reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej Dziewczyny!
Ja niedawno wróciłam do domu, od 7 rano cały dzień na nogach. Głowę mi rozsadza i mam wrażenie, że wypłynie mi oko, a jutro znów pobudka o 7.00.
Ewel7 ja pracuję w specjalnej zawodówce, więc nie wiem kto ma gorzej ja czy Ty w gimnazjum. Również dojeżdżam do innego miasta 25 km. I jak pomyśle o poniedziałku to mi słabo. Ale jeszcze zaczekam z informowaniem dyr.
uciekam spać bo ledwo patrze na oczy!
Kolorowych snów i do poczytania!

reklama
As wiesz, ja jestem generalnie ostrożna z lekami, ale ciążę miałam taką, że nawet polopiryna poszła w ruch, co generalnie mogło się bardzo nieciekawie skończyć
i już miałam info, że jak te tabsy nie pomogą to w grę wchodzą już takie rzeczy które mogą np. źle działać na wątrobę małego, do tego na szczęście nie doszło,ale... wiem że te wszystkie leki uratowały mu życie
po prostu trzeba z rozsądkiem podchodzić do sprawy, ale jak już trzeba to trzeba brać bez wyrzutów sumienia...
O tym to ja wiem doskonale.
Ciąża z Kubą to 25 tyg leżenia,ciąża bardzo wysokiego ryzyka,z cukrzycą ,cała na lekach ,więc nic mi nie mów na ten temat.Kubie też leki uratowały życie .Najpierw Luteina i Duphaston a potem Fenoterol i Isoptin do tego końskie dawki No-spy i na koniec antybiotyki...

Ja raczej mówię ,o sytuacji kiedy lekarze mówia,że jak coś zaboli to najlepiej wziąć No-spę .I nie jestem za braniem właśnie w takiej sytuacji.
Kiedy jest silny ból w podbrzuszu i nie daj Boże plamienia to natychmiast No-spa i biegiem do lekarza ,czy jak potem brzuch się "stawia" to też ,ale bez przesady.
A u nas w ośrodku to lekarz jak leci wszystkim No-spę wypisuje jako złoty środek na wszelkie bóle :baffled::baffled::baffled:

Wiesz ja pracuję z dziećmi w fundacji i widzę jak ich przybywa z miesiąca na miesiąc i to coraz młodsze ..:-:)-:)-:)-(
Do tego mam syna niepełnosprawnego,więc nieco inaczej na to patrzę ....:sorry::sorry:
ps .Polopiryna czy Aspiryna to tak samo jak Clexane -też to miałam.....
Teraz jeszcze nie wiem,ale być może też na Heparynie się skończy :(

AS - współczuję przykrych doświadczeń i zdobytej w ten sposób wiedzy. Miałam badanie, które wykluczyło ciąże pozamaciczną. Następne badanie mam 27.09. wiec dowiem się coś więcej. Mam nadzieję,że nie będzie problemów przez niedoczynność tarczycy i prolaktynę.
Teraz męczę się tylko z gardłem , gorączką i zatokami.
Byłam u lekarza ogólnego diagnoza - zero tabletek i wyleżeć. Tak tylko,że męczę sie 2 tydzień , a choróbsko nie chce się odczepić, a w poniedziałek powinnam iść do pracy. Zobaczymy. Dziś jest chyba jakiś dziwny dzień. Nic mi sie nie chce, jakaś rozbita siedzę.Rano za drobniutkie głupstwo mojemu mężowi trochę sie dostało.Przeklinianiki mi sie włączyły, za chwilę uśmiech.

Idę nasmaruję się kamforą, czosnek i do wyra może w końcu pomoże.

Witam serdecznie, z domowych sposobów polecam jeszcze litry soku z czarnej porzeczki. Jak nazywa się to badanie? I od którego tyg można je zrobić?Pozdrawiam
O jakie badanie pytasz?chodzi Ci o Beta HCG?
To badanie gonadotropiny kosmówkowej czyli tego hormonu ,który wskazuje ciążę na teście.
Od tego momentu można robić Beta HCG z krwi.
Nieraz na teście jeszcze nie wyjdzie ,a z krwi zawsze tak.
Dzieje się tak ,gdy jest później owulka a dzieciątko jest nieco młodsze niż wynika z terminu om.

Ostatnia edycja:
reklama
Cieszę się, że nie jestem, jedyna, która nie śpi. U mnie to chyba z emocji. Czuję że jestem w szczytowej formie.
Mam jeszcze jedno pytanie, od którego tygodnia można zacząć badania?I jakie są? Z racji tego że jeszcze kilka dni jestem w Polsce poleciałabym szybciutko w pn. Co prawda byłam w zeszły pn i lekarz na USG nic nie zauważył. To może jeszcze za wcześnie...?

Do góry