reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Cześć wszystkim, my wczoraj na 3 godzinnym spacerku, razem z mężem :) dzisiaj biedny wrócił do pracy po 3 tygodniowym urlopie. Piękna pogoda za oknem ale zbyt gorąco jak dla mnie.

justynamika84- u nas skok się skończył po 4 dniach, mały nauczył się robić mostek leżąc na pleckach i teraz zasuwa po łóżeczku, czasem kończąc z główką w szczebelkach po ukosie. W nocy wstaję sprawdzić czy głowa na odpowiednim miejscu jest hehe.
Przewraca się już też ŚWIADOMIE na plecki z brzuszka, co mu bardzo odpowiada, bo nie lubi na brzuszku przebywać :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Witam dziewczynki
Dziś od rana sama z małą bo starszak na weekend do babci i jaki tu spokój :-), wszystko zrobię bo mała zasypia a pożniej luzzz hheheh
jystyna u nas też skok ostatnio trwał z 4-5 dni , myslałam ,że nie wytrzymię a mineło nawet niewiem kiedy od razu zauważyłam ,że wrócił heh mój aniołek
chrzciny załatwiamy na 30 września ,juz się rozgladam w co ubrac mała , muszę zobaczyć na innych tematach , bo pewnie taki już był omawiany

to tyle mała zasneła , to ja do roboty narazie

Witajcie, moje chłopaki pojechały nad jeziorko ( Wojtek dziś na popołudnie więc chciał Mateuszowi zrobić przyjemność i na chwilę z nim pojechał) a my z Olą na bb:)
U nas ostatni skok trwał też ok 5 dni. Też umiemy bańki robić ze śliny i śmiać się w głos:)
Zamierzam dzisiaj posegregować ciuszki Oli w komodzie i poodkładać te za małe.
Nic, pędzę szykować obiad dla chłopaków bo potem się nie wyrobię:)
Buziaki dla Wszystkich:)

No ladnie dziewczyny ale zescie sie rozpisaly- nie wiem czy was nadgonie ale poki maly spi to troche napisze co i jak....
otoz sobota sie udala- kasy wydalam ze hoho ale nareszcie mam pare nowych lachow- wasze pomysly co do prezentu rocznicowego przesledzilam- wszystkie byly super- jednak u nas w tym roku wypady, seksiki i romantyczne kolacje odpadaja bo jestemy w tym czasie u rodzinki- Flaurka twoje kupony sa swietnym pomyslem i ten tez wykorzystam!! dzieki za zdjecia! Kupilam ramke na zdjecie i zamierzam wstawic tam fotke synusia i tatusia- mowie wam nie jest latwo kupic cos temu mojemu facetowi (joasia- grac tez nie lubi- on nie lubi nawet komputera!! )- o ilez latwiej maja oni zeby cos nam kupic!! Katasza, dusia- widze ze mamy rocznice w prawie podobnym czasie (6wrzesien) to nasza 6ta- a wasza? w zeszlym roku zrobilam test 2wrzesnia i wyszedl pozytywny ale bylam tak zszokowana, wystraszona i mialam taka mieszanke uczuc ze na pewno nie wytrzymalabym zachowac tego do 6tego- nie wspominajac ze ryczalam non stop- nie ze szczescia tylko ze strachu:-D za to pierwsze zdjecie usg malzonek dostal 5tego wrzesnia i potwierdzenie ciazy- wiec ogolnie rzecz biorac nowina o dziecku przycmila rocznice slubu :-D Moj malz sie cieszyl a jakze:tak::-D oooo jak sobie wspomne jak od tamtego dnia o mnie dbal, jak z jajkiem:-) brakuje mi tego czasem- jednak fajnie bylo byc w ciazy- przynajmniej te poczatki:tak:

Dziewczyny ile kosztuje w PL ten dentinox? u nas mozna go kupic wszedzie gdzie jest dzial z jedzeniem dla dzieci- zastanawiam sie czy codzi o ten sam, czy wy w aptece go kupiliscie i jest jakis inny?

Widze ze u was skoki to krociutko po pare dni- u nas ze 2 tygodnie trwal- nie wiem juz czy to skok byl ale wszystko pasuje- wycie, raczki i ogolna marudera- strasznie sie boje juz nastepnego!!

Gdzie jest Kugela??

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! my wczoraj prawie caly dzien nad jeziorkiem bylismy na dzialce u mojej rodzinki. calkiem sympatycznie bylo, Maly przespal prawie caly dzien na powietrzu :) troche tylko pogadal z ciociami i kuzynka 3,5 letnia :) rzucilam tylko okiem na to co pisalysice i chyba nie dam rady doczytac do konca. w sobote jedziemy nad morze (jakies 6 godzin jazdy od nas) i mam jeszcze troche rzeczy do kupienia/pozalatwiania. i tak wlasnie buszuje po internecie szukajac wanienki turystycznej, wybierając lozeczko itp :) i jakies ubranka musze cieplejsze Malemu kupic bo nastawialam sie na upal a ma byc zimno :( mam tylko jeden cieply dresik na teraz wiec musze jeszcze cos dokupic. pewnie w najblizszych dniach nie bede miala czasu na bb bo sterta prasowania czeka i jeszcze jakies prania trzeba bedzie zrobic potem sie pakowac...

widze ze byla mowa o jedzeniu piastek :) moj sie tak zajada ze czasami mam wrazenie ze reke az po lokiec wpakuje do buzi. nie wspominajac o pieluszkach, kocykach, swoich i moich ubraniach...

i chyba u nas tez szykuje sie kolejny skok bo dzis tylko cycus mojego Stasia interesuje ewntualnie raczki mamusi. i od wczoraj na kazde karmienie daje 2 cyce bo jeden nie wystarcza

Andav - dziekuje, ze zauwazyls moje "znikniecie" :-D Chyba nie uda mi sie nadrobic wszystkiego z tych dni (na razie "ogarnelam" dwa watki - karmienie i moderatornie), wiec jesli ktos cos do mnie mial to poprosze o priva, bo inaczej duze ryzyko ze przegapie :zawstydzona/y: Maz mial tydzien urlopu i wyskoczlismy na kilka dni. Niby tylko 235km od domu ale jednak okazalo sie bez internetu, wiec mnie na BB nie bylo. Urlop najbardziej podobal sie... Oliverkowi. Dziewczyny: polecam urlopy z maluchami!!!! :-D Teraz mam tylko obawy, czy nas pediatra nie zlinczuje za... opalenizne. Niby temperatury "przyzwoite" (ok. 24st.) i caly czas w cieniu ale jednak po 8 godzin na dworzu i choc mama zdecydowanie z ciemniejsza skora (ja sie przed sloncem nie chowalam) to jednak widac, ze Oli nabral kolorkow. No ale przeciez sie nie poparzyl tylko teraz jest taki lekko sniady ;-) Widac kontrast w faldkach :-D

reklama
Flaurka on drugiego nie chciał ciągnąć od urodzenia bo mam brodawkę wciągniętą i tam juz prawie pokarmu nie mam...
To widzę że będę musiała się wybrać powoli po tą receptę ale i tak chciała bym karmić piersią więcej a butle raz dziennie dać by go dokarmić a poza tym mm przyda się bo weselicho na wrzesień się szykuje i będę musiała zostawić małego z teściową
A dziewczyny co do skoków to ja u mojego małego nie zauważam zbytniej różnicy jest czasem marudny ale to tak dzień góra dwa i nie wiem czy ma zły dzień czy to ten skok:-)
Justynka i jak dziecie twoje reaguje na to mleko od razu spasowało??

Do góry