reklama
A ja właśnie dziś myślałam o Żanecie, a raczej o jej dziadkach, że dawno żadnej avanti nie było
U nas w domu w dzień jest 22 st. C, jak jest mniej to robi się nie przyjemnie chłodno, w nocy mamy nastawiony piec na 19, ale jak na razie nie spadła temperatura poniżej. Mała śpi dobrze, teraz przykrywam ją już cienka kołderką, wcześniej kocykiem a w lato pieluszką flanelowa, ale wtedy mieliśmy 27 st.C w domu. masakra była.
Andav, jasne że 3bit. Chłodzi się już w lodówce. Ale się nalizałam krówki i bitej śmietany, aż mi niedobrze.
U nas w domu w dzień jest 22 st. C, jak jest mniej to robi się nie przyjemnie chłodno, w nocy mamy nastawiony piec na 19, ale jak na razie nie spadła temperatura poniżej. Mała śpi dobrze, teraz przykrywam ją już cienka kołderką, wcześniej kocykiem a w lato pieluszką flanelowa, ale wtedy mieliśmy 27 st.C w domu. masakra była.
Andav, jasne że 3bit. Chłodzi się już w lodówce. Ale się nalizałam krówki i bitej śmietany, aż mi niedobrze.
andav - u nas w domu mowi sie wylacznie po niemiecku, bo jak tylko zaczne po polsku (do dziecka czy psa) to malz leci (chocby z innego konca mieszkania) i pyta, co to znaczy (ciekawski jest a mi sie nie chce na ogol tlumaczyc, bo nie wszystkie czulostki czy glupstewka dadza sie akuratnie przetlumaczyc, poza tym on chce to zaraz wymowic i robi sie wielkie zamieszanie o jedno zdanie), wiec ja wole mowic po polsku kiedy go nie ma na horyzoncie ale z rozpedu mi sie zdarza po niemiecku Za to bedzie plus zeby syn z mama mieli "tajny jezyk" na ojca i meza Chcialabym skompletowac ksiazeczki z polska klasyka typu Brzechwa, Lokomotywa, Rzepka, Chory kotek itp. - ale i tu juz wiem, ze malz kazda jedna bedzie chcial ogladac, wiedziec o co w niej chodzi a co gorsza - bedzie probowal ja czytac
Co do temperatury - to u nas ok. 23 w dzein i w nocy.
Zanetaa - nie fochaj sie! Mnie tu w pazdzierniku tydzien nie bylo i nikt (glosno) nie zauwazyl
Co do temperatury - to u nas ok. 23 w dzein i w nocy.
Zanetaa - nie fochaj sie! Mnie tu w pazdzierniku tydzien nie bylo i nikt (glosno) nie zauwazyl
natalka1704
Fanka BB :)
Dzięki Kugela mały jest boski :***
U mnie jest teraz ok 22 st
U mnie jest teraz ok 22 st
andav
Annte rzuc kawalek- oj ty kusicielkoooooo!!! a mi spodnie juz pekaja w szwach w doslownym slowa tego znaczeniu!!!! urok zaprzestania cycowania-ale co ja tu bede narzekac na wage
Kugela to wysylaj meza na kurs polskiego oj to ty juz niemra jestes jak do syna z rozpedu po niemiecku zasowasz
buziaki dziewczynki ide spac- jutro odsypiam- chyba- bo maz wstaje rano a ja spieeeeee ileeee sieeee daaaa
Kugela to wysylaj meza na kurs polskiego oj to ty juz niemra jestes jak do syna z rozpedu po niemiecku zasowasz
buziaki dziewczynki ide spac- jutro odsypiam- chyba- bo maz wstaje rano a ja spieeeeee ileeee sieeee daaaa
andav - maz to beztalencie jezykowe (mimo zapalu) Za to pralke umie naprawic :-)
Wlasnie, apropos Niemcow: jak rozwiazalas kwestie polskiej metryki? Ja mam podwojne obywatelstwo ("z urodzenia"), maz to 100% Niemiec, slub zawarlismy w DE, dziec urodzony w DE - akt slubu umiejscowilismy w PL ale dziecia poki co nie, bo nam bylo za daleko i jeszcze Oli w PL nie byl Powinnam zadzwonic do polskiego konsulatu w Berlinie ale zapomnialam
Wlasnie, apropos Niemcow: jak rozwiazalas kwestie polskiej metryki? Ja mam podwojne obywatelstwo ("z urodzenia"), maz to 100% Niemiec, slub zawarlismy w DE, dziec urodzony w DE - akt slubu umiejscowilismy w PL ale dziecia poki co nie, bo nam bylo za daleko i jeszcze Oli w PL nie byl Powinnam zadzwonic do polskiego konsulatu w Berlinie ale zapomnialam
azula
Kugela mów w domu jak najwięcej po polsku to i mąż coś podłapie.Ja też beztalencie ale jakby ktoś stale coś gadał to załapuję np po angielsku w grze ciągle było Falow me chyba tak sie pisze i ja ciężko kapująca zrozumiała m ,że chodzi chodź za mną
reklama
azula
Kugela psy sa mądre ,a o komendach i słownych i migowych słyszałaś?.Jak pies na gesty lub słowa reaguje w identyczny sposób to i na dwa różne zwroty jest sie w stanie nauczyć.Jestem pewna .Tak mna podminowało ,że teraz nie umiem spać:-(
Podziel się: