reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
ale dziś pięknie na dworze w końcu czuć wiosnę!:-D wróciłam właśnie z długiego spacerku z pieskiem tak przyjemnie i cieplutko na słoneczku jest że gdyby nie to że stopy zaczeły domagać się odpoczynku:baffled: to poszli byśmy jeszcze dalej:tak:
S wraca dopiero jutro więc samotną sobotę mam:baffled: na szczęście mój york jest mega towarzyski;-) na obiadek zupka vifon bo chodzi za mną od wczoraj:-)

miłego popołudnia majóweczki!

co do spirytusu to są też dostępne takie gotowe nasączone waciki to one są ok czy nie bardzo???

Ostatnia edycja:
Zanetaa dzięki i też ci współczuję.
Całe szczęście że moja mama jest naprawdę super i tak naprawdę to każdemu życzę takich rodziców jak ja mam bo odkąd jesteśmy na świecie ja i moja siostra wszystko co oni robią to robią z myślą o nas byśmy miały lepiej w życiu i były szczęśliwe i zawsze pomagają w potrzebie.ale niestety tak to się w życiu układa że nie zawsze jest wszystko super i jak to stwierdziła moja sis rodziców mamy dobrych a oby dwie na teściów trafiłyśmy nie do niepozazdroszczenia.Ja mam o tyle lepiej od mojej sis że mam tylko teściową i w tym sporze między nami a nią siostra i babcia mojego Ł są po naszej stronie a ona ma teściową i teścia i niestety siostry jej męża idą za rodzicami bo są zależne od nich finansowo ale my za to mieszkamy z teściową w jednym domu tzn ona na dole a my na piętrze ale z osobnym wejściem kuchnią i łazienką i niestety wpakowaliśmy w naszą cześć dużo pieniędzy i szkoda się wyprowadzić tak jak zrobiła to moja sis z mężem po 3 miesiącach wróciła do naszego rodzinnego domu ale oni nie wpakowali pieniędzy w remonty tylko meble sobie kupili a to to w każdej chwili można zabrać.

Ale zanetaa musimy być silne i dać radę dla naszych Hani by wiedziały że mają silne mamy.

Ostatnia edycja:
ale dziś pięknie na dworze w końcu czuć wiosnę!:-D wróciłam właśnie z długiego spacerku z pieskiem tak przyjemnie i cieplutko na słoneczku jest że gdyby nie to że stopy zaczeły domagać się odpoczynku:baffled: to poszli byśmy jeszcze dalej:tak:
S wraca dopiero jutro więc samotną sobotę mam:baffled: na szczęście mój york jest mega towarzyski;-) na obiadek zupka vifon bo chodzi za mną od wczoraj:-)

co do spirytusu to są też dostępne takie gotowe nasączone waciki to one są ok czy nie bardzo???
Jeśli Ci chodzi o gaziki Leko to one są właśnie nasączone 70% spirytusem.
tych gazików używałam przy Kubusiu ,ale teraz wybrałam Octenisept ,bo tak mocno nie wysusza skóry w okolicy pępuszka i ma szersze spektrum działania.;-)

Dziewczyny dzięki za ten watek o spirytusie - tak sobie żyję z dnia na dzień, a tu przeciez trzeba się naszykować :)

reklama
kolejny meczący dzien za mną, a przeciez to sobota,mailam odpoczywac :-(

Spirytus ze sklepu ma 90 % ,a do pępuzka musi mieć 70% ,więc pani w aptece ma rację ,że ten ze sklepu jest za bardzo stężony.
Ja nie kupuję spirytusu tylko Octenisept w spreyu ,będzie do pępuszka i ewentualnej mojej rany po porodzie.
Na ten moment to najlepszy preparat do odkażania.:tak:
a Octenisept nie jest prypadkiem na receptę???? kiedyś chciałam kupic i się nie dalo

Ja kupię sirytus w sklepie i rozcieńczę, jak zwykle

średnie takie. w sumie gdzieś poza domem to są niezastapione i grosze kosztują ale nasączane są malo no i takim gazikiem wszędzie nie dotrzesz. Niby dobre ale lepszy spirytus na patyczku takim do czyszczenia uszka albo octanisept w sprayu jak As pisała

coś miałam jesczez napisac ale zapomniałam :baffled:

Do góry