reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Witam kobietki:)
Trochę mnie tutaj nie było bo problemu z internetem wystąpiły. Widzę że tutaj się dużo dzieje i nawet jakieś małe kłótnie. Ja postaram się nadrobić wszystko co napisałyście a jest tego sporo. Ja od dwóch dni mam straszny kaszel i już nie wiem jak sie go pozbyć więc chyba wybiorę się do lekarza. Chyba że wy macie jakieś domowe sposoby.
W poniedziałek byłam na badaniu krzywej cukrowej i nie było tak strasznie jak się obawiałam ale wyniki dopiero w następny piątek jak będzie wizyta u lekarza.
Obiecuję że teraz będę na bieżaco z forum:-)

reklama
Witam dziewczyny!!!!
Mysio jak dzisiaj? Lepiej?
sylwina tak dlugo czekasz na wynik:szok: Ja jutro ide na krzywa,mam nadzieje ze do wtorku bede:tak:
Dzis mala poszla do przedszkola:tak: G powiedzial ze ja zawiezie i przywiezie:tak:Dosc daleko mamy to przedszkole:baffled: Mam nadzieje ze od wrzesnia bedzie juz chodzic na naszym osiedlu:tak:
Ja mam dzis labe ale cos sie dziwnie slabo czuje wiec leze:-D
Milej srody:tak:

Wynik juz wczoraj poszedl do gabinetu lekarza a ja sie dowiem na wizycie dopiero ale na szczescie w laboratorium pracuje moja znajoma i powiedziala ze jak cos to zadzwoni do mnie gdyby było cos nie w porzadku. Nie zadzwonila wiec wychodzi na to ze jest ok:-)

Witam!
Ja jutro do lekarza więc napewno dostanę skierowanie na krzywą , juz bym to chciała zrobić bo sie denerwuje , choc czy są jakieś inne objawy ja sie ma cukrzyce ciążową??? nic sie ze mna nie dzieje ale tak pytam z ciekawości?

I tak jak już to zrobie dopiero w przyszłym tygodniu bo mały wtedy do przedszkola a ja w tej poradni musze trochę czasu spędzić...
sylwina fajnie ,żę jesteś ,przypomniałam sobie ostatnio ,że pisała z nami dziewczyna lulka czy jakos ? ona miała jakeś problemy tam ze swoim facetem i juz dośc długo się nie odzywala ciekawe jak co tam u niej .?
Ja w domu nuda jak narazie , musimy cos wymyslic co tu robić???

Witajcie!
Mi się dzisiaj śniło, że jechałam do porodu i w szpitalnym korytarzu wyzywałam mojego W, że ja jeszcze nic przygotowane nie mam, że ciuszki w workach tak jak je przywiozłam od teściowej i w ogóle... ( to chyba efekt tego, że wczoraj czytałam o Waszych przygotowaniach:) Efekt tego taki, że zaraz idę powybierać najmniejsze ciuszki z tych które dostałam i poszykuje je do prania:)

Miłego dnia:)

czarnula ja z czopków przeciwbólowych/przeciwgorączkowych tylko paracetamol stosowałam. Byliśmy w PL jak mała miała już ponad 5 miesięcy-wtedy też pierwsze ząbki się wyrzynały i te czopki nam pomogły bo szybkie działanie. Pamiętam,że farmaceutka nas pytała własnie o wagę aby dać odpowiednią dawkę i nie musieliśmy nic ciąć.

