reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

As - próchnica butelkowa to chyba nie u nas - Barti jakoś przed ukończeniem roczku zrezygnował z butli - i niestety mleka. może mycie zębów? dopiero od około roku pilnuję tego codziennie. zobaczymy, grunt to nie zawalić stałych zębów.

pranie ubranek? nie mam jeszcze nic kupionego - jedynie to, co po Bartim. może się za to wezmę, bo średnio przyjemnie pachną, a są już posegregowane i przełożone do komody w worku. ostateczne przygotowania planujemy przeprowadzić końcem kwietnia, żeby ich nie powtarzać niepotrzebnie.

NaJWAŻNIEJSZE JEST WŁAŚNIE LECZENIE ZĘBÓW MLECZNYCH ,BO ZANIM WYJDZIE STAŁY TO JUŻ MA KONTAKT Z PRÓCHNICĄ PRZEZ UBYTKI W MLECZNYCH . ;-);-)
SORKI ZA CAPS .....

Tu coś dla Ciebie o leczeniu zębów mlecznych
Próchnica zębów mlecznych: leczenie próchnicy - video - www.mamazone.pl

http://www.mlecznyzabek.pl/prochnica.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Doczytalam :) za pol godz drugie klucie, gdzies w miedzyczasie wizyta u lekarza i potem klucie kolejne. W pracy bede dobrze po 11... W sam raz na lancz ;) kolorowych snow!

Dziewczyny podajcie mi nazwy czopków dla niemowląt. nigdy nie uzywałam dla Xav a chce zeby mi kupili w polsce na czarna godzine dla malenstwa.

a na co te czopki maja być? przeciwbólowe/gorączkowe? (paracetamol najlepiej, bo czysty) na uspokojenie (viburcol) Paracetamolu dobrze podać w aptece przyblizona wagę dziecka np 3 kilo czy 6 kilo, żeby potem nie musiec ich ciąć na kawalki, bo wiadomo że dawka zalezy od wag dziecka a te czopki sa w bardzo róznych dawkach

O właśnie :D

Dobra by była lista podstawowych leków,przyborów itp. jakie powinno się mieć dla dzieciaczka...
Bo moja mama to na dzień dzisiejszy jak mi o czymś mówi to połowy tych leków juz nie ma lub się nie podaje :p
(stwierdziła biedna że ona by się teraz dzieckiem nie umiała obsługiwać :p)
Na necie są takowe listy ale zastanawiam się czy są jakieś odpowiedniki co droższych leków.

Doświadczone MAMY polecajcie i nauczajcie biedne zagubione dziewczę :p

Pozdrówka i Miłych snów :*:*

Ja będę dalej męczyć tą paleontologię....

O właśnie :D

Dobra by była lista podstawowych leków,przyborów itp. jakie powinno się mieć dla dzieciaczka...
Bo moja mama to na dzień dzisiejszy jak mi o czymś mówi to połowy tych leków juz nie ma lub się nie podaje :p
(stwierdziła biedna że ona by się teraz dzieckiem nie umiała obsługiwać :p)
Na necie są takowe listy ale zastanawiam się czy są jakieś odpowiedniki co droższych leków.

Doświadczone MAMY polecajcie i nauczajcie biedne zagubione dziewczę :p

Pozdrówka i Miłych snów :*:*

Ja będę dalej męczyć tą paleontologię....
To ja w tej kwestii nie pomogę ,bo moja apteczka domowa to pewnie połowę więcej niż ma niejeden ośrodek zdrowia . ;-):-):-)
U mnie jest dosłownie wszystko i jak zwykle wszystko mi potrzebne . :-D:-D:-D

reklama
Mysiochomis - co do zębów to wiem na pewno, że w ciązy nie usuwa się kamienia tą nowoczesna metodą - ultradźwiekami czy czymś tam, za to zalecane jest usuwanie go tradycyjnie dłutkiem i jest to nawet jakoś lepiej refundowane przez NFZ ciężarnym. Swoja droga - wiesz gdzie w Zielonej można iść do dentysty na NFZ jakoś normalnie? Mam ósemke do usunięcia (ale to juz po maju) i nie chcę za to płacić swojemu dentyście, bo i tak i tak zęba stracę.
Ja usunełam kamień tydzień przed zajściem w ciążę i na razie mam to z głowy - właśnie przy tym usuwaniu dentysta mnie zapytał czy jestem w ciąży - jakbym była to robiłby to dłutem, ze względu na ten jakiś preparat, który do tego używał.

Do góry