reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Poradźcie proszę, bo zaczynam lekko wariować - pierwsza ciąża...

Pobolewa mnie brzuch, tak przedokresowo, nie cały czas, tylko raz na jakiś czas. Poza tym często bolą mnie plecy na dole. Poszłam do lekarza, jak dowiedziała się, że mnie boli brzuch to wypisała Duphaston i zwolnienie. Czytam, że Was też brzuchy pobolewają i nie panikujecie, czy to normalne w ciąży? Nie wiem czy chcę iść na zwolnienie już, a na pewno nie chcę brać tego Duphastonu, bo się naczytałam skutków ubocznych. Teraz nie mam żadnych krwawień, mdłości i takich tam a po tym mogę mieć cały komplet cudów. Poradźcie coś bo się gapię na te tabletki i sama nie wiem co mam robić...

reklama
hej dziewczyny również spodziewam się dziecka w maju 2012, tzn. zrobiłam kilka testów, które wyszły pozytywnie i z tego wiem, że jestem w ciąży. Zrobiłam dla potwierdzenia badanie krwi i ono też wyszło pozytywnie, choć dla pewności kazano mi badanie powtórzyć. Martwi mnie to, że ani mój ginekolog, ani dzisiaj lekarza na ostrym dyżurze, nie widzą na usg dopochwowym pęcherzyka ciążowego. Stąd moje pytanie , czy u Was już może widać pęcherzyk ciążowy?
Mam jeszcze jedno pytanie czy przyjmowałyście kiedyś duphaston w ciąży?( w tej, a może wcześniejszej?)lekarz przepisał mi go dziś, bo wystąpiły plamienia!
z góry dzięki za odpowiedź
spokojnej ciąży życzę każdej z Was

Flaurka pisałam mojego posta tak długo, że nie widziałam Twojego. Mi też lekarz przepisał ten lek i też mam dylemat! objawy mam również podobne bóle w dole brzucha i tył pleców! ja wzięłam jedną tabletkę, ale skutki uboczne przerażają!

Pobolewa mnie brzuch, tak przedokresowo, nie cały czas, tylko raz na jakiś czas. Poza tym często bolą mnie plecy na dole. Poszłam do lekarza, jak dowiedziała się, że mnie boli brzuch to wypisała Duphaston i zwolnienie. Czytam, że Was też brzuchy pobolewają i nie panikujecie, czy to normalne w ciąży? Nie wiem czy chcę iść na zwolnienie już, a na pewno nie chcę brać tego Duphastonu, bo się naczytałam skutków ubocznych. Teraz nie mam żadnych krwawień, mdłości i takich tam a po tym mogę mieć cały komplet cudów. Poradźcie coś bo się gapię na te tabletki i sama nie wiem co mam robić...

moja siostra jest w tym samym tygodniu co i ja i wlasnie ma bole brzucha caly czas i dostala wlasnie te tabletki prowadzi ja naprawde swietny gin ktory doprowadza ciaze do konca tez miala obawy ale zaczela brac i faktycznie pomoga jej..

mi moja lekarz przepisala luteine ze wzgledu na to ze tez pobolewa mnie brzuch tyle ze mnie to raz na jakis czas i poki co ratuje sie nospa jak poczuje ze nospa nie daje rady to wtedy tez mam zaczac brac luteine :-)

gosiu
pecherzyk u mnie byl widoczny pare dni temu dopiero tez...lekarz powiedzaila ze to wszystko zalezy od cyklu wystarczy ze cos sie poprzesuwa czasem wystarcza trzy dni wiecej zeby zobaczyc cos takze spokojnie poczekaj jeszczwe troche i odpoczywaj sobie :-)

a wogole to dobry wieczorek kochane :-)

As 76 Twoje obrazy są piękne :-) zazdroszczę cierpliwości, ja bym chyba nie dała rady;-)
tak bym chciała zatrzymać czas na chwilkę by nacieszyć się jeszcze trochę wolnym, za krótkie te weekendy... Ja cosik dostałam takiego apetytu, że szoook :szok: sama siebie zadziwiam czasem z tym ;-) choć obawiam się najbardziej, że jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie wymieniać garderobę ;-) pozdrawiam Was cieplutko i życzę dobrej nocki, kolorowych snów :-)

