reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
:-) nio nic Kochane ja mykam lulkać;-) do poduszki poczytam sobie " W oczekiwaniu na dziecko", dostałam dziś od męża ;-)dobranocki dla Was i Waszych Kropeczek :-)

Cieszę się, że nie jestem, jedyna, która nie śpi. U mnie to chyba z emocji. Czuję że jestem w szczytowej formie.
Mam jeszcze jedno pytanie, od którego tygodnia można zacząć badania?I jakie są? Z racji tego że jeszcze kilka dni jestem w Polsce poleciałabym szybciutko w pn. Co prawda byłam w zeszły pn i lekarz na USG nic nie zauważył. To może jeszcze za wcześnie...?
Czasami owulka jest później ,albo ciąża jest wolnozstępująca i nie może się tak szybko zagnieździć ,wtedy na beta HCG wyjdzie już Beta ,a test nadal nic nie wskaże ,albo wskaże bardzo bladą kreskę.
Badanie możesz zrobić w każdej chwili.Każde laboratorium Ci to prywatnie zrobi.
U mnie koszt to 50 zł.

Oooo!:szok: podziwiam!!! Do tego trzeba mieć niezłą cierpliwość!!!!!! :-)
No fakt cierpliwość trzeba mieć :-D:-D:-D
Ostatnio 1 obraz robiłam przez półtora roku :-D:-D:-D:-D:-D

Dobranoc ewel7

Ciąża z Kubą to 25 tyg leżenia,ciąża bardzo wysokiego ryzyka,z cukrzycą ,cała na lekach ,więc nic mi nie mów na ten temat.Kubie też leki uratowały życie .Najpierw Luteina i Duphaston a potem Fenoterol i Isoptin do tego końskie dawki No-spy i na koniec antybiotyki...

Ja raczej mówię ,o sytuacji kiedy lekarze mówia,że jak coś zaboli to najlepiej wziąć No-spę .I nie jestem za braniem właśnie w takiej sytuacji.
Kiedy jest silny ból w podbrzuszu i nie daj Boże plamienia to natychmiast No-spa i biegiem do lekarza ,czy jak potem brzuch się "stawia" to też ,ale bez przesady.
A u nas w ośrodku to lekarz jak leci wszystkim No-spę wypisuje jako złoty środek na wszelkie bóle :baffled::baffled::baffled:

Wiesz ja pracuję z dziećmi w fundacji i widzę jak ich przybywa z miesiąca na miesiąc i to coraz młodsze ..:-:)-:)-:)-(
Do tego mam syna niepełnosprawnego,więc nieco inaczej na to patrzę ....:sorry::sorry:
ps .Polopiryna czy Aspiryna to tak samo jak Clexane -też to miałam.....
Teraz jeszcze nie wiem,ale być może też na Heparynie się skończy :(

trzymam kciuki za lepszą ciążę, z mniejszą ilością leków i przede wszystkim bez heparyny...
leżenie to chyba wspominam najgorzej, ale to jak z lekami, jak trzeba to trzeba :-(

moja lekarka jest wprawdzie panikara, ale na byle co leków nie wypisuje, więc na szczęście nie mam doświadczeń typu nospa na kaszel

pozdrawiam i dobrej nocy życzę

Czasami owulka jest później ,albo ciąża jest wolnozstępująca i nie może się tak szybko zagnieździć ,wtedy na beta HCG wyjdzie już Beta ,a test nadal nic nie wskaże ,albo wskaże bardzo bladą kreskę.
Badanie możesz zrobić w każdej chwili.Każde laboratorium Ci to prywatnie zrobi.
U mnie koszt to 50 zł.
Fakt, kreska blada, ale i tak wierzę że jest ok. Dziękuję

I ja dołączam do tych co jeszcze nie śpią :)
Dziś moja córcia miała 2 godzinne drzemki w ciągu dnia więc wykorzystałam i spałam razem z nią więc jeszcze mnie senność o dziwo nie dopada.

witajcie :-) ja właśnie wstałam i rozpoczynam dalsze przygotowania do wizyty teściów ;-) życzę wszystkim miłego dzionka :-)

Dzień dobry mamusie :) U nas dziś deszczowy zimny poranek, aż się nie chce wstawać z łóżka
As 76, pół roku to faktycznie strasznie długo ale pewnie było warto! A jaki obrazek robisz teraz?

reklama
witajcie :-) ja właśnie wstałam i rozpoczynam dalsze przygotowania do wizyty teściów ;-) życzę wszystkim miłego dzionka :-)
A ja już wróciłam z psami ze spaceru :tak::-):-)

Dzień dobry mamusie :) U nas dziś deszczowy zimny poranek, aż się nie chce wstawać z łóżka
As 76, pół roku to faktycznie strasznie długo ale pewnie było warto! A jaki obrazek robisz teraz?
Nie pół roku ,a półtora roku ;-):-):-):-)

Witajcie babeczki.
Nocka niby w porządku .Do 3.30 siedziałam nad obrazem ,ale coś do przodu wreszcie poszło.:tak::-):-).
Mały mnie obudził o 5.50 ,więc spania było dziś niewiele.:rofl2::rofl2::rofl2:
vilmaq robię teraz taki obrazek:

A ten robiony tak długo to był Jezus z owieczką

Obecnie mam tyle obrazu

Załączniki

• img323.jpg
    img323.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 58
Do góry