reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam poniedziałkowo:-)
U mnie dziś wyjątkowo gorący dzień, bo początek katalogu Oriflame a wieczorem prowadzę video konferencję przez internet.
Gdyby któraś z Was była zainteresowana udziałem to zapraszam. Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie za dodanie tu standardowego zaproszenia jakie wysyłam znajomym:

Witaj,
już dziś o godz. 20:00 poprowadzę dla Ciebie bezpłatną video konferencję przez Internet.
Poznasz na niej wszystkie możliwości Klubu Oriflame, dowiesz się jak zarabiać więcej i dołączyć do VIP-ów.
Oto link do tej konferencji: Pierwsze kroki w Oriflame 2012-01-23
Kliknij i zaloguj się swoim imieniem i nazwiskiem w polu GUEST (Gość).
Logowanie będzie możliwe od godz. 19:30
Link ten możesz przekazać swoim znajomym lub zamieścić na portalach społecznościowych (Facebook, Twitter, nk itp.) – za skuteczne polecenie otrzymasz ode mnie UPOMINEK.

Jeśli korzystasz z Facebooka zapraszam Cię również do polubienia mojej strony oripolska.pl | Facebook na której regularnie organizuję konkursy z nagrodami.
Bądź uważny, najbliższy taki konkurs pojawi się jeszcze dziś:-)

Do zobaczenia wieczorem!

Sama dołączyłam do Oriflame na początku ciąży z Lenką. Dziś jest to mój biznes, dlatego w pełni świadoma go Wam proponuję i z przyjemnością wszystko wyjaśnię:tak:

reklama
As - zejdź z ambony, dostrzeż człowieka. Rozumiem, że nasze dziecko na starcie ma pozamiatane, bo nie pochodzi z rodziny, w której kwestia wiary bywa w okolicach grudnia w kwestii wyboru prezentów pod choinkę, w której nie ma miłości, w której są patologie, w której jest za to ślub kościelny. To, że ja nie przystąpię do komunii wiem - nie będę żałować za to życie, które we mnie rośnie nigdy, więc rozgrzeszenia nie dostanę. Ale dlaczego dziecku odmawia się prawa do tego by kiedyś mogło do komunii przystąpić, zawrzeć sakrament małżeństwa przed Bogiem? Jezus chrzcił wszystkich.

Jeżeli będziemy słyszeli, że nasze dziecko ma w domu zły przykład to będzie znaczyło tylko jedno - nasze uszy będą zbyt blisko ust ludzi uznających się za władnych do rzucenia kamieniem...

Pieszczoszko - As chodzi o to, że skoro ktos juz ma ten slub i się rozwiedzie, nawet jak nie będzie to jego wybór, to do końca życia musi żyć w celibacie (czyli de facto samotnie) - generalnie - więdnąć sobie i gorzknieć... Wybierając drugie zycie, wybieramy POTĘPIENIE - ot taka polityka...

Kończę temat ze swej strony, bo z dogmatami księży nie da się dyskutować - to znaczy da się, można - ale nie można dojść do porozumienia - ja nie odmówię sobie prawa do życia, dogmaty nie dostrzegą człowieka. Stąd tyle różnych religii powstaje - by każdy człowiek mógł znaleźć dla siebie coś więcej, jesli nie pasuje do tego co one głoszą.

Z innej beczki. We wtorek powiedzieliśmy córeczce mojego partnera o tym, że będzie miała siostrzyczkę - bałam się strasznie. 4 latka ma. A mała się cieszy -jak w piątek przyjechała na weekend to od razu - Ania a kiedy będzie siostrzyczka już? Ania a ja będę ja sama wozić w wózku - a czy wy macie w ogóle jakiś wózek?? Razem przeglądałyśmy ciuszki, wybierała różowe i odkładała, bo ona sama będzie je ubierać siostrzyczce, Jak szła spać to się pytała czy jutro już będzie siostrzyczka, jak wstawała to sprawdzała czy mam dalej brzuszek... Chyba bardziej sie nie może doczekać niż ja:) Jak pojechaliśmy do babci to wyrwała do niej biegiem i od razu z grubej rury - babcia - a ja będę miała siostrzyczkę u Ani... Ona to sobie szybko poukładała w główce i nic dla niej nie jest dziwne - zwyczajnie się cieszy - od piątku do niedzieli jeden temat - siostrzyczka.

Ulżyło mi ogromnie, zwłaszcza, że mała jest z nami bardzo często, więc negatywna reakcja byłaby trudna dla nas wszystkich.

Flaurka jest jedno rozwiazanie w Waszym przypadku .
Możecie wystąpić do kurii ,a kuria biskupia do papieża o unieważnienie ślubu ,bo czegoś takiego jak rozwód kościelny nie ma :no::no:
Nie mieliście dzieci,więc wystarczy ,że twój były mąż przyzna się ,że to z jego winy się rozstaliście .
Wtedy takie unieważnienie się dostaje i można ponownie zawrzeć związek małżeński .

