reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

My walentynek jakoś nigdy specjalnie nie obchodziliśmy. W zeszłym roku wybraliśmy się na pizzę (zwykle zamawiamy do domu) i to całe świętowanie. W tym roku planujemy spędzić miły wieczór oglądając film nie koniecznie romantyczny i zajadając popcorn. Ot i tyle, szału nie ma, ale może jakieś mizianko się trafi z tej okazji ;-)

reklama
clue - przyszło mi potwierdzenie na maila o zakupie - 7pozycji, a chciałam tylko 2. przerażona zadzwoniłam na wskazany numer z myślą, że sprzedający zlekceważył mojego maila o pomyłce. dzwonię i tłumaczę, co drugie słowo wtrącam 'przepraszam' i że zwrócę koszty ponownego wystawienia. kobieta mówi, że opcja "do koszyka" jest beznadziejna i żebym z niej nie korzystała. śmiała się i zapewniła, że da się to załatwić, pytała czy wysłałam maila z tłumaczeniem - ja, że od razu' - stwierdziła, że załatwi to wieczorem i wyśle mi maila z kwotą za właściwą przesyłkę i nie muszę nic dodatkowo płacić, bo to zwróci jej allegro - tyle tylko, że zajmie to jakiś miesiąc i musi do niech napisać i wyjaśnić. kobieta b. sympatyczna, a mi ulżyło niesamowicie - wystawię jej lukrowany komentarz;)

annte - też mam takie bóle, dosłownie jakbym dostała kopa w krocze. niby mięśnie, niby kości. ciężko stwierdzić, co boli. najgorzej właśnie chodzić, podnosić nogę, przekręcać się na łóżku - mówiłam o tym lekarzowi, zbadał mnie dokładnie jakimiś urządzeniami i narzędziami - stwierdził, że to właśnie mięśnie się rozciągają i dziecko uciska - nic niepokojącego nie widać. Ale ten ból przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu - raz pojawiły się skurcze - 5w ciągu nocy, po nospie przeszły, ale teraz już drugą noc bolał mnie dół brzucha. na wizytę idę w środę - poinformuję lekarza o wszystkim i kolejny raz wspomnę, że ciężko z tym bólem przy każdym kroku. dodam, że z Bartim tak nie miałam.
trzymaj się Kochana!

co do walentynek - jakoś nigdy nie wyszły nam romantyczne (kraków - korek i w końću mc donald, spacer i przemoczone buty, choroba Bartka..). siostry Miśka jadą z facetami na weekend, ale nikt nam tego nie zaproponował - pierwszy raz nas ominęli i myślę, że to z powodu ostatniej akcji szwagierki - będzie się przy nas głupio czuła, bo wiemy, że mąż ją bije. i jeszcze ten mąż jest po rozmowie z moim, czyli napięta atmosfera gwarantowana. przykro mi z tego powodu. pomogliśmy jej jak mogliśmy i teraz jesteśmy odsunięci od "wspólnych wypadów".

Ostatnia edycja:
zaneta - ja miałam tak samo - miła wymiana maili, wszystko ok, ale jak on wystąpił do Allegro o zwrot prowizji to ostrzeżenie masz z automatu, ale mozna mieć 3, więc sie nie martw;)

Antee - ten ból co opisujesz to wypisz wymaluj to co ja czuję odkąd młody na głowie stanął - grawitacja podczas chodzenia działa - jak stoję prosto na dwóch nogach - nic nie czuję, jak wstaję, idę, staje na jednaj nodze (buty, rajstopy) to jakby mi ktoś tam w środku siniaków nakopał. Byłam z tym u dwóch lekarzy - obydwoje twierdzą, że jest wszystko w porządalu, młody głową uciska i do tego mam całkowicie zdrętwiałą prawą dłoń - tez od tego ucisku. Moja koleżanka miała tak samo w poprzedniej ciąży. Nadmienię, że nie wzięłam ani pół nospy ani nic innego od początku - po prostu nauczyłam się tak chodzić i wstawać, że to mniej dokucza. Te moje bóle są niezwiązane z brzuchem - to ból w kroczu - tak jakby w okolicach bo, ja wiem - szyjki macicy? W każdym razie nie jest to żaden skurcz, bo ma na niego wpływ pozycja - stoję na dwóch - nic, podniosę jedna nogę - boli. Jeśli masz podobnie to się uspokój. Zauważyłam, ze ilość chodzenia ma tu wpływ - jak się nalatam to jest dużo gorzej - az się zataczam po ścianach. Jak mam dzień spokojny to da się wytrzymać. No i bardzo fajnie seks na to działa - wycisza i łagodzi:)

