale jaja z tym koktajlem!! a ja truskawki rozmroziłam, zaraz M mi zmiksuje z kefirkiem:) ciacho też mam- teściowa dała blaszkę makowca!!

PolaTola ja nie pracuję- się obijam! tobie też już by się przydało!!

wikki mój M gra w tetris a ja na wp w diamenty:) zaraz kładziemy dzieci spać i jakiś filmik może! śpię dziś nago bo wczoraj skończyłam globulki- muszę się przewietrzyć bo mam już dość wkładek!!

daj wikki ten przepis- mi też się przyda, mały jutro antybiotyk kończy

nanulika ale żeś wszystkim odpisała DZIĘKI!! coś tam w kibelku zostawiłam więc na rano znów wode z cytryną sobie zrobię. chyba cykoria mi pomogła.

Nia ja będę dumna jak 34 tydzień mnie zastanie:)

citrus nadal zdychasz?

wytrzymasz wytrzymasz, nie mysl zle, trzymam mocno kciuki,
z 38 wiadomo niby najbezpieczniej ale co ma byc to bedzie, choc wszystkim zycze by wytrzymaly jak najdluzej...

O dziewczyny, dzięki że się troszczycie o Waszą faszystkę forumową :-D Czuję się wciąż jak przez okno, więc od rana właściwie tylko poleguję, obejrzałam z Waldkiem dwa filmy, pojedliśmy dobroci i zaraz znów spadam do wyra, żeby pooglądać kolejny film. Jutro moje siwowłose szczęście ma wolne, więc już zapowiedział, że będzie mnie pilnował :sorry: Bogu (i syropowi) dzięki, że już nie kaszlę jak opętana, za to piję jak najęta :)

Framama, u mnie glukoza odpowiednio 78 i po dwóch godzinach 77 (albo 77 i 76). A Ty masz już wynik, czy dopiero jutro?

Framama ten jogurt przypomina w smaku actimela tak mniej wiecej, jest mniej kwaśny od takiego jogurtu ze sklepu, jak dla mnie super ale jak Ty nie przepadasz za takimi smakami to nie gwarantuje, że Tobie posmakuje. Ale zawsze możesz np dorzucic banana zmiksowac i może takie cudo Ci posmakuje.

Katargina przepis podałam jeden post nad twoim, ale w sumie moge skopiować :)
A mój przepis na jogurt jest dziecinnie prosty, kiedys robiłam bardziej skomplikowany i też nie wyszedł, a ten przepis teściu mi sprzedał. Tylko ja nie robiłam w jogurtownicy. A mianowicie zakupiłam mleko w butelce 3,2 % odlałam troszkę, wlałam pół actimela, zakręcilam i zostawiłam na 24 h w pokoju ( bo u mnie w kuchni dość zimno ), żeby bakterie się rozmnożyły i po 24 godzinach włozyłam do lodówki, jogurt pyszny. Jutro zrobię kolejny, gdyż ten już wypity :)

cytryna pijesz jak najęta? NIE WOLNO!! w ciąży alko zakazany!!:-D:-D Waldek widzę przejął się swoim skarbem:tak: jutro będziecie filmy nadrabiać cały dzień!!

moje dzieci aż podskoczyły z radości! wieki koktajlu nie piliśmy a cała szuflada truskawek w zamrażalce!! teraz codziennie będzie:-D M nie chciał z kefirem więc jutro jego porcja a dziś dla nas było więcej:-D

wikki dzięki, zauważyłam bo chyba razeem pisałyśmy tylko mój sie zawiesił:) córcia uwielbia actimel więc będzie miała radochę!

Ostatnia edycja:
Pyszne macie obiadki, u nas wspomniana wcześniej golonka, a na podwieczorek i kolacje naleśniki z serem białym lub dżemem.

PolaTola ja pracuje i pracować zamierzam, do kiedy nie wiem, jak mi zdrowie pozwoli:)

Nanulika staram się jeść dużo bogatych produktów w żelazo plus te tabletki, które mam na receptę, więc mam nadzieję, że faszerowanie z każdej storny pozwoli mi przetrwać do końca bez szpitala.

Smakowicie brzmią te koktajle, sama niedawno piłam, ale taki zwykły z jogutru lub kefiru plus mrożozne truskaweczki.

Byli u nas znajomi pośmialiśmy sie troszkę, ucieszyłam się bo usłyszałam że ładnie wyglądam i tylko w brzuszku widać moje tycie. Mam nadzieję, że to był prawdziwy komplement bo w sumie mówili go przyjaciele:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry