reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

zuz-inka no to niedobrze :-( ale mam nadz ze juz potem bedzie wszystko ok :tak:

dziewczyny z bólami i skurczami trzymam &&& zeby jak najszybciej przeszly !!

she ja to juz sie boje ostatków i tych słodkości w sklepie :sorry2: choc tez staram sie nie jesc tyle słodkiego....no ale w koncu to ostatki beda :-p:sorry2:

reklama
U nas w szpitalach pomimo tego ,że zawiera kwas borny używa się na każdym oddziale.
Lekarze i pielęgniarki mówią ,że więcej pożytku niż szkody ,bo taka ilość raz na jakiś czas nie ma prawa zaszkodzić .
Używałam przy Klaudii ,przy Kubusiu to i przy Karolince zamierzam tego używać ...
Jest już Tormentiol bez tego składnika ,ale ja jakoś przekonania do niego nie mam .
Tormentiol jest w stanie wygoić skórę na 2-3 posmarowania ,więc wcale się nawet nad tym specjalnie nie zastanawiam...;-)
a do czego go stosowalas? mi kiedys lekarz przepisal dla Xav bo mial zaczerwieniony tylek, co jeszcze nim mozna smarowac?
ps kurcze a moze on przepisal do buzki - ehh juz nie pamietam tak dawno to bylo

U nas w szpitalach pomimo tego ,że zawiera kwas borny używa się na każdym oddziale.
Lekarze i pielęgniarki mówią ,że więcej pożytku niż szkody ,bo taka ilość raz na jakiś czas nie ma prawa zaszkodzić .
Używałam przy Klaudii ,przy Kubusiu to i przy Karolince zamierzam tego używać ...
Jest już Tormentiol bez tego składnika ,ale ja jakoś przekonania do niego nie mam .
Tormentiol jest w stanie wygoić skórę na 2-3 posmarowania ,więc wcale się nawet nad tym specjalnie nie zastanawiam...;-)

Ja też stosowałam tormentiol choc przyznam szczerze,ze dopiero pierwszy raz jak Natasha miała już rok.Wcześniej nie miałam takiej potrzeby bo nie miała odparzeń na pupie. A wtedy miała biegunke przez kilka dni,jej pupa była w tragicznym stanie-aż jej się rany zrobiły,smarowałam sudocremem,alantanem,bepanthenem i nic nie pomagało a tormentioll już po jednym dniu zdziałał cuda i zaleczył :)
Choć dla niemowlaka to jednak bym chyba bardziej linomag polecała-jest łagodniejszy a też jest bardzo dobry na odparzenia.
U mnie w apteczce i tormentiol i linomag :)

co do ateczki to na początek przede wszystkim
sól fizjologiczna w ampułkach
pałeczki dla bobasków
70% spirytus to do pępka i jałowe gaziki
waciki do przemywania oczu
frida
navisin
woda morska
sudocrem i linomag nie lubię termentiolu bo ciężko się go zmywa na mojego synka słabo działał, sudocrem niezawodny
zasypka z alantanem
oilatum lub balneum do kapieli kremy też dobre
multicebion
calpol panadol w płynie
ja mam dziś niezły dzień i strasznego lenia:-p życzę Wam lepszej końcówki dnia:tak:
witam nową mamę;-)

Mysiochomis - co do zębów to wiem na pewno, że w ciązy nie usuwa się kamienia tą nowoczesna metodą - ultradźwiekami czy czymś tam, za to zalecane jest usuwanie go tradycyjnie dłutkiem i jest to nawet jakoś lepiej refundowane przez NFZ ciężarnym. Swoja droga - wiesz gdzie w Zielonej można iść do dentysty na NFZ jakoś normalnie? Mam ósemke do usunięcia (ale to juz po maju) i nie chcę za to płacić swojemu dentyście, bo i tak i tak zęba stracę.
Ja usunełam kamień tydzień przed zajściem w ciążę i na razie mam to z głowy - właśnie przy tym usuwaniu dentysta mnie zapytał czy jestem w ciąży - jakbym była to robiłby to dłutem, ze względu na ten jakiś preparat, który do tego używał.

Ja chodzę do dentysty na ul. Moniuszki. bardzo fajna babka, duzo robi na nfz ,ja u niej za plaby tylko place a i jak piaskuje zęby... Ale ona nie usuwa ósemek, wysyła za to do chirurga tez na nfz.
Ja tak mialam wyrywane. (przemiły facet ten chirurg, 45 min mnie męczył ale nic nie bolało :p)

Dziękówa Wszystkim za przybornik apteczny :-):-):-) teraz muszę to spisać i kompletować :)

Już po egzaminie jutro będą wyniki. Takiej historii powstania Ziemi i ruchów kontynentów to chyba żaden profesor nie widział w swojej karierze :)

Dziś trochę sobie popłakałam, chyba mi trochę nerwy zaczęły schodzić. Ale już jest OK :) Jednak jak sobie człowiek pokrzyczy trochę to mu ulgę przyniesie (dziś się dostało mojemu promotorowi bo mi nie pozwala czyścić czaszek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)

W końcu będę miała czas żeby poczytać jakieś normalne rzeczy, mam zaczęte 6 książek :D

Pozdrówka :*

Wybaczyć proszę post pod postem ;/ jakoś tak wyszło :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a do czego go stosowalas? mi kiedys lekarz przepisal dla Xav bo mial zaczerwieniony tylek, co jeszcze nim mozna smarowac?
ps kurcze a moze on przepisal do buzki - ehh juz nie pamietam tak dawno to bylo
To najlepsze co istnieje na wszelkie odparzenia i podrażnienia skóry.
U nas w szpitalach stosują nawet dla noworodków .;-)

co do ateczki to na początek przede wszystkim
sól fizjologiczna w ampułkach
pałeczki dla bobasków
70% spirytus to do pępka i jałowe gaziki
waciki do przemywania oczu
frida
navisin
woda morska
sudocrem i linomag nie lubię termentiolu bo ciężko się go zmywa na mojego synka słabo działał, sudocrem niezawodny
zasypka z alantanem
oilatum lub balneum do kapieli kremy też dobre
multicebion
calpol panadol w płynie
ja mam dziś niezły dzień i strasznego lenia:-p życzę Wam lepszej końcówki dnia:tak:
witam nową mamę;-)
Jeśli dobrze nałożysz Tormentiol tzn bardzo cienką warstwą to go zmywać nie musisz ,bo on się po prostu wchłania .;-)
Na grubo nałożony się niemiłosiernie rozmazuje to fakt .
Sudokrem jest dobry ,ale nie na wszystko .Tormentiol nie wysusza tak jak sudocrem tylko leczy ziarninując ranki i odparzenia.
To troszkę inne działanie .
Dla mnie konsystencja sudokremu jest dużo gorsza do przyjęcia niż Tormentiol :-D:-D:-D,ale to wiadomo ,każdy wybiera co komu odpowiada. ;-):-):-)

Wróciłam do domu,zrobiłam dzieciom obiad i wracam do łózka .
Skurcze się nieznacznie nasiliły ,ale nie jest tak źle .;-)

reklama
Cześć
Dziewczyny.Ja cały dzień bez netu byłam bo coś się popsuła o dopiero teraz Ł wróciła z pracy i naprawił.Ale i tak nie miałam dziś siły na nic bo noc miałam masakryczna ,brzuch mnie bolał i kręgosłup, rano było już dobrze no to zrobiłam sobie śniadanko naleśniki z dżemem truskawkowym i później tak mi niedobrze było aż do południa.
Witam nową mamusię.

Do góry