reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Obudziłam się i zaklikowuję z komórki. Myślałam, że jest jakaś trzecia nad ranem, a tu po szóstej. Ble. Całą noc śniły mi się głupoty totalne. Na przykład, że karmiłam psa piersią. Trzeba było nie czytać dzieciowych gazet przed snem... :/

reklama
dzień dobry,

Ja też już na nogach i pije jogurt własnej roboty, żeby naprawić organizm po 2 tygodniowej terapii antybiotykowej. I jestem z siebie dumna, bo wyszedł naprawdę dobry :)
Cytrus już zdrowa?
Sembo buciki rewelacja, masz talent kobieto
miłego dnia dziewuszki ;)

Ostatnia edycja:
sembo buciki piękne:-)
korzystasz może z gotowych szablonów na szydełko czy sama kombinujesz z filmików?
ja robiłam dzisiaj z mamą takie Tutorial-Crochet baby ballet booties (Part 1) - YouTube :-)

normalnie z filmików korzyształam, ale te postanowiłam odważyć się zrobić sama z głowy ;)

masakra, wstałam i podniesć się nie mogłam, plecy mi wysuiadaja na odcinku lędźwiowym, szczególnie z lewej strony, martwie sie czy to nie nerka;/ przy sikaniu czułam straszny nacisk nalewą stronę. Zadzwoniłam do pracy czy moge mieć dziś wolne i czekam aż szefowa oddzwoni, mam nadzieję że tak bo coś ze mną nie tak, zreszta odkąd tam pracuje nawet jednego dnia wolnego nie miałam...

Cytryna nie zdrowa :-( Pobiegłam z rana po chleb, bo nie miałam sumienia wyganiać Waldka, a po wejściu na trzecie piętro myślałam, że się uduszę, więc mogłam jednak zostać w domu. Staram się kaszleć jak najmniej, żeby nie zaczął mnie boleć brzuch, znów wcisnęłam w siebie Hedelix, łyżkę syropu z cebuli, zaraz połknę Paracetamol, bo mam chyba podwyższoną temperaturę i koniec końców będę musiała wysłać chłopię moje po jakiś porządny syrop. Czytałam, że Drosetux ułatwia odkrztuszanie nadmiaru wydzieliny i zmniejsza obrzęk błon śluzowych. Mam nadzieję, że ogarnę się do poniedziałku, bo nie widzi mi się stać w kolejce o szóstej rano, żeby tylko dostać się do lekarza... :dry:

Wolałabym Ci przybić piątkę na hasło "dziś czujemy się rewelacyjnie!", ale jeśli nie da rady, to przybijam i tak :-D

z tym że ja mam jeszcze opcje że zaraz szefowa mnie do pracy zagna ... choć może będzie miała litość nad biedną ciężarną która wiernie jej służyła przez całe święta, robiąc po 20 nadgodzin tygodniowo ... :(

Witajcie!

Wróciłam ze szpitala, wyszłam w środę, ale wypis mam z datą czwartkową, organizm zareagował na krzywą wchłaniania żelaza - na szczęście i póki co mam kontynuować kurację tabletkami w domu plus wzbogacić dietę w żelazo. Warunki szpitalne nie były złe, personel miły i pomocny. Jedynie człowiek napatrzy się na problemy innych ciążówek i przemyśla czy mnie to też spotka? Kolejna kontrola 15.02, więc do tej pory muszę porządnie się najeść tego żelastwa w każdej postaci żeby znowu nie groził mi szpital. Szyjka w porządku, posłuchałam sobie codziennie serduszka na KTG, miałam zrobione USG, poza ta anemia wszystko jest ok.

Citrus mi na takie różne sensacje z gardłem pomaga TantumVerde. Trzymam kciuki żebyś się nie rozchorowała.

Sambozakura widzę, że u Ciebie było gorąco z tym łóżkiem, a właściwie jest, ale taka mądra kobitka od razu znalazła wyjście z sytuacji. Na buciki nie mogę się napatrzeć - śliczne.

Zapominajka kochana cały czas ostatnio z podłym humorem, może wybierz się na basen, jakiś dłuższy spacer z rodzinką? Mam nadzieję, że ta wiosna rzeczywiście przyniesie więcej uśmiechu na Twojej twarzy. Teraz doczytałam jeszcze, że zmieniłaś fryzurkę, super i o to chodzi, trzeba sobie poprawiać jakoś humor! Pochwal się efektami.

Wiikki ja właśnie też wcięłam jogurt na śniadanie, ale niestety ze sklepu. Wczoraj za to mąż zaserwował mi na obiadokolację domowe hamburgery, wyszły mu po prostu rewelacyjne, nie pogardzę dziś powtórką na obiad. :-D

Noelle1986 w sumie dobrze, że ten remont teraz, bo bliżej porodu byłoby coraz ciężej.

Miłego dnia!

szefowa oddzwoniła że postara się znaleść kogoś kto przyjdzie ze mnie do pracy, ale jak nie to usze się dotoczyć... masakra akurat na to mam najmniej ochoty :(

reklama
Dobry;

Sembo no to trzymam, &&&&&&&&&&&&&&&&& żebyś nie musiała.

Aiaczek dobrze, że już w domu jesteście! Trzymam kciuki za poprawę wyników.

Citrus mówięc i o herbacie z majeranku!!!! Już po 1 herbacie będzie lepiej. No i leż.

Co z Sun któras wie?

Do góry