Flaurka ja dostrzegam człowieka i naprawdę Wam współczuję ,bo wiele przeszliście ,ale te kwestie w naszej wierze są po prostu niepodważalne .
Nikt i w żaden sposób tego nie zmieni.:no:
Ja doskonale wiem ,że życie pisze swoje scenariusze i nie zawsze jest tak jak my chcemy ...
Życie życiem ,a wiara i wiarą .....
ASbsolutnie Was nie potępiam ,że żyjecie tak jak żyjecie ,ważne ,że jesteście szcześliwi ,ale Kościół ma w tej sprawie konkretne wytyczne i tylko je przedstawiłam....

Super ,że córka Twojego byłego się cieszy :-):-)
To bardzo ważne ,żeby dziewczynki miały ze sobą kontakt ,bo tylko tak nawiazuje się więź ,a niezaprzeczalnie są przecież rodzeństwem.;-):-):-)

Wróciłam przed chwilką ze sklepu i na wkładce zauważyłam jano brązowe plamki :szok: nie za dużo i juz jak narazie nie ma wiecej , niewiem dzwonic do gina czy poczekać , bo sie nic nie dzieje narazie , zadnych bóli , plamienia nic , martwię sie Qrcze:zawstydzona/y:

Wróciłam przed chwilką ze sklepu i na wkładce zauważyłam jano brązowe plamki :szok: nie za dużo i juz jak narazie nie ma wiecej , niewiem dzwonic do gina czy poczekać , bo sie nic nie dzieje narazie , zadnych bóli , plamienia nic , martwię sie Qrcze:zawstydzona/y:
Na tym etapie ciąży nie powinno być już żadnych plamień ...
Dzwoń do gina ,może to nic poważnego ,a może jednak coś się dzieje .
Warto by sprawdzić ....
Trzymam kciuki.

As - ja uzyskałabym unieważnienie małżeństwa bez problemu - dzieci nie było, były mąż nie praktykował - ślub kościelny był "dla mnie". Mój partner ma dziecko - on tego nie uzyska. Poza tym - ja w głowie mam już to ułożone, pogodziłam się z myślą, że będę poza wspólnotą już dawno, wiem, ze żadna "zgoda" na uznanie małżeństwa niebyłym tego w mojej głowie nie zmieni - in fact, wydaje mi się to obłudą ze strony Kościoła, że pewne śluby można unieważnić - chyba w głowie każdy i tak wie, że to fikcja...

Co więcej - mam wrażenie, że teraz kwestia wiary jest dla mnie bardziej nawet dostrzegana niż kiedyś - kiedyś to było takie mimochodem i po prostu - teraz boli. A jak mam zostać potępiona za tą radość, którą daje mi miłość i to dzieciątko, które niedługo się pojawi to zrobiłabym to bez wahania raz jeszcze.

Dziekuję Ci za te dobre słowa - ale życie zyciem a wiara wiarą... Raczej powiedziałabym: życie życiem a kościół kościołem.

Patina - teraz już z każdym plamieniem powinnaś się do lekarza zgłaszać - nie chcę Cię straszyć, ale nasz etap ciązy jest już taki, że dzieci się mogą na świat pchać przed czasem.

Ostatnia edycja:
Patina - zamiast się denerwować wykonaj telefon do gina:tak:

A ja się ciesze, bo udało mi się to USG na grouponie kupić i już się zarejestrowałam - 30.01. idziemy odglądać Maćka w 4D:-)

Flaurka fanie ze corka Twojego m tak dobrze przyjela wiadomosc o siostrze:tak:
Patina jabym skontaktowala sie z ginkem:tak:
elvie to sobie dokladnie poogladacie synka:tak:
pieszczoszka Ty chodzisz do ginekologa na NFZ a placisz za badania? Tak zrozumialam:tak:Ja chodze na NFZ i za zadne badanie jeszcze nie placilam:tak:
zanetaa trzymam kciuki za wizyte:tak:
Suse wspolczuje Wam:-(Niby juz synek jest Wasz a tu takie procedury:-(Trzymam kciuki zeby wszysto sie ulozylo:tak:
Ja bede miala usg na pewno 14lutego:tak:Teraz w srode bede miala wizyte ale pewnie usg nie bedzie:no:Mam nadzieje ze w dzien sw Walentego dowiem sie kogo w sobie nosze:-)

Ostatnia edycja:
Fluarka głowa do góry wasze życie wasza sprawa!:tak: mogę napisać tylko jedno że moja siostra po rozwodzie (z winy męża) poznała nowego faceta i zaszła w pierwszą ciąże i bez problemu ochrzcili małego.
Moim zdaniem chrzest jest DLA dziecka a nie dla rodziców i nie powinno się na to patrzeć przez pryzmat rodziców, tego jak sobie życie układają.
Dobra idę obiad robić bo temat kościoła to temat rzeka więc wolę go unikać tutaj.

reklama
Do góry