reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam dziewczynki , fajnie ,że ciągle dołączaja do nas nowe mamy :-)
wakasik udanego wypadu , nie wchodz na internet odpocznij kochana:tak:
agusgha współczuje przeżyć z szpitalem , ja po ostatnich moich przebojach też się martwiłam ,że w końcu tam wyląduję ,ale jak narazie odpukać nie muszę:tak:

Ja szykuję się na USG NA 10 , podlgadnąć małą , tzn jej serduszko , mam nadzijee ,żę bedzie ok, tak,że odezwę sie po poludniu ...

reklama
Wikasik udanego wypoczynku:) Agushka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
No i oczywiście witam nową mamusię z moich stron:)

Wikasik milego odpoczynku,tez bym sobie gdzies pojechala w cieple miejsce,poplywac w morzu itp:tak:
zanetaa brawo dla Bartka zuch chlopak:tak:Moja tez sobie wytrze tylek sama ale jeszcze niedokladnie i potem ma brudne majtki:baffled:
kilolek,dusia wspolczuje problemow kupkowych dzieci:-( Mam nadzieje ze szybko wszystko sie unormuje:tak:
Agushka trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok:tak:
fiore to nieciekawie z ta panika u Was:baffled:Powodzenia na gulkozie jutro ja zrobie za ok 2tyg:tak:
As dziekuje za info od Suzi,trzymam &&&&&&& za nia i za maluszka:tak:
Witam nowa mamusie!!!
Witam,dzis dzien porządkowy,pranie sprzatanie itp:tak:U nas pochmurno dzis troche sniegu napadalo:tak:
Milego dnia

Fiore - ludzie mają skłonności do wpadania ze skrajności - bagatelizowania - w skrajność - histerii. Faktycznie najlepiej się odciąć od wiadomości i żyć spokojnie:) cieszę się, że noc przespałaś - zostały Ci jeszcze 3 miesiące na taką wygodę;p

Agushka - trzymam za Ciebie i Twojego Maluszka kciuki! na pewno będzie dobrze!

Patina - && ;D

Dorka - mój oczywiście też, ale to jest straszny czyścioszek (rączek sobie nie ubrudzi - musi szybko je umyć, ubranka z nawet kropelką soczku muszę mu przebierać; siosiora wyciera po każdym sikaniu - mężczyźni chyba tego nie robią..), więc dziwię się, że ryzykuje ubrudzenie rączki;)

Kupiłam wczoraj polecaną przez was książeczkę o Franklinie. przeczytaliśmy ją, Bartiemu się podobała bardzo. zapytał, my też będziemy mieć siostrzyczkę? a później - ale zostaniesz ze mną?:crazy:
i tyle z moich rozmów i tłumaczeń. trudno, będę mu powtarzała codziennie, że będziemy razem we czwórkę i nigdzie nie zniknę.
Dziś dla odróżnienia mamy rozmowę "czemu ja nie umiem latać?".
cudownie jest być matką:) choć wyczerpują mi się już odpowiedzi:)

miłego dnia Kochane!

Ostatnia edycja:
Ja dziś tylko na chwilkę się przywitać, mam "szpital" w domu, teraz rozłożyło na maksa W, Mateuszowi niby już przechodziło a dziś na nowo się smarka. Ja za to nerwowa jestem, roboty na górze stoją (szanse, że wyrobimy się do maja bliskie zeru), ciągle słyszę teksty w stylu "i jak wy dacie sobie radę w 1 pokoju", ja się nakręcam i tak w kółko:wściekła/y:

Kilolek,mam nadzieję, że uda się Wam z tym problemem uporać szybciej niż nam ( u nas walka trwała od urodzenia M do ok 5 lat, pielucha towarzyszyła nam bardzo dlugo). Dziś mogę powiedzieć, że mamy to za sobą czego i WAm z całego serducha życze.

Powodzenia na wizytach&&&&&&&&&
Agushka - wszystko będzie ok &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziękuję dziewczynki :)
Słuchajcie, mam pytanie bo już zgłupiałam - po czym rozpoznać skurcze? Jak to się odczuwa?
Bo ja owszem, mam twardy brzuch, ale chyba zadnych skurczy nie czuję, nic mnie nie boli i o dziwo czuję się bardzo dobrze, tylko ten brzuch jest jak skała..
I czy słyszałyście może po jakim czasie fenoterol zaczyna działać? Czy jest to od razu po wzięciu tabletki, czy może po jakims czasie dopiero organizm zaczyna reagować?
Buziaki!

Agushka trzymam kciuki zeby wszytsko było dobrze !

Patina równiez kciuki trzymane !
Fiore mnie tez jutro czeka ten cudowny test :baffled:
Witaj Laura :-)

Miłego dnia majówki :-)

reklama
Dziękuję dziewczynki :)
Słuchajcie, mam pytanie bo już zgłupiałam - po czym rozpoznać skurcze? Jak to się odczuwa?
Bo ja owszem, mam twardy brzuch, ale chyba zadnych skurczy nie czuję, nic mnie nie boli i o dziwo czuję się bardzo dobrze, tylko ten brzuch jest jak skała..
I czy słyszałyście może po jakim czasie fenoterol zaczyna działać? Czy jest to od razu po wzięciu tabletki, czy może po jakims czasie dopiero organizm zaczyna reagować?
Buziaki!

Z mojego doswiadczenia to sa bole jak na okres tylko silniejsze... czasami zaczyna sie od brzucha i idzie w strone kregoslupa... napewno poznasz nie boj sie... przed porodem czesto wystepuja inne objawy o ktorych pewnie bedzie mowa pozniej :-) glowa do gory -pamietam jak ja sie balam ze nie rozpoznam -a jednak nie dalo sie tego przeoczyc:-D

Do góry