kilolek
podwójna listopadowa mama
Ze mną dzisiaj kiepsko, czuję sie fatalnie. Przetrenowąlam się po prostu. Rano byliśmy u jednej babci, wieczorem u drugiej, w międyz czasie 3 prania i kilka godzin w kuchni. Zrazy z karkówki z zapiekanym puree pycha, do tego pomidorki w jogurcie. Zostało mi farszu więc zrobiłam klopsiki w sosie grzybowym, zamrożę, będa na leniwy dzień ja znalazł.
Mój kuba tez z 2007. Nsze dzieci maja jeczez wybór. Mozesz posłac ale nie musisz, to samo ze szkoła za rok. Mój nie idzie na 100%, zostaje w przedszkolu w 5 latkach. Pracuję w szkole w lasach 1-3, miałam klasę mieszaną 6 i 7 latów i jest to moim zdaniem najgorsze co mozna było tym dzieicom zrobić dlatego absolutnie nie, poza tym niech się dłuzej wolnościa pocieszy.Witam Niedzielnie , mały został wczoraj u babci a my z M dzień nudy i lenistwa heheh
Mam pytanie do mam które mają dzieci z rocznika 2007 ,powiedzcie mi czy nasze dzieci idą do zerówki w tym roku ?? bo niby kiedyś tak miało być ,a pożniej to zmienili , a wczoraj dostałam pismo z MOPSU , ze dostanę we wrzesniu przyznane pieniażki na 5 letnie dziecko które zacznie naukę w szkole ( chodzi o zerówkę) czyli wynika ,że idą w tym roku obowiązkowo ???? sama niewiem jak to w końcu jest ,może ktoś wie???
pieszczoka jest obowiązowe i bardzo wazne. Cukrzyca ciążowa jets bardzo groźna dla dziecka. Ja w 2 ciązy miałam zawsze cukier na czczo w normie a po glukozie za wysoki cyzli ialam nietolerancję glukozy, musialam pilnować diety i mierzyc cukier przed i po kazdym posilku. Rdzę ci przycisnąc lekarza o skierowanie albo zrobic samemuja słyszałam,ze nie każdy ją robi. Moja znajoma urodziła 3 dzieci i ani przy jednym nie miała tego zaleconego .. ale nie wiem? Ciekawe czy mi gin. powie żeby szła na takie badanie?!.
Ale skoro robi mi badanie glukozy przez krew i za kazdym razem wynik jest wporzadku to widać nie mam cukrzycy i moze nie musze miec tego badania?
Mam pytanko w jakim wieku macie zamiar ochrzcić maleństwo? macie jakiś przedział?