reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Czesc lachony;)

Na początek: żeby mi się chcialo, tak jak mi sie nie chce;]
padłam na pysk.JPG
Co do peelingow w ciazy - ja robie - chociaz raz na tydzien, dwa. Nie mozna tylko za bardzo maltretowac tego brzucha. A jak wiadomo, peeling poprawia wchlanialnosc kosmetykow, tak wiec przeciwrozstepowe dzialaja lepiej;) Jak mamy za duzo martwego naskorka, to tak jak bysmy smarowaly po pergaminie;)

Zapo - witaj w klubie - tez jestem niezdarna, malo tego mam skleroze;-)

Cytryno - zdrowka zycze:tak: Mnie sama znow jakis katar dopada eh:dry:

Wczoraj poczulam jak stwardnial mi brzuch - to chyba te Braxtony. Bo nie bolalo, ale takie dziwne uczucie spiecia, ktore po kilkudziesieciu sekundach puscilo.

Jesli chodzi o spanie na prawym boku czy na plecach - ja spie. Zasypiam na lewym boku, ale przeciez calej nocy sie nie da tak przespac. A pomimo tego moje dziecko zyje i ma sie dobrze;) I dzis o 6 rano skopalo mi pecherz:dry:

reklama
Ja strasznie się wiercę w nocy. Ciągle mi nie wygodnie, cierpną m biodra i nogi, czasem brzuch mnie zaboli.

Jak pomyślę, że muszę się za obiad zabrać, to mam ochotę płakać :-(

Witam się i ja:)

Niedawno wstaliśmy, piję kawkę. W nocy też się budzę kilka razy, a to siku, a to coś się przyśniło, później niewygdonie i tak w kółko.

Co do peelingów oglądałam na tvn style, że w ciąży są polecane na brzuch przeciwko rozstępom, oczywiście nie za mocne i nie codziennie.

Citrus szybkiego powrotu do zdrówka.

Zjadłam bym takie ciacho, od wczoraj o niczym innym nie myślę:happy2:

Chyba każda z nas po porodzie będzie miała sporo pracy nad swoim ciałem, chyba, że będziemy należeć do szczęśliwców które raz ciach dochodzą do siebie i nie wiadomo kiedy urodziły, w co pewnie nie ma się co łudzić...:-p

Dzien dobry....

Wczoraj nie mogłam zasnac, a jak juz zasnełam to moj mencizna wrócił do domq, nie miał kluczy wice mnie obudził i był koniec spania. Mały do tego kopał całą noc,..

Ja cesarki się boję, bo to jednak operacja, dłuzej sie dochodzi do siebie... choć z drugiej sytrony bezpieczniej dla dziecka... Ja miałam lekki porod naturalnya cc nie miałam wiec to chyba strach przed nieznanym.
Nie wiem jak jest z obracaniems ie dzieciaczka, ale moja Aska była ciagle głową w dół :) aten mały sie nie obraca tylko siedzi glówką w góre i tak mnie naszło rozmyslanie co bedzie dalej :)

Mysiak - tez ostatnio nad tym myslalam, bo maly caly czas praktycznie kopie mnie w dole brzucha, wiec tez pewnie siedzi glowka u gory. No ale czytalam tez o tym i niektore dzieci ustawiaja sie glowka w dol nawet w 34 tygodniu. Wiec mamy jeszcze sporo czasu:-)

Ja w nocy budze sie za kazdym razem, jak chce sie przekrecic z boku na bok:szok:

cytryna -zolwik.Ja tez leze i zdycham. bo inaczej tego nazwac nie mozna.Mezuch obiad robi,a ja sie kuruje w lozku na wszelkie mozliwe domowe sposoby.
ja spie spie na.lewym boku najmniej.coz mloda wtedy masakruje mi nerke.wiec ile sie da tyle sie da.

reklama
witam was dziewczyny po kolejnej nieprzespanej nocy:wściekła/y:. ja niestety tak mam już od poczatku ciąży że albo chodzę spać o 3-4 nad ranem albo budzę się o 5 i po spaniu:wściekła/y: A jak już zasnę to bok nie ważny byle tylko troszkę pospać ( chociaż wiadomo próbuję jak najwięcej na lewym).

Co do porodu to jeszcze wogóle nie myślałam ( za bardzo się boję) ale mała też narazie główką do góry i mamę napiernicza po pęcherzu:-p.

haha żeby to było takie piękne;-) owszem czekolady to ja nie papu ale np lodami owocowymi absolutnie nie pogardzę:-) więc na jedno wychodzi:-).

Dziewczyny kurujcie się szybciutko i wracać do nas zdrowe:-)
A i jeszcze jedno o pasach poporodowych to są dwie teorie: jak się ma dobrą kondycję fizyczną i było się raczej szczupłym przed ciążą to lepiej zrezygnować z niego bo mięśnie brzucha się rozleniwiają i obwisają:wściekła/y:

No a jeżeli się troszkę ciałka miało lub bardzo dużo przytyło to można stosować ale nie cały czas, żeby pobudzić mięśnie do obkurczania. Moja koleżanka zakładała na noc i kilka godz w ciągu dnia i bardzo dobre rezultaty z tego były:-). no to chyba temat wyczerpałam;-)

Do góry