Wszystkie objawy masz prawidłowe ,ja też tak mam ,a to moja 3 ciąża.
Duphaston to nic innego jak progesteron czyli hormon podtrzymujący ciążę.
Jak jest potrzebny to się go bierze i już ,bo czasami to jedyny skuteczny lek.

hej dziewczyny również spodziewam się dziecka w maju 2012, tzn. zrobiłam kilka testów, które wyszły pozytywnie i z tego wiem, że jestem w ciąży. Zrobiłam dla potwierdzenia badanie krwi i ono też wyszło pozytywnie, choć dla pewności kazano mi badanie powtórzyć. Martwi mnie to, że ani mój ginekolog, ani dzisiaj lekarza na ostrym dyżurze, nie widzą na usg dopochwowym pęcherzyka ciążowego. Stąd moje pytanie , czy u Was już może widać pęcherzyk ciążowy?
Mam jeszcze jedno pytanie czy przyjmowałyście kiedyś duphaston w ciąży?( w tej, a może wcześniejszej?)lekarz przepisał mi go dziś, bo wystąpiły plamienia!
z góry dzięki za odpowiedź
spokojnej ciąży życzę każdej z Was
Gdy występują plamienia to konieczny jest Duphaston,ponieważ takie rzeczy pojawiają się wtedy,gdy jest niski progesteron.
Bierz i się nie zastanawiaj i do łózka.
Leżeć ,leżeć ,leżeć.Nic nie dźwigać i nie podnosić rąk go góry ,a wszystko będzie dobrze.

Flaurka pisałam mojego posta tak długo, że nie widziałam Twojego. Mi też lekarz przepisał ten lek i też mam dylemat! objawy mam również podobne bóle w dole brzucha i tył pleców! ja wzięłam jedną tabletkę, ale skutki uboczne przerażają!
Skutki uboczne występują rzadziej niż po Nospie wbrew pozorom.

moja siostra jest w tym samym tygodniu co i ja i wlasnie ma bole brzucha caly czas i dostala wlasnie te tabletki prowadzi ja naprawde swietny gin ktory doprowadza ciaze do konca tez miala obawy ale zaczela brac i faktycznie pomoga jej..

mi moja lekarz przepisala luteine ze wzgledu na to ze tez pobolewa mnie brzuch tyle ze mnie to raz na jakis czas i poki co ratuje sie nospa jak poczuje ze nospa nie daje rady to wtedy tez mam zaczac brac luteine :-)

gosiu
pecherzyk u mnie byl widoczny pare dni temu dopiero tez...lekarz powiedzaila ze to wszystko zalezy od cyklu wystarczy ze cos sie poprzesuwa czasem wystarcza trzy dni wiecej zeby zobaczyc cos takze spokojnie poczekaj jeszczwe troche i odpoczywaj sobie :-)

a wogole to dobry wieczorek kochane :-)
Luteina to też progesteron tylko po inną nazwą.
Witam się nocnie z Wami i zaraz odpadam ,bo podudka o 5.30.
Klaudia jedzie na wycieczkę na Litwę to trzeba dziecko pożegnać :laugh2::laugh2:

ps.Witam nowe mamy na majówkach 2012

Ostatnia edycja:
ja tez uciekam spac o 6 rano pobudka i znowu czas do pracy niestety ..to jest straszne pracowac od 8 a wstawac o 6 :-/
no ale sam moj maluch do przedszkola nie dojedzie ;-) noo dobra majoweczki uciekam milej nocki wam zycze i do jutra ;-)

reklama
Witajcie przyszłe mamuśki .
Mała pojechała już i pożegnanie było "przytulankowe" choć ona już 15 lat skończyła.:tak::-):-)
Teraz się szykujemy do szkoły.
Zauważyłam ,że w tej ciąży tak samo jak z Klaudią wystarczy,że zjem lub się napiję cokolwiek i mdłości mi mijają.;-):-):-)
Nie jest z tym tak źle u mnie u mnie ,więc dam radę :-D:-D:-D
Nadal mnie niesamowicie brodawki bolą ,plecy i brzuch ciągnie :szok::szok::szok: :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
i to w zasadzie wszystko z objawów:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Miłego dnia

Do góry