reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

azula - slyszalam i widzialam w praktyce komendy gestem - nasza kudlata jest bardzo pojetna, powiedzialabym nawet ze za bardzo, bo nie tylko kapuje ale i kombinuje. Czyt. komendy gestem panimajet ale... ignoruje. A na glos reaguje, bo czuje w nim wiecej emocji (czyt. zlosci) niz w gescie i wie, ze lepiej palki nie przeginac :-p

Ide do wyrka, bo cycek wzywa (do wydojenia) - Oli spi w chusie na malzu, nie chce sie dac odlozyc do lozeczka :confused2:

Ja, zeby spac spokojnie, zapowiedzialam malzowi, zeby do swojej matki nie dzwonil wieczorami, bo jak sie na nia wkurze to potem tez spac pol nocy nie moge ;-) Spokojne nocki, azula :tak:

reklama
dziewczyny ja z totalna prywatą
Niedawno jakaś laska wklejała link do czapek ręcznie robionych na naszym forum.
Potrzebuję tak zajrzeć i popatrzeć na wzór ,bo małej chcę zrobić podobną .Pamiętacie może gdzie to było ???
plizzzz
szukam od 2 godzin i mam totalne zaćmienie umysłu :-p:-p:-p

Laura dziś wstała o 4 !!! co sie z tym dzieckiem dzieje???
Jak sie obudzi robi tak: Siada i wystawia obie nogi przez szczebelki,trzyma się rączkami szczebelków i odwiązuje ochraniacz i krzyczy żebyśmy widzieli ,że wstała !! no aparatka!!
Uspałam ją póżniej o 5:40 i pospała do 6:30 ;/
Sebastian dzwonił do mnie z pracy,że jak wróci popilnuje małej a ja moge iść spac.
Póżniej zajade do apteki po te krople bo żel mam i syrop mam ...

Witam
u nas noc przespana ,choć z postekiwaniami co dwie godziny popudka o 6 30,
pieszczoszka wspolczuje wstawania ,wyspij sie po poludniu dobrze ci to zrobi

my dzis cały dzien w domu z chorbkami maz poimprezie to sie nameczy heheh nie bedzie calo dniowego odsypiania
wychodzac na impreze zapowiedzial ,że wróci najpózniej o 21 :-D, był o 1 ...

ok zmykam robic sniadanie

Dzień dobry
U mnie noc cudna, z dwoma pobudkami- była by jedna na karmienie ale ponieważ usnęłam razem z dzieckiem to musiałam się obudzić czas jakiś później żeby ją odłożyć. Potem obudziła się po 6 czyli tak jak budzik dzwoni ale udało nam się jeszcze ponad godzinkę dospać.
Teraz Młoda bawi się na łóżku a ja doczytuję. Dzień zapowiada się mało ambitnie bo obiad od wczoraj ale za to robi się ładnie za oknem więc na pewno wyjdziemy na spacer.
Miłego weekendu wszystkim życzę.

Witajcie, ja już w pracy a Ninka u babci z całym majdanem. U mnie noc dziś dość dziwna, nie pamiętam ile razy wstawałam , ale chyba z 4. W końcu mala wylądowała w łóżku i spałymy razem, ale wierciła się niemiłosiernie, z boku na bok. Jestem trochę niewyspana.
Ok, idę nauczać, a później szybko do domu, bo dziś goście no i ten 3bit w lodówce też mnie już kusi.

i co jak zaprzestanę cycowania to też będę się martwiła o szwy??? Teraz ważę 54kg i dobrze mi z tym, nie mam tendencji do tycia, chyba, że sie obżeram, a potrafię o robić bardzo dobrze. I co myślicie, że przytyję jak przestanę?

pudło - obraziłam się i postanowiłam nie pisać, więc powodem nie mogła być nieobecność, ona była efektem.
powód jest prozaiczny - zostałam kompletnie olana:) jedna, jedyna osoba zobaczyła co napisałam - anik, więc dostaje rozgrzeszenie:)
ale nie róbmy z tego afery, to jest całkiem normalne, po prostu ostro się zirytowałam i tyle:)

u nas są różne temp. - zależą od pomieszczenia. w pokoju u Barta i zimie, i w lecie jest znośnie, w spiżarce i na klatce zawsze pizga. w łazience jest chłodno, a w salonie - latem nie da się wytrzymać - sauna, zimą też ciężko wysiedzieć - lodówka, w sypialni podobnie, z tym, że w zimie troszkę cieplej, bo jest tak komin. ostatnio dziadki szalały, tak palili, że całe noce okno w kuchni było otwarte:szok:, jednego dnia temp była (obok zimnej spiżarki) 27stopni!!:szok::szok::szok: po kilku moich interwencjach (czyt. kłótniach) się uspokoiło (czyt. wczoraj było 15stopni i zamarzałam). bardzo mnie to wkurza, bo ciepło było, a oni palili, teraz kiedy przyjdą mrozy zacznie się oszczędzanie, "bo mało węgla mamy" (taaa, od 10lat nie spalili wszystkiego co mieli). a już do szału doprowadza mnie tekst "bo macie małe dzieci, muszą mieć ciepło", a prawdziwym powodem jest ich wygoda - łażą rozebrani (babka w staniku, cienkiej kiecce i na boso), później też będą palili pod siebie - u nich jest zimą cieplej, więc napalą tak żeby im było ciepło, a my będziemy zamarzać (zdarzało się, że Bartka kładłam spać w bluzie, a w skrajnych przypadkach wywlekałam elektryczny piecyk na noc).

Patina - niesamowitą masz córkę! podobno dziewczynki szybciej się rozwijają (nie tylko w okresie dojrzewania). u nas też widać różnicę, ale żeby stwierdzić na pewno musiałabym mieć jeszcze ze 2 pary dzieci:D

Pieszczoszka - i bardzo dobrze, odpoczniesz;p

u nas noc też katastrofa.. Nuta gorączkuje, tak myślę, że przez zęby, choć pewności nie mam, bo ja się jeszcze nie zaleczyłam od ich ostatniej choroby, ba! nawet wszystko wraca. tak, więc od północy krzyczała, co 10 minut, usypiałam ją w wózku, nie pomogło, w końcu nie mogłam jej uspokoić i wysłałam Miśka po czopek, bo wtedy już gorąca była, trochę trwało, ale się uśpiła. godzinę później wstała na mleko, i mimo, że następne jadła o 9 (poprzednie o 2) to i tak wstawałam co chwilę ją uspokajać. masakra..

Witam.

Zanetko - :*tulam bo u mnie noc tez srednia.
Co prawda kupy ustaly po kleiku ale maly w nocy o 2 sie obudzil... plakal, jeczal za chwile smial sieni gadal... ja w koncu o 3 rzygalam dalej jak widzialam cyrk na kolkach. Nadal mi niedobrze i boli mnie zoladek ale i tak jest ciut lepiej. Dobrze ze Krzys pogodny ale jeszcze dzis dietka.

Pieszczoszka wspolczuje

Ide lezec dalej - tak podle to ja sie dawno nie strulam :(

reklama
Do góry