reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Dziewczyny wy mnie nawet tymi serniczkami, 3bitami nie denerwujcie, bo wirtualnie podusze:) Ja tam mogę co najwyżej jogurt raz dziennie, poza dniem warzywnym i cytrusy 4 razy w tygodniu!!

reklama
Hej dziewczyny :D
Zanetaa :-Dhahaha no w koncu na każdą musi trafic "olanie " nie ty pierwsza nie ostatnia :-) połowa forum juz by musiała focha strzelić :-D ja juz wczesniej pisałam ze jak chce sie czasem uzyskac jakąs odpowiedz to trzeba pisać do upadłego:-D
Ty to sie masz z tymi dziadkami ;-)

Anik mam nadz ze juz lepiej :*

Aksmobulk
a naj naj dla córci :***

Pieszczoszka Lala jaka juz silna:-)

Kasiula
wysypka od ząbkowania też może byc ,jak wykluczasz inne opcje np .alegrie czy trzydniówke . Tylko 33 st moze termometr zle mierzy co ?? :baffled:

U nas nocka średnia bo maly sie wybudzał z płaczem ,ale to napewno ząbki ,teraz ma drzemke i ciekawe ile pośpi . Moj maly juz też od 3 dni staje na czworaka , chwile postoi i bęc ale widze ze juz próbuje cos w kierunku raczkowania;-)

miłego weekednu :*****

Ostatnia edycja:
Hej ja wpadam dziś tylko na chwilkę nie mam czasu żeby poczytać i odpisać bo niedługo mamy gości a jestem sama i młodą trzeba ogarnąć i mieszkanie i coś zrobić więc brak czasu mi doskwiera:zawstydzona/y: Chciałam Wam tylko życzyć miłego weekendu, za potrzebujące mocne kciuki, dla dużych i małych chorowitków dużo zdrówka i ogólnie przesyłam dobre myśli dla wszystkich:-)

Dzień dobry dziewczyny.

Po pierwsze, po raz koejny, strsznie podziwiam te, które są w stanie odpisać KAŻDEJ! Zdradźcie mi ta tajemnice, jak Wy to robicie do cholery? Ja zwykle doczytuje wszystko, oczywiście trzymam kciuki za ząbkujące, chorujące i kłócące się czy coś. Ale nie potrafie każdedj odpisać :zawstydzona/y:

U nas noc spokojna, pobudka o 9, a do tej pory już jedna dłuższa drzemka była. Byliśmy wczoraj w Realu, była promocja na te śpiewające stwory z fisher price, baaardzo nam sie podoba ta zabawka. Piotrek też zachwycony.

Zanetaa, współczuje walki z temperaturą. U nas 20, 21 stopni ustawione, ja osobiście wolę wyższą temperaturę, bo zmarzluch niesamowity jestem. Obie babcie krzyczą, że cieplej powinno być, ale uparta jestem ;)

I mam problem- obie babcie chca żebym wymyśliła co kupić Młodemu na święta, a ja totalnie nie mam pomysłu. Fotelik nie potrzebny, krzesełko do karmienia już jest, ciuchów do bólu mam. Co można kupić dziecku w wieku 7 miesiecy, tak żeby się dłużej pobawił tym? Od prababci kupiliśmy atrapy prawdziwych telefonów i na tym się nasza kreatywność skończyła, pomożecie? :zawstydzona/y:

A jak jest u was z wychodzeniem na miasto? Bo mnie matka namawia, że weźmie Młodego na noc a my pójdziemy na miasto sie zrelaksować (oczywiście, na piwo, bo w tym mieście nie ma NIC ciekawego innego do zrobienia). Ufam jej, ale z drugiej strony boję się że Młody będzie tesknił i płakał. No i chciałabym gdzieś w końcu wyjść, TŻ też by sie cieszył...

anik - współczuję atrakcji:* dobrze, że Krzyś już w porządku, a Ty to odpoczywaj ile możesz.. i może jakieś kropelki żołądkowe? ja nienawidzę i nigdy nie biorę, ale może Tobie pomogą, co w ogóle jest powodem? strułaś się? coś wyłapałam wczoraj, że brzuch Cię bolał i własnie nie dobrze było..
Ty.. jesteś pewna, że test jest prawidłowy? :D

annte - na wiosnę zaczynamy, jak się uda załatwić zgody. myślę, że z 5lat nas to wyjdzie, ale z podejściem netralnym - może być lepiej i co gorsza gorzej. jednak będziemy się starać jak najszybciej i nie będziemy z niczym zwlekać jeśli tylko będzie kasa (kredyyyyyyt).

