reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

fiore zdrowia dla mamy!!! Trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groznego:tak:
As naprawde jestes niezastapiona:tak:
pieszczoszka Seba byl chrzczony jak mial prawie 3 miesiace, Misia miala miesiac,a maluch bedzie chrzczony w sierpniu najprawdopodobnie:tak:
Ja jeszcze nie mialam robionej krzywej cukrowej,ale mam zamiar zapytac o to ginka w srode na wizycie:tak:
Moja siostra zawsze byla gleboko wierząca jezdzila na rekolekcje, nalezala do KSM itp. Teraz jest z facetem po rozwodzie, mowi ze chca sie pobrac, maja synka,ochrzczony byl w Polsce:tak: Nasz ksiadz proboszcze nie bardzo chce chrzcic dzieci rodzicow bez slubu,ale ze zna nasza rodzine od dawna to zgodzil sie:tak:Teraz siostra tez jest w ciazy,chcialy bysmy razem ochrzcic nasze dzieci zobaczymy jak nam to wyjdzie:tak:
Sylwina na pewno ochrzcicie Wasze dziecko:tak:
U nas znowu szaro i ponuro:baffled: Dzis u mnie leniwie,mala w przedszkolu,Seba w szkole, G w pracy wiec mam spokoj:-D
Milego dnia

reklama
Witam Was dziewczyny u nas weekend minął intensywnie. W sobotę wyciągnęłam mojego męża na oglądanie wózków, łóżeczek itp. Wózek już w sumie mamy wybrany model Carlo Lux ale z zakupami się jeszcze wstrzymujemy. Wczoraj byliśmy na urodzinach chrześnicy mojego M i wróciliśmy koło 21. Ja mam dziś dzień taki sobie muszę jechać do mojego lekarza bo jak byłam w środę na wizycie to pani rejestratorka wystawiła mi źle zwolnienie i mi w ZUSIE je cofnęli. Normalnie masakra teraz ja muszę latać i kombinować po całej Łodzi żeby mi lekarz imienną pieczątkę przystawił i poprawił głupi błąd Wrrr. Sylwina trzymam kciuki za wizytę, Fiore nie ma jak w domu mam nadzieję że będzie już dobrze trzymaj się, As cudowne te twoje rękodzieła szkoda że ja nie mam takich zdolności. Miłego dnia majóweczki:-)

Ja wczoraj rozmawiałam z księdzem na temat chrzcin i tego,że nie mamy ślubu. Ksiądz powiedział : to nie jest ważne.. nie każdy ma teraz pieniadze żeby zrobić wesele swoich marzeń :)
Dodam ,że dziecko będzie chrzczone u księdza wojskowego:)
Co do badań krwi ja wszystkie robie prywatnie.. znajoma miała dziś zwykłą wizyte u gin. o 8:00 i prosiłam aby zapytała czy to badanie na obciążenie
glukozą jest obowiązkowe.Odpowiedział ,że nie.( ps. to nie ten sam gin . co mnie przyjmuje)

Wiec sama juz nie rozumie skoro lekarz mówi ,ze nie jest obowiązkowe to chyba wie co mówi?
Nie chce się spierać z nikim bo jesli to badanie zostanie mi zalecone , bez problemu je wykonam...

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj rozmawiałam z księdzem na temat chrzcin i tego,że nie mamy ślubu. Ksiądz powiedział : to nie jest ważne.. nie każdy ma teraz pieniadze żeby zrobić wesele swoich marzeń :)
Dodam ,że dziecko będzie chrzczone u księdza wojskowego:)
Co do badań krwi ja wszystkie robie prywatnie.. znajoma miała dziś zwykłą wizyte u gin. o 8:00 i prosiłam aby zapytała czy to badanie na obciążenie
glukozą jest obowiązkowe.Odpowiedział ,że nie.( ps. to nie ten sam gin . co mnie przyjmuje)

Wiec sama juz nie rozumie skoro lekarz mówi ,ze nie jest obowiązkowe to chyba wie co mówi?
Nie chce się spierać z nikim bo jesli to badanie zostanie mi zalecone , bez problemu je wykonam...
Kochana wszystkie Ci mówimy ,że to badanie jest obowiązkowe.
Skąd Twój gin ma takie informacje to ja nie mam pojęcia ,ale dla własnego bezpieczeństwa i dla zdrowia dziecka ja bym zrobiła to badanie i już.

