reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Cześć wszystkim, my wczoraj na 3 godzinnym spacerku, razem z mężem :) dzisiaj biedny wrócił do pracy po 3 tygodniowym urlopie. Piękna pogoda za oknem ale zbyt gorąco jak dla mnie.

justynamika84- u nas skok się skończył po 4 dniach, mały nauczył się robić mostek leżąc na pleckach i teraz zasuwa po łóżeczku, czasem kończąc z główką w szczebelkach po ukosie. W nocy wstaję sprawdzić czy głowa na odpowiednim miejscu jest hehe.
Przewraca się już też ŚWIADOMIE na plecki z brzuszka, co mu bardzo odpowiada, bo nie lubi na brzuszku przebywać :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Witam dziewczynki
Dziś od rana sama z małą bo starszak na weekend do babci i jaki tu spokój :-), wszystko zrobię bo mała zasypia a pożniej luzzz hheheh
jystyna u nas też skok ostatnio trwał z 4-5 dni , myslałam ,że nie wytrzymię a mineło nawet niewiem kiedy od razu zauważyłam ,że wrócił heh mój aniołek
chrzciny załatwiamy na 30 września ,juz się rozgladam w co ubrac mała , muszę zobaczyć na innych tematach , bo pewnie taki już był omawiany

to tyle mała zasneła , to ja do roboty narazie

Witajcie, moje chłopaki pojechały nad jeziorko ( Wojtek dziś na popołudnie więc chciał Mateuszowi zrobić przyjemność i na chwilę z nim pojechał) a my z Olą na bb:)
U nas ostatni skok trwał też ok 5 dni. Też umiemy bańki robić ze śliny i śmiać się w głos:)
Zamierzam dzisiaj posegregować ciuszki Oli w komodzie i poodkładać te za małe.
Nic, pędzę szykować obiad dla chłopaków bo potem się nie wyrobię:)
Buziaki dla Wszystkich:)

No ladnie dziewczyny ale zescie sie rozpisaly- nie wiem czy was nadgonie ale poki maly spi to troche napisze co i jak....
otoz sobota sie udala- kasy wydalam ze hoho ale nareszcie mam pare nowych lachow- wasze pomysly co do prezentu rocznicowego przesledzilam- wszystkie byly super- jednak u nas w tym roku wypady, seksiki i romantyczne kolacje odpadaja bo jestemy w tym czasie u rodzinki- Flaurka twoje kupony sa swietnym pomyslem i ten tez wykorzystam!! dzieki za zdjecia! Kupilam ramke na zdjecie i zamierzam wstawic tam fotke synusia i tatusia- mowie wam nie jest latwo kupic cos temu mojemu facetowi (joasia- grac tez nie lubi- on nie lubi nawet komputera!! )- o ilez latwiej maja oni zeby cos nam kupic!! Katasza, dusia- widze ze mamy rocznice w prawie podobnym czasie (6wrzesien) to nasza 6ta- a wasza? w zeszlym roku zrobilam test 2wrzesnia i wyszedl pozytywny ale bylam tak zszokowana, wystraszona i mialam taka mieszanke uczuc ze na pewno nie wytrzymalabym zachowac tego do 6tego- nie wspominajac ze ryczalam non stop- nie ze szczescia tylko ze strachu:-D za to pierwsze zdjecie usg malzonek dostal 5tego wrzesnia i potwierdzenie ciazy- wiec ogolnie rzecz biorac nowina o dziecku przycmila rocznice slubu :-D Moj malz sie cieszyl a jakze:tak::-D oooo jak sobie wspomne jak od tamtego dnia o mnie dbal, jak z jajkiem:-) brakuje mi tego czasem- jednak fajnie bylo byc w ciazy- przynajmniej te poczatki:tak:

Dziewczyny ile kosztuje w PL ten dentinox? u nas mozna go kupic wszedzie gdzie jest dzial z jedzeniem dla dzieci- zastanawiam sie czy codzi o ten sam, czy wy w aptece go kupiliscie i jest jakis inny?

Widze ze u was skoki to krociutko po pare dni- u nas ze 2 tygodnie trwal- nie wiem juz czy to skok byl ale wszystko pasuje- wycie, raczki i ogolna marudera- strasznie sie boje juz nastepnego!!

Gdzie jest Kugela??

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! my wczoraj prawie caly dzien nad jeziorkiem bylismy na dzialce u mojej rodzinki. calkiem sympatycznie bylo, Maly przespal prawie caly dzien na powietrzu :) troche tylko pogadal z ciociami i kuzynka 3,5 letnia :) rzucilam tylko okiem na to co pisalysice i chyba nie dam rady doczytac do konca. w sobote jedziemy nad morze (jakies 6 godzin jazdy od nas) i mam jeszcze troche rzeczy do kupienia/pozalatwiania. i tak wlasnie buszuje po internecie szukajac wanienki turystycznej, wybierając lozeczko itp :) i jakies ubranka musze cieplejsze Malemu kupic bo nastawialam sie na upal a ma byc zimno :( mam tylko jeden cieply dresik na teraz wiec musze jeszcze cos dokupic. pewnie w najblizszych dniach nie bede miala czasu na bb bo sterta prasowania czeka i jeszcze jakies prania trzeba bedzie zrobic potem sie pakowac...

widze ze byla mowa o jedzeniu piastek :) moj sie tak zajada ze czasami mam wrazenie ze reke az po lokiec wpakuje do buzi. nie wspominajac o pieluszkach, kocykach, swoich i moich ubraniach...

i chyba u nas tez szykuje sie kolejny skok bo dzis tylko cycus mojego Stasia interesuje ewntualnie raczki mamusi. i od wczoraj na kazde karmienie daje 2 cyce bo jeden nie wystarcza

Andav - dziekuje, ze zauwazyls moje "znikniecie" :-D Chyba nie uda mi sie nadrobic wszystkiego z tych dni (na razie "ogarnelam" dwa watki - karmienie i moderatornie), wiec jesli ktos cos do mnie mial to poprosze o priva, bo inaczej duze ryzyko ze przegapie :zawstydzona/y: Maz mial tydzien urlopu i wyskoczlismy na kilka dni. Niby tylko 235km od domu ale jednak okazalo sie bez internetu, wiec mnie na BB nie bylo. Urlop najbardziej podobal sie... Oliverkowi. Dziewczyny: polecam urlopy z maluchami!!!! :-D Teraz mam tylko obawy, czy nas pediatra nie zlinczuje za... opalenizne. Niby temperatury "przyzwoite" (ok. 24st.) i caly czas w cieniu ale jednak po 8 godzin na dworzu i choc mama zdecydowanie z ciemniejsza skora (ja sie przed sloncem nie chowalam) to jednak widac, ze Oli nabral kolorkow. No ale przeciez sie nie poparzyl tylko teraz jest taki lekko sniady ;-) Widac kontrast w faldkach :-D

reklama
Flaurka on drugiego nie chciał ciągnąć od urodzenia bo mam brodawkę wciągniętą i tam juz prawie pokarmu nie mam...
To widzę że będę musiała się wybrać powoli po tą receptę ale i tak chciała bym karmić piersią więcej a butle raz dziennie dać by go dokarmić a poza tym mm przyda się bo weselicho na wrzesień się szykuje i będę musiała zostawić małego z teściową
A dziewczyny co do skoków to ja u mojego małego nie zauważam zbytniej różnicy jest czasem marudny ale to tak dzień góra dwa i nie wiem czy ma zły dzień czy to ten skok:-)
Justynka i jak dziecie twoje reaguje na to mleko od razu spasowało??

Do góry