witam się już wwekendowo
wikasik ale śliczna mała istotka:tak:
aghuska trzymam kciuki żeby było dobrze
oczywiście kciuki zaciśnięte za wszystkie potrzebujące
zanetaa tak to jest jak się pomoga a później zostajesz omijany... znam z autopsji a później każdy narzeka że się znieczulica szerzy....
czarnula ach te chłopy nic tylko lać;-)
flaurka jakoś powoli wszyscy się przestawicie szczególnie mała
suse dobrze że fryzura uratowana:tak:
no my na walentynki wychodzimy zostawiamy dzieci samopas idziemy do kina, na kolacje a później na tańce:-D czyli dzieci u góry będą spały a my jakiś nowy film sobie obejrzymy pewnie coś zamówimy fajnego a później biała sala;-):-D:-D co do prezentu to ja jakiś krem mojemu kupię, a co niech ma buzię gładką jak niemowlak
a mi coś wszyscy dziś mówią że brzuszek mi urósł oj coraz śmieszniej majtusie się zakłada
miłego popołudnia

ja miałm dzis ciekzi dzien emocjonalnie. W sumei juz drugi z rzedu. Peniw przedszkolu mi tak życie uprzyjemniły. Szkoda gadać.

Co do walentynek. My zwyle wychodizlismy na pizze a potem w domku winko i 2 razy nam dzieci z tego wyszly :-) a w tym roku chyba nic. nie ma w sumie po co świętowac, brzuchol juz urósł ;-)

A aj właśnie z godzinnego maratonu po second handach wróciłam, dobrze że mam na osiedlu taką fajną "scieżkę zdrowia" ;) Zadowolona bardzo jestem, 11 sztuk odzieży - 20zł :] Wszystko śliczne, część wygląda nawet na nieużywaną, jakościowo są super :) Później na zakupowym foty wstawię ;)

Ogólnie bardzo dobry nastrój mam, pomaga bardzo to że z mieszkaniem w końcu, po prawie 2 miesiącach przerwy coś idzie do przodu. I znalazłam pastę do zębów która faktycznie działa na krwawiące dziąsła ;)

Hej Dziewczyny :)

Półtorej dnia mnie tu nie było i chyba nie będę próbować Was nadgonić z czytaniem :-D:-D bo mi oczy wypadną od tylu stron czytania :D

Wczoraj teściu przywiózł mi wózek, przewijak, materacyki, huśtawkę i dwie tony (jak on to nazwał) szmatek :D
Czas to wszystko przejrzeć i wybrać co będzie mi potrzebne...
Za jakieś 3h mama wychodzi ze szpitala. W końcu jej nic nie wycinali, zrobili tylko "skrobankę" i zrobią wymaz.
Jutro idę do teatru :D:D bo mi ciotka teraz funduje kulturowe odstresowania się :szok::-)
Nawet nie wiem co to za spektakl (jutro się dowiem :p)

Czy macie też wrażenie, że leżąc na boku wasz brzuch wciąga w łóżko. Ja przez to całą noc nie spałam, bo się bałam że położę się na nim i dziecko zgniotę...

Pozdrówka :*

witam
Mam szybkie pytanko:-(odebralam wyniki, wszystko ok poza moczem, az dziwne bo nigdy nic nie mialam ani w 1 ani w tej ciazy:no:wyszly ketony ( wiem ze moglam byc bardzo glodna bo kolacji przed krzywa nie jadlam) ale poza tym slad bialka i wałeczki - lekarz twierdzi ze napewno nie zatrucie, mam zrobic posiew, dal globulki i kazal ogolne powtorzyc we srode ale i tak sie zdenerwowalam - mial tak ktos???

Hej Dziewczyny :)

Półtorej dnia mnie tu nie było i chyba nie będę próbować Was nadgonić z czytaniem :-D:-D bo mi oczy wypadną od tylu stron czytania :D

Wczoraj teściu przywiózł mi wózek, przewijak, materacyki, huśtawkę i dwie tony (jak on to nazwał) szmatek :D
Czas to wszystko przejrzeć i wybrać co będzie mi potrzebne...
Za jakieś 3h mama wychodzi ze szpitala. W końcu jej nic nie wycinali, zrobili tylko "skrobankę" i zrobią wymaz.
Jutro idę do teatru :D:D bo mi ciotka teraz funduje kulturowe odstresowania się :szok::-)
Nawet nie wiem co to za spektakl (jutro się dowiem :p)

Czy macie też wrażenie, że leżąc na boku wasz brzuch wciąga w łóżko. Ja przez to całą noc nie spałam, bo się bałam że położę się na nim i dziecko zgniotę...

Pozdrówka :*
ja tak mam i często niestety na ten brzuch sie przewalam dlattego kłąde pod brzuszek mały jasiek i o niebo wygodniej się spi

karolki przykro mi, ja się nie znam

reklama
hej
chyba nie zdolam was nadrobic
Od 3 dni leze w lozku z grypa:wściekła/y:
Do tego jeszcze chlopaki sie rozchorowali
i mamy w domu maly szpital...
Mysiochomis-ja cale zycie spie na brzuchy.
Teraz oczywiscie nie.
Ale tez mam czasami takie wrazenie,ze mi brzuch wciaga w lozko.
Wikasik-sliczne malenstwo...

Uciekam do lozeczka;-)

Do góry