Z apteczki dla malucha u nas jest:
-witamina D
-paracetamol w czopkach
-paracetamol w syropie
-nurofen w syropie
-maść majerankowa
-na karar i zapchany nos mam z serii karvol kropelki którymi kropię w łóżeczku obok główki małej oraz vaporiser-to się do kontaktu podłącza i robi taką inhalację Karvol Capsules (czarnula teraz widzę na ich stronie,że mają również vapour rub czyli chyba odpowiednik pulmexu o którym pisała Ollena)
-pulmex baby
-ocenisept
-czopki glicerynowe (mam w apteczce ale na szczęscie użyłam tylko raz bo u nas nie było problemów z kupką)
-camilla- u nas się sprawdziła przy ząbkowaniu-nie musiałam jej paracetamolem czy nurofenem faszerować
-smecta
-syrop przeciwkaszlowy dla niemowląt od 3 miesiąca
-na kolki miałam kupione sab simplex-użyłam kilka razy oraz lefax-nieotwarty mam wiec teraz będzie w pogotowiu w razie w,pamietam,że jak zamawiałam te oba środki na kolki to dostałam tez rurkę przeciwkolkową-ja nie używalam ale dziewczyny "kolkujących" dzieciaków sobie chwaliły

pewnie coś jeszcze można dopisać do tej listy ja nie mam jakiejś bardzo dobrze zaopatrzonej apteczki :)

dzien dobry wszystkim!!!
sylwina, ja na kaszel stosowalam domowe sposoby z tej strony:
Sposób na przeziębienie w ciąży
ja mialam kaszel mokry wiec zrobilam ten syrop cebulowy, pilam jedna lyzeczke tak co 2 godziny i po 2 dniach nie kaszlalam!
Patina, z tego co pisala niedawno As to cukrzyca ciazowa nie ma zadnych objawow

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczyny :)

Za mną ciężka noc i paskudny poranek. TŻ mnie na gofry z bitą śmietaną własnej roboty skusił. Chyba ta nieszczesna śmietana mi zaszkodziła, bo strasznie mnie żołądek boli, głowa, a w nocy wstawałam i zwracałam. Teraz na dodatek mi zimno, mam dreszcze i byłam w stanie jedynie zjeść jogurt i wypić kawę. Na dodatek, coby za nudno nie było paskudnie mnie stawy bolą :wściekła/y:

Witam:-)
Czuję się dziś duuuuuuuuuuużo lepiej, więc od razu się mordka uśmiecha:-)
Lenka przespała 11h bez pobudki, aż do 8:45 więc od 9:30 szaleje w klubie maluszka, a ja z M. byliśmy już na poczcie i w ulubionej piekarni na Bema - zdecydowanie najlepszej w mieście.
Śniadanko za nami, pranie zrobione, a w nagrodę M. mnie o 13:00 zaprasza na obiad - normalnie żyć, nie umierać:happy:

Jeśli chodzi o apteczkę maluszka to na kolki zdecydowanie Sab-simplex (mi znajoma kupowała z Niemczech), na przeziębienie pulmex baby, czopki viburcol i paracetamol.

dusia80 - jak się naczytamy, nasłuchamy to później to wszystko ma odzwierciedlenie w naszych snach - pewnie dlatego o porodzie śniłaś;-)

little_nina - mnie wczoraj gorąca czekolada zaszkodziła, więc doskonale wiem, jak się czujesz. Wracaj szybko do siebie;-)

Miłego dnia!

reklama
O właśnie :D

Dobra by była lista podstawowych leków,przyborów itp. jakie powinno się mieć dla dzieciaczka...
Bo moja mama to na dzień dzisiejszy jak mi o czymś mówi to połowy tych leków juz nie ma lub się nie podaje :p
(stwierdziła biedna że ona by się teraz dzieckiem nie umiała obsługiwać :p)
Na necie są takowe listy ale zastanawiam się czy są jakieś odpowiedniki co droższych leków.

Doświadczone MAMY polecajcie i nauczajcie biedne zagubione dziewczę :p

Pozdrówka i Miłych snów :*:*

Ja będę dalej męczyć tą paleontologię....

ja mam taka liste:
- wit D3 x2, dladziecka
-maść majerankowa x2,
-pulmexbaby - masc,
-PLANTEXDuo,
-APHTIN – płyn od pleśniawek,
-smecta dla dziecka x3,
-woda utleniona,
- paracetamol czopki dla niemowląt
- Viburcol czopki
-syrop przeciwkaszlowy dla niemowląt od 3 miesiąca x2
-spirytus do pępka,