Dziewczynki dziękuję za miłe słowa .
Może nie jestem niezastąpiona ,bo nie ma ludzi niezastąpionych ,ale miło słyszeć takie rzeczy .:zawstydzona/y:;-):-):-)
Jak to mój mąż mówi:
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki ,a na cuda trzeba czasami poczekać :-D:-D:-D:-D:-D

Moje motto :
Co się nie da -jak się da
Jeśli nie teraz -to kiedy -jak nie dziś ...;-):-):-):-)
Ja tymczasem wskakuję do wanny ,potem jadę do mamy ,bo nogę skręciła .
Muszę jej ortezę zawieźć i nogę usztywnić :sorry2: ,pokazać jak zawiazać i zabezpieczaś stawy tymi paskami ortezowymi.
Następnie koniecznie muszę podjechać do sklepu by kupić szydełko do moheru ,bo kolejne pomysły w głowie na dziecięce ubranka mam .
Na 14 jadę z młodym do fundacji i tam o 18 będzie capueira dla maluchów .
Wrócę do domu pewnie ok 20 .
I tym sposobem nie będę miała czasu zrobić obiadu :szok::szok::szok::szok:
No bo kiedy ? :-D:-D:-D:-D

Miłego dnia kochane .

As ten gin którego sie koleżanka pytała to nie jest mój.. ja chodzę do innego ...

(poczytałam na paru forach.. i wiele jest opinii i także wiele kobiet nie miało zalecanych tych badań...)

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka - najlepiej zapytaj swojego gina na najbliższej wizycie. Ja bym zrobiła na Twoim miejscu, ale decyzja należy do Ciebie:) u nas jest to badanie obowiązkowe.

ząb mnie znowu boli:/ już nie wiem co zrobić żeby mi ulżyło, chyba jednak pójdę zapytać o wyrwanie, bo jeszcze trzech miesięcy nie wytrzymam. jak na razie pomagają lody - troszkę nawet opuchlizna schodzi z dziąsła.. ehh

dziś usg:) w końcu! co prawda dopiero na 16;50 i przez to mamy poślizg w czasie - dziś mm ma wolny dzień (po 12h w sobotę i niedzielę) i możemy jechać do babć i dziadków. może uda się zostawić bartka i pojechać na usg. mam nadzieję, że poznamy płeć - napiszę jak wrócę - trzymajcie kciuki:)

dzien dobry dziewczynki! ja tylko na chwile teraz jestem sie przywitac i zyczyc milego dnia! :) ide szykowac sie na pierwsze zajecia w szkole rodzenia. odezwe sie pozniej

As ten gin którego sie koleżanka pytała to nie jest mój.. ja chodzę do innego ...

(poczytałam na paru forach.. i wiele jest opinii i także wiele kobiet nie miało zalecanych tych badań...)
Kochana ja Cię nie będę namawiać ,ale poczytaj tu :
Obowiązkowe i zalecane badania w prowadzeniu ciąży

http://www.skarbmamy.pl/badania.php

http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/15/14

http://www.diag.pl/Artykul.10+M5d388fdb57a.0.html

http://www.benc.pl/grupy/forum/6/watek/925/strona/24/badania_w_czasie_ciazy/

A tu masz info ze szpitala nawet :
http://www.narodziny.com.pl/vademecum/117-ciaza-badania-lubinowa

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka mam właśnie przed sobą kalendarz badań obowiązkowych dla kobiet w ciąży i jako jedna z pozycji jest tam "poziom stężenia glukozy po doustnym podaniu 75g glukozy" czyli tzw. test obciążenia glukozą

reklama
Kochana ja Cię nie będę namawiać ,ale poczytaj tu :
Obowiązkowe i zalecane badania w prowadzeniu ciąży

wiem. czytałam już wiele stron. i wiem,ze glukoza jest niby w tych badaniach zaleconych... Ale jak gin. prowadził juz nie jedną ciążę to chyba wie co robi? jeśli by za każdym razem narażał kogoś to by juz ginekologiem-położnikiem nie był prawda?
Nie wiem sama co myslec.. poczekam na wizyte 31 stycznia i zobacze czy mi zaleci jakies badanie... jesli nie zaleci to poprostu nie zrobie takiego badania.. ja nie jestem lekarzem wiec nie bede mu narzucać jakie badania ma mi kazac robic.

Ostatnia edycja:
Do góry