reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Olisiaa - o tym, że w Wielkopolsce sypie to ja wiem od rana, bo przed 6.00 rozdzwoniły się telefony do mojego L, że sypie i sie po spóźniają poumawiani klienci:) Po odebraniu 2 telefonu doszliśmy do wniosku, że chyba im na głowy sypie - bo to niepoważne, żeby dzwonić o tej porze usprawiedliwiać się za spóźnienie;)

Kilolek - następna co się w Scarlett O'Harę bawi i mdleje sobie wdzięcznie - oszczędzaj się póki jeszcze możesz - od maja trójka młodych - wtedy będziesz się żyłować:)

annte - o jak dobrze w domku, co?:) Teraz jesteś na etapie znajdowania sobie zajęcia - spokojnie - przywykniesz:) Ja na zwolnieniu drugi miesiąc jestem - na początku było ciężko, teraz złapałam już swój rytm dnia i nic nie robiąc nie mam czasu na nic;)

Po wczorajszym objawieniu siusiaka u naszego młodego przechodzę swojego rodzaju kryzys - już się do córci przyzwyczaiłam, imię wybrane, tapeta do pokoju wybrana, a tu zmiana. Wiecie, że mam jakiś tam żal w środku, tak jakby mi ktoś z brzucha córcie zabrał i wsadził inne dziecko - chore, tym bardziej, że w głębi ducha liczyłam od początku na chłopca i bardzo się cieszę, że będzie mały mini-L z nami. Dobrze, że poszliśmy na to badanie wczoraj - do innego lekarza, do innego gabinetu - prywatnie. Koleżanka ciężarówka mnie tam zapisała. Mam jeszcze 3 miesiące na przestawienie się.

Do wczoraj jak mnie dziecko odnóżami po brzuchu traktowało, to z lekkim niby oburzeniem mówiłam: Julcia, no co Ty tam mamunie maltretujesz, nieładnie. Teraz jak mnie "Julek" naparza to się uśmiecham - kopie, kopie - będzie piłkarz, jak tatuś;) A jak wczoraj oglądaliśmy z L mecz Barcelona vs. Valencja to młody się ożywiał jak Barcelonie dobrze szło - do tego kibic nam rośnie;) I od razu wie, która drużyna najlepsza;;)

reklama
pogranicze małopolski i śląska też zasypane.. i sypie dalej.. ale dzięki temu jest odrobinę cieplej.. -12.
dziadki narzekają, że węgla braknie - jasne, we wrześniu palili tak, że ja robiłam przeciągi, bo nie dało się wytrzymać, a teraz oszczędzają:/ no nic, ich dom - oni decydują. byle by iść na swoje jak najszybciej!

dzisiaj mamy mieć wywiezione szambo (w końcu) jeśli gość znowu nas nie wystawi i w ogóle będzie się dało, bo wszystko zamarznięte.. w sumie to takie "ekologiczne" szambo na podwórku mi nie przeszkadza zbytnio;)

Kilolciu - współczuję Ci Kocha tych przygód u dentysty - zwłaszcza, że ja się panicznie boję wiertła i mdleję z nerwów na fotelu:/
Barti umówiony na wizytę 24lutego. fajna babka się wydaje przez telefon, więc może jakoś to będzie - liczę na to, że żel na ząbki wystarczy i obędzie się bez wiertła..

dusia - coś wiem o braku lenistwa przy kilkulatku. wczoraj mąż pozwolił mi się zdrzemnąć chwilkę - jak się obudziłam to dowiedziałam się, że grali na komputerze w wyścigi. 3,5 latek!! dobrze chociaż, że nie długo...