kasiula - ja wiele razy zastanawiałam się, czy moja szalona teściowa lub szwagierka nie poszukają mnie na forum, czasem o nim wspominam. jakby to przeczytały to by był cyrk, ale zdziwiona żadna być nie powinna, sama prawda, tylko że bez upiększeń:) kiedyś miałyśmy grupę jakąś zamkniętą, ale wyszła z tego kłótnia i zrezygnowałyśmy.
jak będę taka na starość to błagam - trzaśnijcie mnie, dwa razy dla pewności.

little_nina - skoro chcą - korzystaj. z początku jest ciężko - cały czas myślisz co dziecko robi, czy mu ciepło, czy nie głodne, czy nie płacze, czy nie tęskni.. ale to minie;p
poza tym pomyśl - my czasem jesteśmy zmęczone towarzystwem naszych dzieci, ale żadna nie pomyślała, że one mogę być zmęczone naszym towarzystwem! pewnie też mają nas czasem dość:)
co do prezentów.. my zamówiliśmy pchacz, pod choinkę, jedna babcia kupi czapkę zimową z szalikiem, nie mamy sprzętu jedzeniowego (naczynia, sztućce), ale pewnie większość to ma, nas pocisło i po prostu kasy brak. Ale w wypadku kiedy ma się potrzebne rzeczy proponuję - zabawki. przeróżne - książeczki (świetne widziałam w biedronie), piłki, klocki, auta, kucyki, lalki (dostosowane - klocki duże, auta lepiej też, i nie metalowe, choć kto wie...), zwierzaczki, kółka, które się składa na pałąku, zabawki do kąpieli - duuuuużo kaczek i rybek. tak nam się wydaje, że nasze maluchy małe, ale takie zabawki wejdą w życie już na wiosnę, a grzechotki to my sobie będziemy mogły wsadzić:D Nutka już teraz sięga po zabawki brata, oczywiście małe, np lego nie mają wstępu do salonu.

Zanetaa - strułam się łososiem :wściekła/y: masakra po prostu... już jest trochę lepiej, ale max co dzisiaj mogę zjeść, to Krzysiowa kaszka na obiad :wściekła/y::wściekła/y: spoko, ja też nieraz się balam, ze ktoś odnajdzie me wpisy tutaj, ale zlewam to :-D kłamstwa nie piszę :-D

Little_nina - jak mama jest chętna do pomocy, a Piotruś ją lubi i zostawał już u niej i było ok - to zostawi i idź kobieto się bawić :tak: tym bardziej, ze nie wciskacie mamie siłą dziecka, a ona sama chce - my z mężem 13 października byliśmy na weselu, Krzysiek całą noc spędził z moimi rodzicami - pięknie zasnął, spał popisowo - cud, miód i orzeszki :-D Wy się odstresujecie, odpoczniecie i będzie ok. A możesz się umówić z mamą, że gdyby cokolwiek się działo - wracacie do domu :tak: Ja w przyszłą sobotę podrzucam Krzysia moim rodzicom - co prawda wrócimy do nich na noc, ale oni z nim będą siedzieć od 16, wykąpią, nakarmią - uśpią :-D

reklama
Zaneta ja mam trochę Fisher szajsu fajne interaktywne to co Amelka lubi najbardziej.No kupiłam kiedyś dużą pakę tego i stopniowo wyciągam:tak:J.O teraz takim żółwiem się bawi co się go za szyję ciągnie gra ,świeci i się kręci ,a ona odkryła,że paluszkami też można kręcić.Lego też mamy.Na początek Primo potem duplo i po chłopakach dwie torby tych normalnych małych pewno sporo z tego Borys dostanie ale to jeszcze trochę czasu czyli około 5-6 lat musi minąć.Chrzestni się zapowiadali więc jakaś niespodzianka będzie:tak::-D

Do góry