reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

My też już wstaliśmy.
Kurczę zła jestem na siebie bo mój mały opuścił przez te 2 tygodnie przedstawienie, pantomine i jutro jest przestawienie jego grupy świąteczne a w sobotę bedzie mikołaj, takie fajne te 2 tyg przedszkolne były a on siedzi w domu. Trochę mi szkoda że go to omineło. Właśnie poczułam motylkowanie w brzuchu więc lekko się już uspokajam że z dzieckiem wszystko jest ok :)
A może zle robie ze go do przedszkola nie puszczam? w poniedzialek pod wieczor skonczyl mu sie antybiotyk, przyjmował go tylko 4,5 dnia bo tylko tyle starczyło a mial przyjmowac 5 dni. kaszle jeszcze i mu z nosa leci ale to nic. wczoraj pod wieczów znów gorączkował wiec stwierdzilam ze posiedzi w domu bo najwidoczniej ten antybiotyk go nie wyleczyl. dzisiaj wieczorem pojedziemy do lekarza i zobaczymy co on na to powie. Xav ostatnio czesto goraczkuje ale prawie zawsze sie to zdarza poznym popoludniem lub wieczorem. Pewnie w szkole niewiadomo co juz o mnie mysla te nauczycielki, tutaj jest tak ze jak chore jest dziecko to do szkoly moze przyjsc. ja bym go puscila gdyby kaszlal i mial katar ale martwi mnie ta goraczka.
Co byscie na moim miejscu zrobiły Dziewczyny? puscilybyscie go do szkoły zeby chodził czy tez byscie trzymały w domu dopoki byscie nie dowiedziały sie co mu dolega?
sory za taki duzy post - poprostu mnie to martwi.
A to pierwszy antybiotyk który brał? Miał robione jakies badania, czy od razu na ślepo antybiotyk?

reklama
pierwszy antybiotyk od 2-3 lat. bardzo kaszlał, mial całe czerwone gardło i sine we krwi wargi, plus gorączkował, wiec lekarz stwierdzil za ma zapalenie ( cały tydzien bawil sie w wodzie w przedszkolu i do domu przychodzil z mokrymi bluzkami i koszulkami - wiec mysle ze od tego to sie zaczelo). Badan tutaj nie robia z takiego powodu, ale jak dalej tak bedzie to chyba prywatnie zrobie badania plus zdjecie pluc. tutaj antybiotyki tylko daja w naglych wypadkach.
ps. zapomnialam dodac ze u Xav było zawsze tak ze jesli goraczkowal to zawsze cos mu powaznego było, jak nie angina to jakies zapalenie, on nigdy bez powodu nie goraczkowal - no chyba ze był malutki :)

Ostatnia edycja:
No bo tak sobie myśle że jak dostał antybiotyk "ogólny" i nie pomogło, to może albo zły antybiotyk albo wirus czy inne cudo. Dobrze w takiej sytuacji byłoby wymaz z gardła zrobić, to jest baaaardzo przydatna informacja co do dalszego leczenia. Zobaczymy co Ci lekarz powie.

Ja z własnego doświadczenia nauczyłam się już że antybiotyk to ma być absolutna ostateczność i to najlepiej właśnie po potwierdzeniu wymazem.

Witam się:)
Z lekką kawusia ;-)
Czarna ja tez bym go nie puszczala jeszcze, poczekaj co Ci lekarz powie

Dzieki Dziewczyny!
Dzisiaj pojdziemy na wieczor do lekarza i zobaczymy co powie. mam nadzieje ze do poniedzialku sie wykuruje i niech idzie do dzieci bo juz dziala mi na nerwy :)

Witajcie!
Znowu mnie chwilke nie bylo ale jak zwykle skumulowaly mi sie wizyty lekarskie. Dzis rano bylam jeszcze na krzywej cukrowej bleee

Pozdrawiam i mam nadzieje wpasc wieczorem to poczytam co u was!

Czarna moze ten antybiotyk wcale nie zadzialal na to co ma synek?Moj S w lutym rozchorowal sie pierwszy raz bardzo powaznie od lat dzieciecych,dostal antybiotyk ktory mu nic nie pomogl,potem mu lekarz zmienil na inny-bez zmian,a potem dostal jeszcze inny i wkoncu ten zaczal dzialac.W sumie chorowal przez prawie miesiac,ale nie mial ani zaplenia pluc,ani nic z tych rzeczy(bylismy tez raz o 2 w nocy na "e.r",bo przez kaszel nie mogl oddychac,wiec tam mu zrobili badania i rtg).Moim zdaniem,mozesz nawet podobna rzecz podpowiedziec lekarzowi,ze moze ten antybiotyk nie dotarl do celu.I inforum nas.Mnie jest bardzo zal Xav,ale zobaczysz ze jeszcze bedzie swietowal rozne podobne wydarzenia.Powodzenia!!!
Zuz-inka witaj ;-) Wspaniala ta krzywa glukozowa,prawda eheheh ;-) Ja mam kolejna w styczniu-bosche cierpliwosci!

Brzucho nadal mi sie stawia,do piatku ma czas na uspokojenie sie,potem czeka nas wizyta na "e.r" ja nie bedzie zmian.Eh...

witam, miłego dnia wszystkim
a ja biegnę do położnej posłuchać serducha trzymajcie kciuki oby było dobrze...
czarnula zasada taka w przedszkolach jest taka, żeby dziecko szło do przedszkola musi minąć 3 doby od gorączki no chyba że była to taka wiesz jedna przypadkowa.
Ale jak często gorączkuje to wymuś żeby mu zrobili badania i dobrze by było,kału też to wtedy wszystko będzie wiadomo i Ty spokojniesza;-)

reklama
Do góry