reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Hej dziewczyny...

Pojadłyście sobie pączków? Ja dziś jeszcze nie jadłam ani jednego :(

Od wczoraj mam nerwa, wszystko mnie dobija. Dziś o 7.00 miałam egzamin na to porypane prawko. Oczywiście że nie zdałam... Się ponagrywało w tym aucie wiązanek w moim wykonaniu, no ale musiałam sobie poprzeklinać zdrowo.
Później dostało się rodzicom praktycznie za nic. Teraz już się trochę uspokoiłam ale i tak się nie odzywam do ludzi...

Dla potrzebujących mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Życzę Wam miłej reszty dnia :*

Pozdrówka :*

reklama
Dziewczyny, czy Wy też macie takie uderzenia gorąca???
Dopada mnie to przeważnie kiedy leżę, robi mi się gorąco, które jakby kumuluje się w głowie i na twarzy. Muszę się wtedy szybko odkryć, albo rozebrać, bo mam wrażenie, że zemdleję. Po chwili przechodzi. Towarzyszy temu tępy ból głowy w okolicy potylicy, chociaż nie za każdym razem.

Nastrój może trochę lepszy. pomogło znalezienie sobie zajęcia - łazienka (oprócz kabiny) posprzątana, obiad zrobiony, płyta z muzyką klasyczną dla Małej przesłuchana :-).
Teraz zasłużony odpoczynek.
Miłego popołudnia!

litle nina jak się czujesz???

Mysiochomis następnym razem zapewne zdasz!!!

Cześć dziewczyny,
witam się pączkowo :-D
Nuta - 100 latek! spełnienia marzeń :tak:
kilolek - &&&&
Ja dzisiaj opchnęłam za dużo pączków ;-) póki co na jedzenie nawet nie patrzę, taka jestem pełna :tak:
Mam pytanko - czy do glukozy można dodać coś, co zmieniłoby trochę jej smak? Bo obawiam się, że takiej czystej nie przełknę...:confused2:

Dziś moje skurcze na szczęście przeszły, chciałabym zabrać się za sprzątanie, ale mam pewne obawy, jak to się może skończyć.

little_nina - mam nadzieję, że Ci przejdzie i to fałszywy alarm :tak: trzymaj się :happy:
Na 300 ml wody możesz wcisnąć pół cytryny .
Pijesz wtedy słodką lemoniadkę .

Dziewczyny, czy Wy też macie takie uderzenia gorąca???
Dopada mnie to przeważnie kiedy leżę, robi mi się gorąco, które jakby kumuluje się w głowie i na twarzy. Muszę się wtedy szybko odkryć, albo rozebrać, bo mam wrażenie, że zemdleję. Po chwili przechodzi. Towarzyszy temu tępy ból głowy w okolicy potylicy, chociaż nie za każdym razem.

Nastrój może trochę lepszy. pomogło znalezienie sobie zajęcia - łazienka (oprócz kabiny) posprzątana, obiad zrobiony, płyta z muzyką klasyczną dla Małej przesłuchana :-).
Teraz zasłużony odpoczynek.
Miłego popołudnia!

litle nina jak się czujesz???

Mysiochomis następnym razem zapewne zdasz!!!
Takie uderzenia gorąca to może być nadciśnienie .Warto podczas takiego momentu zmierzyć ciśnienie krwi czy nie jest zbyt wysokie.:sorry::sorry:

Takie uderzenia gorąca to może być nadciśnienie .Warto podczas takiego momentu zmierzyć ciśnienie krwi czy nie jest zbyt wysokie.:sorry::sorry:

As kochana ja jestem niskociśnieniowcem, zazwyczaj mam ciśnienie ok. 100/70, nigdy wyższe. Wczoraj przy tym uderzeniu miałam 112/86, idę teraz zmierzyć. Zaraz edytuję posta. Myślisz, że to już jest nadciśnienie w moim przypadku???

Teraz mam 106/68, przy czym puls 98.

Ostatnia edycja:
As kochana ja jestem niskociśnieniowcem, zazwyczaj mam ciśnienie ok. 100/70, nigdy wyższe. Wczoraj przy tym uderzeniu miałam 112/86, idę teraz zmierzyć. Zaraz edytuję posta. Myślisz, że to już jest nadciśnienie w moim przypadku???
Ja też jestem niskociśnieniowcem i zwykle mam 90/60
z takim ciśnieniem też rodziłam Klaudię .
A przy takich bólach głowy i uderzeniach gorąca bywa ,że mam 125 /100 i dla mnie to koszmarnie wysokie jest ...
Niby w normie ,a dla mnie już zdecydowanie za wysokie .
Nigdy wcześniej tak nie miałam .Dopiero w tej ciąży mam takie skoki . :eek::eek::eek:
Spojrzałam teraz na Twoją edycję
ciśnienie masz niby dobre ,ale puls dość wysoki
to może powodować szybki przepływ krwi i od tego ten ból głowy w tylnej części głowy.

Z tyn pulsem to mam tak często, zdarza się i ponad 100. Gin powiedział, że to normalne przy niskim ciśnieniu, organizm próbuje sobie wyrównać przepływ krwi przy jej zwiększonej objętości.
Poleżę, może przejdzie.

Z tyn pulsem to mam tak często, zdarza się i ponad 100. Gin powiedział, że to normalne przy niskim ciśnieniu, organizm próbuje sobie wyrównać przepływ krwi przy jej zwiększonej objętości.
Poleżę, może przejdzie.
no bo dokładnie tak jest i dlatego masz te uderzenie
przy takim uderzeniu gorąca możesz też mieć osłabienie .
Nie zdziw się jak dostaniesz krwotoku z nosa ,to też normalne w tej sytuacji .
Ja wczoraj po tym koktailu z glukozy tak miałam .
Najpierw mi się zrobiło słabo ,potem gorąco i buch .
Krew z nosa na podłogę ....
Wszystko do przezycia .
Takie są uroki ciąży ...:sorry::sorry::sorry:

Dzięki As!!!
Krwotoków z nosa nie mam,ale krew pojawia się przy smarkaniu.
Odkładam kompa i kładę się, wstałam dziś znów przed siódmą, więc może i przysnę.

annte ważne żebyś przy tych uderzeniach gorąca zawsze się położyła lub przynajmniej usiadła żadnych gwałtownych ruchów po prostu żeby nie zemdleć:tak: i za szybko też się nie podnoś

reklama
Witajcie, powoli wracam do swiata zywych po grypie jelitowej... chorowałam razem ze Stasiem, nameczylismy sie okrutnie, ale juz jest duzo lepiej...

Do góry