reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Viki - u mnie jest tak - kasa ktora mi dzis przyszla jest za zwolnienie za okres 30.11.2012 do 20.12.2012. Oni maja na wyplate 30dni od ostatniego dnia zwolnienia - czyli u mnie wychodzi, ze w tym miesiacu kasa powinna mi przyjsc maksymalnie 20.01. A dzis jest 17:-D Czyli zajelo im to 28dni:dry: Mi lekarz wystawia L4 na 3 tygodnie i tak tez oni mi placa. Jesli L4 masz wystawiane na caly miesiac, to wtedy placa ci za caly miesiac.

viki81 u mnie jest tak, że zus wypłaca zwolnienie chorobowe do 20 każdego miesiąca (miesiąc następny po miesiącu zwolnienia). Trochę się czeka;/ Pierwszy miesiąc najgorszy, ale teraz zapłaci pracodawca, a kolejny miesiąć już oni, tyle , że pod koniec miesiąca, no przynajmniej u mnie tak było.

Dziewczyny mam ogólnie pytanie, coś mnie bierze i nie wiem co robić. Nie jest na tyle źle żeby biec już do lekarza, ale piję cały czas herbatki, jem chleb z czosnkiem, ale nie wiem czy coś to pomaga;/ Znacie jakieś inne sposoby na walę z zaziębieniem, a może wiecie jakie preparaty mogę przyjmować?
Z góry dziękuję za pomoc:)

viki81 u mnie jest tak, że zus wypłaca zwolnienie chorobowe do 20 każdego miesiąca (miesiąc następny po miesiącu zwolnienia). Trochę się czeka;/ Pierwszy miesiąc najgorszy, ale teraz zapłaci pracodawca, a kolejny miesiąć już oni, tyle , że pod koniec miesiąca, no przynajmniej u mnie tak było.

Dziewczyny mam ogólnie pytanie, coś mnie bierze i nie wiem co robić. Nie jest na tyle źle żeby biec już do lekarza, ale piję cały czas herbatki, jem chleb z czosnkiem, ale nie wiem czy coś to pomaga;/ Znacie jakieś inne sposoby na walę z zaziębieniem, a może wiecie jakie preparaty mogę przyjmować?
Z góry dziękuję za pomoc:)

Można syrop *spam* i kapsułki prenatal grip, na gorączkę paracetamol.

A czy świadczenie z zusu = 100% tego co płacił pracodawca?

Viki - tak - dostajesz tyle samo, nie potracaja ci skladek chorobowych, "jedynie" podatek;)

Moniaant - ja jak bylam przeziebiona to wapn+wit. C do picia, rutinoscorbin i neo-angin jak bolalo mnie gardlo. No i do tego oczywiscie wszelkie domowe sposoby typu herbata z sokiem malinowym itp. Na kaszel zrobilam sobie syrop z cebuli.

Zapo czy potrzymają mnie w szpitalu? jak nie dostanę skurczy to powinnam dziś być spowrotem w domu:) z resztą odezwę się jak wrócę!

wczoraj na kolację dałam synkowi parówkę i chyba za duże kawałki łykał, w nocy jęczał jęczał aż zwrócił a dzisiejszy dzień cały przez to do bani... temperaturę ma ale na szczęście w końcu zasnął...

reklama
Do góry