reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Moje dziecko znów reaguje na podwyższoną temperaturę zwiększoną ilością kup... Było by fajnie gdyby one tak nie śmierdziały !!!!!! jak był młodszy to zdecydowanie one pachniały kwiatuszkami :p a teraz walą zepsutym bobem BLEEEEEEEEEEEEEEE

Pingwiny z Madagaskaru-Pietrek - YouTube mój promotor zaczerpnął inspirację z tej baki i od tej pory Gabryś ma przezwisko :p

reklama
Haha Mysio :D co do większej ilości kup w upały - norma, byle tylko dziecko się nie "rozkupkało". Mój na szczęście zrobił dzisiaj tylko jedną, z tym, że u nas w domu, a dokładniej w sypialni, gdzie urzęduje jest chłodniej, przyjemnie (aż Krzyś dostał czkawki).

Mój Krzysiaczek właśnie wybył na spacer ze swoim chrzestnym i jego dziewczyną :) Miło - mam czas coś napisać ;) chociaż za każdym razem jest mi dziwnie łyso, jak mi dziecko zabierają... zamiast się cieszyć, że mam chwilę wolną, żeby coś porobić, to ja się zastanawiam, czy na pewno wszystko będzie dobrze, czy dadzą sobie radę, czy nie będzie płakał, czy... (itp., itd.)

Ach, mam pytanko, dziewczynki karmiące mm, jak dajecie swoim po 150 ml mleczka (czyli rozumiem na 150 ml wody 5 miarek proszku?) to ile razy dziennie podajecie? 5 czy 6??

Ostatnia edycja:
anik na 150 ml wody 5 miarek proszku moja je 5 posiłków ale o róznej wielkosci bo w ciągu dnia nie chciała jeść 150 noi nie wyrabiamy z czasem na 6 posiłków rano jest strasznie głodna więc 180 dostaje o 5 rano spi do 7-8 koło 9 dajemy 130 i tak trzy posiłki w ciągu dnia bo mala pije duzo herbatki jeszcze i na wieczór pije 150 ml co żeby dłużej spała wychodzi nam troszke mniej ml jak byśmy dawali 150 ml na 5 posiłków

flaurka kilolek moja tak je paluchy pcham jej smoka ale to nic nie daje bo odkąd wie ze ma rączki i chwyci i sobie smoka wyciągnie (zeby tak wkładac umiała) i pcha paluchy nawet ostatnio jak jej ktos da raczke to ciągnie nasze do swojej buzi a jak zapomni ze ma smoka to się tak denerwuje noi je wszystko grzechotki pieluszki kocyk misie wszystko co tylko w ręku utrzyma

pieszczoszka zawsze lepiej się z lekarzem skonsultować ale pewnie to ząbki słodka ta twoja laurunia i jaka duża :-)))))))

mysio dobrze że już niedługo się przenosicie ja bym nie wyrobiła

My dziś pierwszy raz na plaży z młoda byłam pełna obaw bo piasek bo gorąco ale wyjście udane emilka uśmiechnięta od ucha do ucha wózkiem cień zrobiłam wysmarowałam kremem rozłozyłam kocyk rozek i podusie i mala godzine lezała ciesząc się a póżniej 1,5 spała więc i my odpoczeliśmy

Ostatnia edycja:
witajcie! u nas weekend jakis zwariowany, bo chata pelna gosci, nawet ni emialam czasu zeby posiedziec na bb, wczoraj doslownie na chwile weszlam i troche podczytalam a dzis reszte nadrobilam.
Pieszczoszka- przejdz sie do pediatry moze on cos zaradzi i bedziesz wiedziala co sie dzieje.
Mysio my na upaly nie reagujemy wieksza iloscia kup, ale za to jest jedna-dwie dziennie i tez takie smrodki ze doslownie mieszkanie by trzeba bylo wietrzyc. Najlepsze jest to ze od poczatku pije to samo mleko i tylko mleko a zapach kupy sie tak diametralnie zmienił.
anik. my mamy 6 karmien a co do ilosci mleka to teraz trudno mi powiedziec bo Olka ostatnio na noc wypijala 180-200ml

Nasze kupale też śmierdzą okrutnie :p nieraz wietrzyłam po nich pokój - przyznaję bez bicia :p przy przewijaniu to aż mnie wykręca haha :D

No u nas by wychodziło po 150 ml 5 razy na dobę... I tak się zastanawiam, czy nie mało (dlatego pytam porównawczo) - aczkolwiek przybiera na wadze, to się martwić nie będę :) ostatnio ważył 6 kg. Bo z tymi karmieniami to nam tak wychodzi dlatego, że rano Krzyś budzi się o 7-8, więc jak jemy co 3 godziny to ostatnie wypada na 22-23 dopiero... O ile do 22 go przetrzymam to o 23, po śpiączku go nie nakarmię, bo się wybudzi i dopiero sobie zabawy narobię... gdyby był głodny, obudziłby się w nocy, a skoro się nie budzi wychodzę z założenia, że mu styka tyle i sam się już powoli reguluje...

kingutek, bo maluchy najwięcej receptorów dotyku mają wlasnie w obrębie jamy ustnej. One nie poznają rekoma tak jak my tylko ustami. Co nie wpakowane do buzi to nie poznane.

wikasik a moze by tak przenosic a nie kopiowac, bo własnie sobie przeczytałam 2 razy tą samą dyskusję.

reklama
Uśpiłam młodego metodą na schabowego - oklepałam go od szyi po stopy - wystarczyło 5 minut. Nie przewracałam na druga stronę i nie panierowałam... Dzięki Suzi.

W domu mam 28,8 stopni, na dworze jest "zimniej", bo 27,9 - paranoja jakaś.

Do góry