reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

lo matko, padlam..odsniezylam podjazd, zrobilam dwie franki, zaladowalam zmyware jakis obiad i koniec, wystarczy mi...a sterta prasowania czeka i blaga o litosc..ale juz mnie chyba na nic wiecej nie stac dzisiaj:-D

reklama
Byłam przekonana, że nie wolno się w czasie ciąży szczepiać.
Ja tez ale na wizycie siedzac w poczekalni widzialam plakaty z informujace o szczepieniu ze zdjeciami ciezarnych babek po 2 to ginka mi zaproponowala szczepienie a chyba kobieta wie co robi;-)

Nia - być może masz rację, mimo wszystko od jakiś 2 miesięcy nie miałam nawet małego kataru, kaszlu nic z tych rzeczy co wcześniej łapało mnie non stop

Ostatnia edycja:
kaja- i ty tu o poczuciu emerytki... nie przemeczaj sie kobieto

anetk_a- szczepionka przeciw grypie chroni przed grypa ale nie zwyklymi infekcjami, przeziiebienia i mniejsze i wieksze i po tym moga chwycic, u nas tez szczepia przeciw grypie kobiety w ciazy,tez myslalam ze nie wolno, ale szczepia od lat i nie ma powiklan dla dzieci

Wróciłam w jednym kawałku:)dzięki za kciuki!
pessar zakładają bez znieczulenia i bez wziernika ale to chol..stwo jest wielkości prawie środkowej części dłoni! mój lekarz jest magikiem, zrobił to szybko i prawie bezboleśnie (lekki dyskomfort) ale przeżyłam;-)
nie zmienia to faktu że dalej mam leżeć.ale zbliża mnie to do dnia terminu jeszcze bardziej:tak:
wyszłam z gabinetu a M na głos I CO ZMIEŚCIŁO SIĘ TO COŚ??? myślałam że mu trzasnę!!!:wściekła/y:

zapo synuś ma w lipcu 3 lata. ja wiem że z tą parówką przesadziłam wczoraj, nie było M a nie chciało mi się wysilać z kolacją dla dzieci... głupia matka! temperatura od żołądka go złapała ale już jest ok.

dziewczyny a ja tak może trochę z innej beczki zapytam?
Dostałam w prezencie sporo ubranek dla małej i chciałabym powoli zacząć to wszystko odpierać a jestem zupełnie zielona w temacie prania ubranek niemowlęcych:
w jakim proszku to prać? Specjalnym dla dzieci czy może w płatkach mydlanych?
jaki proszek ew. polecacie i czy płukać ubranka w płynie do płukania dla bobasów?
prać w wyższej temp czy standardowe 40-50st. wystarczy?
no i czy prasowac z 2stron czy wystarczy tylko po wewnętrznej?
matko oszaleć można:szok::szok::szok::szok: do tej pory wydawało mi się że jakoś to ogarniam ale wczoraj zeszły się do mnie 2 babcie( mama i teściowa) i wodę z mózgu mi zrobiły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny a ja tak może trochę z innej beczki zapytam?
Dostałam w prezencie sporo ubranek dla małej i chciałabym powoli zacząć to wszystko odpierać a jestem zupełnie zielona w temacie prania ubranek niemowlęcych:
w jakim proszku to prać? Specjalnym dla dzieci czy może w płatkach mydlanych?
jaki proszek ew. polecacie i czy płukać ubranka w płynie do płukania dla bobasów?
prać w wyższej temp czy standardowe 40-50st. wystarczy?
no i czy prasowac z 2stron czy wystarczy tylko po wewnętrznej?
matko oszaleć można:szok::szok::szok::szok: do tej pory wydawało mi się że jakoś to ogarniam ale wczoraj zeszły się do mnie 2 babcie( mama i teściowa) i wodę z mózgu mi zrobiły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Można w proszkach dla dzieci np Jelp, albo w płatkach mydlanych.
Płyn przy Iggym stosowałam też chyba jelp. I prasowałam po 1 stronie, ale tylko przez okres noworodkowy ;-)

A potem przestałam prasować, proszek zmieniłam na vizir sensitive i płyn do płukania lenor też sensitive.
I tak stopniowo.

Wróciłam, moje ptysie miętowe! :-D

Z kolokwium po japońsku - jako tako. Albo zdam, albo nie zdam. Nawet jeśli obleję, to tyle dobrze, że i tak już wiele umiem, ale pytania były... no kurna, podchwytliwe straszliwie. Testowe były takie, że mogła być dobra jedna odpowiedź, dwie, trzy, cztery albo żadna... :dry:

Tak czy siak jestem już w domu, zjadłam na obiad kurczaka z cytryną i tymiankiem i buraczki z octem winnym i chrzanem (sama robiłam rano, a co :-)), teraz jakąś herbatę z cytryną strzelę i zabieram się za kończenie rozdziału, bo muszę go mieć na rano. Bogu tylko dziękuję, że dał mi lekkie pióro, bo bym się wykończyła w przeciwnym razie :-D

Kartagina, dobrze że masz już "to coś" i że nie było problemu z zakładaniem ;-)

reklama
Byłam przekonana, że nie wolno się w czasie ciąży szczepiać.

Kaja czy ty czasem nie przesadzasz?

no wlasnie tak mnie zmoglo, ze poszlam spac na dwie godziny..

i mam jakies dziwne skurcze, chyba te brixtona, tylko z lewej manki i promieniujace do lewego uda..
macie tez takie?
niby nie sa bolesne, ale strasznie nieprzyjemne:eek:

Do góry