miłego dnia Kochane

hej kochane
u mnei dzisiaj jakos kiepsko i marnie. A. wziął urlop na rządanie i siedzi w domu ale i tak cąły czas pracuje. Kuba pojechał z teściiem do przedszkola, a odebrac ma go dzidek i to dopiero 0 16 bo dzisiaj występy dla dziadów. Strasnzie mi szkoda że tego nie zobaczę ale 2 bbcie, 2 dziadków, 2 prababcie to i tak juz 3 razy więcej niz inne dzieci zapraszaja. :baffled: chcę mame poprosić żeby mi na aparacie nagrala ale nie ie czy się nie zbuntuje (tak dla zasady)
Za jakieś pół godiznki przejdziemy się z Michałkiem na spacerek. Musze wreszcie przy okazji kupic ten proszek dla Zuzi bo chlopaki jjuż mi te sterty prania pomieszali :baffled: taka świetna zabawa - skoki w "zaspy" ciuchów. A póxniej robili z ciuszków kulki i mieli wojne na "śnieżki"

Kilolek - zaraz mi się przypominają odcinki "rodzinki.pl" jak czytam, co Twoi chłopcy wymyślili:) zabawnie, ale mama miała podwójną pracę. Moi (tak, mąż jest jak trzylatek) też czasem coś zmajstrują - np skruszyli styropian i wciągali zabawkowym odkurzaczem, albo do deski do krojenia przybijali gwoździe..

Witam sie przy herbatce
Taaak u nas tez napadało:baffled: a mi sie to wcale nie podoba bo ja nie lubie śniegu ani zimy za bardzo :baffled: ....chce juz wiosne :-)
a najgorsze jest to ze trzeba wstac i isc po zakupy :baffled:a to prószy i prószy :dry:
Takze dziewczynki tam gdzie napadało to uwazajcie zeby dzisiaj gdzies orła nie wywinac !! no ja wczoraj w łazience na 4 litery sie przewrocilam :dry:

Olisiaa trzymam &&& za wizyte . ja ide dopiero na 16 wiec tez prosze ładnie dziewczyny o trzymanie kciukasów :tak:

Zycze kazdej z osobna milego dnia , bezskurczowego , bezbolesnego i bezstresowego :tak:

witam sie z rana:-)
u nas tez snieg popadal co mnie cieszy bo tzn ze mroz odpuscil troche , narazie jest -8.
Natalka ma racje uwazajcie dzis na siebie na spacerach i zakupach bo na drogach i chodnikach moze byc lod , ktorego nie bedzie widac z pod sniegu i o wypadek latwo.

kikolku wspolczuje wczorajszej akcji. uwazaj na siebie.

milego dnia wszystkim:-)

Flaurka na początek mam jeszcze trochę zajęć. Muszę pojeździć po urzędach, żeby zawiesić działalność bo na l4 wchodzę na duży ZUS a finansowo mi się to nie opłaca :baffled::baffled::baffled: takie nasze dziwne prawo, gdybym nie pracowała jeszcze na etat to by było ok, ale tak to czarna d... Więc zamykam sprawy niedomknięte i jadę do klientów. Na szczęście mam alternatywę, żeby ich nie potracić.
Właśnie już się boję jak ja dziś będę jeździć w tym śniegu, R. w pracy do 16.00 a później to już wszystko zamknięte.
Ok, zbieram się.
buźki

Witam dziewczyny!!! Dzis bylam na krzywej cukrowej bllleeee:dry: Jakos wypilam,czas jakos zlecial,ale po powrocie do domu zle mi cos:baffled:Dobrze ze moge sie polozyc:tak: kanapke zjadlam juz w przychodni:tak:
kilolek ale mialas dzien:szok: Odpoczywaj!!!!!!!!!!!!!
Olisiaa,Natalkak trzymam kciuki za wizyty:tak:
Mi jakos dalej niedobrze ide poczytac inne watki:tak:U nas tez sniegu napadalo,milego dnia

reklama
Witam.
Szybko w biegu informuje ze dzis obylo sie bez scen i glukoza sie utrzymala:-D:-DDorka wiem co czujesz:tak:Ja oczywiscie przygotowana w domku glukoze z cytrynka wylalam skrecajac na rondzie:baffled:i pani zrobila mi druga a kolejka byla taka ze szok:szok::szok:ale pani mila wiec jakos to poszlo alez sie ciesze bo w przyszlym tygodniu wizyta i znow by wynikow nie bylo, lekarz by mnie wyklal chyba:zawstydzona/y:
Dziewczyny uwazajcie na siebie i prosze mi nie mdlec - Kilolku przeczytałas???;-)

Do góry