reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kobitki a mam pytanie używacie peelingu na brzuch w czasie ciąży. Po peelingu skóra lepiej chłonie balsamy, oliwki ale się zastanawiam czy można na brzuch używać?
ja używam prawie za kazdym razem pod prysznicem:-) na brzuch, uda, posladki. Ważne żeby peeling był delikatny nie grugoziarnisty a najlepiej całkowicie rozpuszczalny tj cukrowy albo solny:-). Nic się nie stanie tylko nie wcieraj za mocno, no i można używać peelingów jak ciąża prawidłowa:-)

reklama
Noirel też mam w tych okolicach różne dziwne bóle, pewnie to rozciąganie, hormony tak działaja.
Mysiak cc nie takie straszne, choć na mnie podziałało bardzo religijnie, odmówiłam cały różaniec jak mnie cięli i łzy mi leciały ale jak wyciągnęli małą i zapłakała to już mi cały stres przeszedł. Ja dalej nie wiem jak rodzic i tak sobie myślę, że może tym razem dzidzia też nie pozostawi mi wyboru. Tylko martwi mnie , że to ułożenie jest niekorzystne dla bioderek.
Natalia bis zazdroszczę nie lubienia czekolady.
A ja nie spię bo tak mi duszno, że nie mogę oddychać , a gdzie tam 40 tydz

Dziewczyny nosiłyście pasy poporodowe? i czy po cc można je nosić?

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,
znów wstalam w złym humorze i najlepiej do mnie nie mówić już mój M ode mnie oberwał.:wściekła/y:
obudziłam się o 5 i to koniec moje spania.standrard to jakieś koszmary, i ciągle budzę się na prawym boku. jestem przekonana ,że tak spie pewnie 3/4 nocy :no:
wiikki ja używam ,choć nie codziennie bo mi się nie chce:zawstydzona/y:
wilonczela ja używałam tylko nie tak odrazu "po".
mysiak ja już miałam jedną cesarkę i wiem czego mogę sie spodziewać ,ale i tak wole to (chyba) niż naturalny.
przy naturalnym chyba więcej się może wydarzyć.

mysiak- cc nie jest az tak straszna, od powitania sali op do wyjecia dziecka jest maks 5 minut, pozniej masz dziecko przy sobie i nawet nie myslisz co oni tam jeszcze za zaslona robia... wiadomo dluzej sie dochodzi do siebie, ja potrzebowalam wieki by funkcjonowac... odczuwalnie wieki, moja sis po 8 godzinach po cc wstala juz i czula sie swietnie... cc jest bardziej "planowalna" jak juz Framama napisala mniej przy niej niespodzianek, ale jesli nie da sie sn to trzeba cc inaczej nie da rady :)

Framama- oj wspolczuje i Tobie i Twojemu m... ale jak sie czlowiek nie wyspi to wiadomo ze piorunami ciska :)

Framama ja też mam pochrzanione sny ... budzę się w nocy - niby na siku ale jak już pójdę do kibelka to się okazuje, że wcale tak bardzo mi się nie chciało. Do tego ja prawie całą noc przesypiam na prawym boku lub na plecach - choć zasypiam na lewym boku:dry:

A co do pasów poporodowych to tę o nich myślałam, słyszałam o nich wiele dobrego ale niestety nie wiem czy można ich używać po cc:dry: Ja i tak będę miała dużo pracy ze swoim ciałem po porodzie, tzn. dużo kg do zrzucenia :-p więc taki pas na pewno mi nie zaszkodzi;-)

Asia ja się wstaje z kołataniem serca bo budzę się na prawym boku ii mam koszmary.

też mam dużżżżżżo pracy nad sobą po porodzie ,ale pocieszam się ,że jest Cytrynka ,która zawsze daje dobre rady no i zna się na tym jak gotować smacznie ,lekko i zdrowo.

Framama, Cytrynka to dziś zastanawia się, czy dożyje do jutra :-D Nadal zdycham i nadal mam stan podgorączkowy, nadal kaszlę, nadal smarkam. Wracam do łóżka... :sorry:
Niech się Wam tyłki o papu nie obawiają, już ja nas wszystkie wezmę w obroty... :cool2:

Sama siebie trzymam ;-)

Mam nadzieję, że każda z Was czuje się dziś lepiej, niż ja. Nikomu nie życzę (chociaż nie... znalazłoby się paru) takiego choróbska, bo aż płacz i zgrzytanie zębami. Dobrze, że jest National Geographic... :rolleyes2:

Miłego dnia, Babulce ;-)

reklama
Dzień dobry;

jeśli chodzi o peelieng to na brzuch w ciąży nie używam.
Pasa nie miałam, ale też się zastanawiam.

Co do koszmarów i snów to nawet nie będę się rozpisywała. Potrafię obudzić się z płaczem i nie wiem dlaczego. Bzdury same mam w głowie i tyle.

A do tego zrobiłam się okropnie wręcz niezdarna. Wszystko mi z rąk leci, spada po kilka razy...

Cytryna zdrówka, jak możesz idź do lekarza!

Do góry