reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no kolorowa, maz zostal wyslany po skladniki na koktajl truskawkowy:-) i przy okazji do kawiarni po ciasto;-)
troche mi lepiej,moze nie rozwinie sie to przeziebienie,mam nadzieje ze ubilam je w zarodku.

reklama
hahaha no ładną Wam zrobiłam ochotę na koktajl:-D
Mi się w nocy truskawki przyśniły i pierwsze co powiedziałam jak wstałam to że muszę wypić koktajl z truskawek i mój A. musiał lecieć do sklepu :-)

Ja na obiad dzisiaj steki miałam :-D Ale wypiłabym taki koktajl truskawkowy..... Odrobina miejsca by się znalazła :-D

Ale fajnie że jutro do pracy nie muszę iść!!! I tak do środy, bo w czwartek już idę... Dużo z nas jeszcze pracuje? Do kiedy planujecie pracować?

koktajl truskawkowy! Om nom nom nom :-)

A u mnie szkole jaja, jedna dziewczyna jest w 9 miesiacu i caly czas co do niej dzwonie to jeszcze dzidzia w brzuszku, z kolei druga jest, a raczej byla 7,5 miesiaca w ciazy i wczoraj odeszly jej wody i urodzila corke. Na szczescie wszystko ok, dostala 10pkt, leży w inkubatorze. Ta kolezanka ma druga corke małą, moze sie przeciążyła czy cos ze tak wczesniej urodzila...hm...

ja nie pracuje już od dawien dawna :)

Wow dzidzi sie pośpieszyło na świat, pewnie stresa miała, ale dobrze, że zdrowa także spokojnie dojdzie do siebie.
Pewnie bidulka za dużo rzeczy jeszcze nie miała dla dziecka.
Ja sama siedzę i się nudzę, nawet poćwiczyłam gramatykę z angielskiego coby nie cofać się za bardzo, bo nie korzystam ostatnimi czasy,
a Wy jak spędzacie wieczór?

całe szczęście ,że wszystko ok z dzidziusiem koleżank Aisha.
koktail truskawkowy zrobię sobie jutro tak mi się zamarzył Kolorowa:-)
Pola ja nie pracuje gdzieś od poowy grudnia.
wiikki ja oglądam z córeczką bajkę ,poźniej też TV na 1 jest jeszcze chyba dalsza część Rozlewiska.

dziewczyny jakie miałyście wyniki po obiążeniu glukową po 1h/po2h?

dzień dobry,

Ja też już na nogach i pije jogurt własnej roboty, żeby naprawić organizm po 2 tygodniowej terapii antybiotykowej. I jestem z siebie dumna, bo wyszedł naprawdę dobry :)

wikkii
- podziel się przepisem na jogurt:) moja jogurtownica się kurzy to może ją uruchomię! tylko jakoś się zrazłam bo własnie średnio dobre mi te ogurty wychodziły...

aniaczek - cieszę się że już po szpitalu! wcinaj to żelazo hurtem! ja też ciekawa jestem swoich najbliższych wyników, bo ostatnio pierwszy raz w tej ciąży żelazo zaczęło spadać... na razie powoli więc farmakologicznie nic nie biorę... zobaczymy teraz....

Sembo buciki przecudne, mam coraz większą chęć zakupić jednak to szydełko i włóczkę! Jak tam kanapowe dylematy? udało się ogarnąć sytuację?:)

Zapo - głowa do góry, ponoć odwilż lada dzień więc i słońca ma być więcej:) Jak fryzurka się spisuje? synek cudnie Cię powitał z rana!!! tarta,racuchy.... normalnie tak tu smakowicie że szok! u nas po tarcie już nawet wspomnienia nie zostały, a racuchy? robiła je moja nie żyjąca już 13 lat babcia.... normalnie smak dzieciństwa!

Noirel zdjecie matki karmiącej powala! podziwiam kobietę!

Kartagina jak tam zaparcia? też z tym walczyłam, dopiero hurtowa ilość mandarynek podziałała.... i pół lewatywy tez miałam za sobą.... ehhh uroki ciąży!

Wikkii mąż na medal ciuszki zakupił - ale najważniejsze że chciał! a peelingu się właśnie bałam stosować, ale po tym co Ci dziewczyny odpisały to może jednak spróbuję - mam cukrowy w domu...

Framama mam nadzieję że humorek choć trochę lepszy! Ja z pt na sb wstawałam 6 razy do wc, bo mała zołza po pęcherzu skakała, do tego skurcze w stopie i jakiś ból brzucha w międzyczasie... słowem: nocka masakra! A po południu wczoraj pojechałam z S do naszych znajomych bo meble skręcali i im pomóc trzeba było... o 22giej zasypiałam! Wróciliśmy, padłam spać i obudziłam się dzisiaj po 12h!!! po 11 rano!

Citrus jak zdrówko? lepiej coś?
Po ciąży nas tu widzę całe stado dietujących będzie!!! Ja się w sumie cieszę że mam tego bata nad głową w postaci wesela:)

Koktajl truskawkowy? u mnie zaplanowany na jutro rano!!!

Dziś zaliczyliśmy IKEĘ, ręczniki kąpielowe Matylda zyskała... kilka pierdółek zakupiliśmy....
Jest u mnie do końca tyg siostra z chłopakiem więc mniej mnie tu - ale jak widzę niezauważenie mnie nie było:p

Miłej reszty niedzieli!!!

Aisha- najwazniejsze ze dziecko zdrowe, czasem niestety tak bywa ze dzieci zbyt szybko chca przychodzic, miejmy nadzieje ze my dotrwamy do conajmniej 38 tygodnia

Framama- ja mialam tylko raz krew pobierana, ale u mnie to troche inaczej robia, u mnie norma to ponizej 140 ja mialam 134, ale to pewnie tez od labolatorium zalezy

wiolonczela42- ja tez mam wszystko wczesniej w tej ciazy niz w ciazy z synkiem, i juz sie poczatku maja, ewentualnie konca kwietnia doczekac nie moge...

milego wieczorku

reklama
nanulika ja dziś spróbowałam użyć peelengu miałam taki drobnoziarnisty i jest ok :)

A mój przepis na jogurt jest dziecinnie prosty, kiedys robiłam bardziej skomplikowany i też nie wyszedł, a ten przepis teściu mi sprzedał. Tylko ja nie robiłam w jogurtownicy. A mianowicie zakupiłam mleko w butelce 3,2 % odlałam troszkę, wlałam pół actimela, zakręcilam i zostawiłam na 24 h w pokoju ( bo u mnie w kuchni dość zimno ), żeby bakterie się rozmnożyły i po 24 godzinach włozyłam do lodówki, jogurt pyszny. Jutro zrobię kolejny, gdyż ten już wypity :)

Do góry