reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Hej dziewczyny! Wszystkiego dobrego z okazji Walentynek :)
Ja jestem załamana - właśnie odebrałam wynik glukozy - miałam 50g i test po godzinie - i na czczo wyszło 96 (norma do 105) a po godzinie 186 :( powinno być max 140:baffled: Pewnie każe mi powtórzyć test na 75g na dwie godziny. Strasznie się wystraszyłam :-( Gina mam dopiero w środę ale nie widzę tego w różowych barwach tym bardziej że morfologia też nie wyszła za ciekawa - hemoglobina i leukocyty lecą w dół cały czas :( i inne parametry tez nie w normie ;( Ech i jak tu być spokojnym w ciąży...

reklama
Urszulka głowa do góry. Wyniki faktycznie nieciekawe ale będzie dobrze. Na szczęście do końca już bliżej niż dalej, a nerwy i stres nie pomogą. Trzymam mocno kciuki

Hej dziewczyny! Wszystkiego dobrego z okazji Walentynek :)
Ja jestem załamana - właśnie odebrałam wynik glukozy - miałam 50g i test po godzinie - i na czczo wyszło 96 (norma do 105) a po godzinie 186 :( powinno być max 140:baffled: Pewnie każe mi powtórzyć test na 75g na dwie godziny. Strasznie się wystraszyłam :-( Gina mam dopiero w środę ale nie widzę tego w różowych barwach tym bardziej że morfologia też nie wyszła za ciekawa - hemoglobina i leukocyty lecą w dół cały czas :( i inne parametry tez nie w normie ;( Ech i jak tu być spokojnym w ciąży...
Urszulka bedzie dobrze zobaczysz . najwazniejsze zeby isc do lekarza i on juz na to cos poradzi :tak: mi tez strasznie spadły wyniki ale to normalne w ciazy , poki co biore wiecej zelaza i mam nadz ze sie poprawi.
Trzymam kciuki za szybka poprawe!!!!

Witam sie z Wami w Walentynkowy dzien, zycze wszystkim duzo, duzo, duzo miłości. Ja walentyki spedze dzisiaj sama w domku bo mezus w pracy na popoludniu. W sumie jakos wielce nie obchodzimy tego swieta, ale zawsze cos dobrego na kolacyjke wysmyczylismy i mile spedzilismy wieczor przy filmie i winku.
Trzymam &&&&& za wszystkie wizyty
dorka28 może bedzie niespodzianka dzisiaj i dowiemy sie czy jest Walentynka czy Walenty :-)
anik. zycze, aby opryszczka szybko zniknela
urszulka81 na pewno bedziesz musiała powtorzyc badanie na obciazenie 75g skoro po 50g przekroczyło norme. Zobaczysz bedzie wszytko dobrze. Nie denerwuj sie. Test na glukoze robilas na czczo czy po lekkim sniadanku?

Test robiłam na czczo i to jeszcze dzień przed badaniem ograniczyłam do minimum spożycie cukru i owoców :(
Dziękuje dziewczyny za podtrzymanie na duchu.
Będę czekać na środę na wizytę i zobaczymy co gin powie ;(

Witam Walentynkowo:biggrin2:
Podobno "miłość to jedyna gra w której remis oznacza wygraną.."
A ja kurde zawsze lubię wygrywać:-p:-D
Życzę Wam dziś i każdego następnego dnia prawdziwych motyli w brzuchu wywołanych przez ukochaną osobę, a nie sztucznego różu i czerwieni, które dziś biją zewsząd..

anik - opryszczki współczuję, sama się dopiero kilka dni temu z własną uporałam..

Ja oczywiście w biegu, o 13:00 powinnam być w firmie, a jeszcze w piżamie siedzę:zawstydzona/y:
Dobrze, że mnie nikt nie może zwolnić:-D
Zajrzę do Was wieczorkiem.
Miłego dnia!

hej
ja na dzisiaj zrobiłam chłopakom serniczki na zimno w ksztalcie serduszek. a poza tym mam walentynkowa wizyte u dentysty
laugh.gif
i to koniec świętownia. Żadnych prezentów

Byl jak się dzisiaj czuje, z reszta wczoraj tez. Brzuch mnie boli, nie mam siły się nachylic, generalnie lipa a tu nie ma taryfy ulgowej

Flaurka
niexle z ta toaletą

Test robiłam na czczo i to jeszcze dzień przed badaniem ograniczyłam do minimum spożycie cukru i owoców :(
Dziękuje dziewczyny za podtrzymanie na duchu.
Będę czekać na środę na wizytę i zobaczymy co gin powie ;(
Być może wynik jest taki ,że wczoraj ograniczyłaś cukier do minimum .
Takich rzeczy nie wolno robić przed tym badaniem .:no:
Jesz i pijesz jak zwykle .Ograniczasz tylko takie produkty ,które długo utrzymują wysoki poziom cukru np : soki w kartonach słodzone ,rodzynki czy winogrona .;-)
Z wyników można wnioskować ,że niestety jest cukrzyca ,bo dużo ,dużo ponad normę .
Badanie koniecznie do powtórzenia i oby były dobre wyniki .
Trzymam kciuki.
Witam się Walentynkowo .
Wszystkiego najlepszego z Okazji Walentynek .
Od mężulka dostałam bombonierkę
UWAGA !!!!!
Wiśnie w likierze :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Kupił bo mu się opakowanie w kształcie serca podobało . :-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam pytanie czy badanie glukozy z obciążeniem jest jakiś przedział czasowy w ciąży bo jestem już w 28 tyg i nie wiem czy już mogę robę :) udanych walentynek wszystkim majowym mamą życzę :) :-p

reklama
Do góry