reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
:-) nio nic Kochane ja mykam lulkać;-) do poduszki poczytam sobie " W oczekiwaniu na dziecko", dostałam dziś od męża ;-)dobranocki dla Was i Waszych Kropeczek :-)

Cieszę się, że nie jestem, jedyna, która nie śpi. U mnie to chyba z emocji. Czuję że jestem w szczytowej formie.
Mam jeszcze jedno pytanie, od którego tygodnia można zacząć badania?I jakie są? Z racji tego że jeszcze kilka dni jestem w Polsce poleciałabym szybciutko w pn. Co prawda byłam w zeszły pn i lekarz na USG nic nie zauważył. To może jeszcze za wcześnie...?
Czasami owulka jest później ,albo ciąża jest wolnozstępująca i nie może się tak szybko zagnieździć ,wtedy na beta HCG wyjdzie już Beta ,a test nadal nic nie wskaże ,albo wskaże bardzo bladą kreskę.
Badanie możesz zrobić w każdej chwili.Każde laboratorium Ci to prywatnie zrobi.
U mnie koszt to 50 zł.

Oooo!:szok: podziwiam!!! Do tego trzeba mieć niezłą cierpliwość!!!!!! :-)
No fakt cierpliwość trzeba mieć :-D:-D:-D
Ostatnio 1 obraz robiłam przez półtora roku :-D:-D:-D:-D:-D

Dobranoc ewel7

Ciąża z Kubą to 25 tyg leżenia,ciąża bardzo wysokiego ryzyka,z cukrzycą ,cała na lekach ,więc nic mi nie mów na ten temat.Kubie też leki uratowały życie .Najpierw Luteina i Duphaston a potem Fenoterol i Isoptin do tego końskie dawki No-spy i na koniec antybiotyki...

Ja raczej mówię ,o sytuacji kiedy lekarze mówia,że jak coś zaboli to najlepiej wziąć No-spę .I nie jestem za braniem właśnie w takiej sytuacji.
Kiedy jest silny ból w podbrzuszu i nie daj Boże plamienia to natychmiast No-spa i biegiem do lekarza ,czy jak potem brzuch się "stawia" to też ,ale bez przesady.
A u nas w ośrodku to lekarz jak leci wszystkim No-spę wypisuje jako złoty środek na wszelkie bóle :baffled::baffled::baffled:

Wiesz ja pracuję z dziećmi w fundacji i widzę jak ich przybywa z miesiąca na miesiąc i to coraz młodsze ..:-:)-:)-:)-(
Do tego mam syna niepełnosprawnego,więc nieco inaczej na to patrzę ....:sorry::sorry:
ps .Polopiryna czy Aspiryna to tak samo jak Clexane -też to miałam.....
Teraz jeszcze nie wiem,ale być może też na Heparynie się skończy :(

trzymam kciuki za lepszą ciążę, z mniejszą ilością leków i przede wszystkim bez heparyny...
leżenie to chyba wspominam najgorzej, ale to jak z lekami, jak trzeba to trzeba :-(

moja lekarka jest wprawdzie panikara, ale na byle co leków nie wypisuje, więc na szczęście nie mam doświadczeń typu nospa na kaszel

pozdrawiam i dobrej nocy życzę

Czasami owulka jest później ,albo ciąża jest wolnozstępująca i nie może się tak szybko zagnieździć ,wtedy na beta HCG wyjdzie już Beta ,a test nadal nic nie wskaże ,albo wskaże bardzo bladą kreskę.
Badanie możesz zrobić w każdej chwili.Każde laboratorium Ci to prywatnie zrobi.
U mnie koszt to 50 zł.
Fakt, kreska blada, ale i tak wierzę że jest ok. Dziękuję

I ja dołączam do tych co jeszcze nie śpią :)
Dziś moja córcia miała 2 godzinne drzemki w ciągu dnia więc wykorzystałam i spałam razem z nią więc jeszcze mnie senność o dziwo nie dopada.

witajcie :-) ja właśnie wstałam i rozpoczynam dalsze przygotowania do wizyty teściów ;-) życzę wszystkim miłego dzionka :-)

Dzień dobry mamusie :) U nas dziś deszczowy zimny poranek, aż się nie chce wstawać z łóżka
As 76, pół roku to faktycznie strasznie długo ale pewnie było warto! A jaki obrazek robisz teraz?

reklama
witajcie :-) ja właśnie wstałam i rozpoczynam dalsze przygotowania do wizyty teściów ;-) życzę wszystkim miłego dzionka :-)
A ja już wróciłam z psami ze spaceru :tak::-):-)

Dzień dobry mamusie :) U nas dziś deszczowy zimny poranek, aż się nie chce wstawać z łóżka
As 76, pół roku to faktycznie strasznie długo ale pewnie było warto! A jaki obrazek robisz teraz?
Nie pół roku ,a półtora roku ;-):-):-):-)

Witajcie babeczki.
Nocka niby w porządku .Do 3.30 siedziałam nad obrazem ,ale coś do przodu wreszcie poszło.:tak::-):-).
Mały mnie obudził o 5.50 ,więc spania było dziś niewiele.:rofl2::rofl2::rofl2:
vilmaq robię teraz taki obrazek:

A ten robiony tak długo to był Jezus z owieczką

Obecnie mam tyle obrazu

Załączniki

• img323.jpg
    img323.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 54
Do góry