reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
No ja też tyle płaciłam, ale to było to usg genetyczne w 13 tygodniu i trwało ok 30 min. Na takim 'szybkim przeglądzie' dodatkowo podczas wizyty dopłacam 100zł.

A ja jestem zła. O 9 mieli przyjść robotnicy by zamontować rolety w oknie w pokoiku naszej Niuni. Dodatkowo chciałam tez zareklamować to okno, które u nich 2 tyg temu wymieniałam, bo z niego wieje. Niestety panowie coś pomylili i o mnie zapomnieli:/ Zadzwoniłam do firmy i gadałam z szefem i widziałam, że mu głupio za pracowników, więc już awantury nie robiłam, ale zła jestem, bo tak mi się super spało - dawno nie miałam takiego mocnego snu ( zapewne to przez ten deszcz za oknem. lubię gdy pada, świetnie się wtedy czuję) ale musiałam wstać o 8, bo czekałam na ich wizytę. Grr:/ Jutro powtórka z rozrywki bo na jutro się powtórnie umówiliśmy.
Za to moje Maleństwo wszelką złość mi niweluje smyrając mnie w środku po brzuszku. Ach, jak ja się jej już nie mogę doczekać :-):-):-)!!!
Idę na śniadanko bo z tych nerwów o nim zapomniałam...

As niezła jesteś :) tak na szybko a milion linków podałaś :)

Pieszczoszka daj znać po wizycie! i nie martw się, będzie dobrze bo czemu miałoby nie być?

Fiore dla ciebie przesyłam buziaka :tak:

Ja od początku ciązy miałam wrażenie że będzie chłopak bo wszyscy naokoło tak mi mówili a tu psikus i mam dziewczynkę.
Idę zaraz do koleżanki na kawkę bezkofeinową. Nie mam dzisiaj klientek to moge poleniuchować.
Ale juz od piatku mi się szał pazurkowy zaczyna przed Świętami i tak aż do samego wyjazdu. Pytanie kiedy ja sobie zrobię pazurki? w końcu mi czasu braknie a tu jeszcze prezenty trzeba kupić. Ale na szczęście już obmyśliłam co komu kupię :)

Papatki mamcie i brzusie, ale mam dziś dobry humor oby nie zapeszyć :)
Bo ja tylko na Allegro sprawdziłam.
Wybierałam zabawki ,które mogą mieć również zastosowanie w przyszłości.
To takie zboczenie terapeuty :-D:-D

a dobrze fiore. w srode juz idzie do przedszkola. jeszcze kaszel ma ale juz sie napewno lepiej czuje.
ja jestem przeziebiona. przez całą noc nie mogłam odblokować nosa i tak spałam z zapchanym - czyli nie spałam bo jakos nie potrafilam wrr ehh te zimowe choroby :)
Zdrówka dla Was.

witam wszystkie panie.
mnie dopadl jakis dol i tak mnie trzyma , nie mam weny na nic, meza bym zadzgala za samo to ze jest. a on chodzi i sie smieje ze hormonki szaleja...udusze w nocy.
milego dnia wszystkim
Doły trzeba zakopać ,usypać pagórek i już słonko zobaczysz ;-):-D:-D:-D
Eh tak te homorny.Samej siebie nie poznaje,ale przynajmniej wiem w czym lezy problem.Szkoda,ze reszta swiata tego nie rozumie.
Przypomnial mi sie pewien incydent z pierwszej ciazy :zawstydzona/y: Bylismy w sklepie i ktos mnie dotknal w ramie,odwrocilam sie furia z dlonmi zacisnietymi w piesci i warczac"czegooo???",a to tylko mily starszy pan podal mi rekawiczke ktora zgubilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dobrze,ze teraz jestem ciut spokojniejsza,ale faktycznie ciaze i homorny w nich na mnie dobrze nie dzialaja ;-)
wow ,bojowo do życia nastawiona jesteś :-D:-D:-D
Ale ja taka sama :zawstydzona/y::-D:-D:-D

dziewczyny ile wy płacicie za prywatna wizyte?? ja nie chodze prywatnie ale chciałam sie zapisać na to usg zeby poznać płeć wkoncu. zadzwoniłam do jednego gabinetu i powiedzieli ze za usg 180zł to chyba duzo nie ???
Ja płacę z normalnym USG 200 zł ,samo USG 150 ,a USG 3 D -250 z płytką i trwa ok godziny ;-);-);-)
Ale to ceny Warszawskie ,więc mogą się różnić;-):-):-)

Ja dziś idę przez tel pytalam o cene to mi powiedział lekarz,ze z doplerem i oceną przepływów(cokolwiek to oznacza) to 150zł bedzie.

dzien dobry dziewczeta! jesli chodzi o ceny wizyt to ja u poprzedniego lekarza palcilam 100 a teraz 150 (niezaleznie od tego co robi zawsze tak samo)
a poza tym to zazdroszcze dziewczynom ktore moga spac. ja od kilku dni przewracam sie z boku na bok i nie moge sobie miejsca znalezc. koszmar jakis. jak juz uda mi sie zasnac to spie z godzinke i potem znowu szukanie sobie miejsca. az sie boje co bedzie jak brzuch zrobi sie duzo duzo wiekszy :/
no i jestem troche przeziebiona i gardlo mnie boli, chyba wroce do lozeczka...
pozdrawiam i zycze milego dzionka!

Wiecie co ja place za usg+wizyta 200zl. Jak dzwonilam o usg prenatalne to pierwsze to powiedzieli mi 255 z płytką cd:tak: ale zrezygnowalismy i zrobilismy u naszego gina w tej cenie 200zl ani zlotówki wiecej nie wziął.:-)

CO do doplerra to troszkę wcześnie, ja teraz jak bylam w szpitalu to robili mi w 19 tc i było ciężko...lekarz chyba z 40 min sprawdzal, ogladal :tak:
Kocahan powodzenia na wizycire:*&&&&&&&&&&&
Asiku :::*:*:*: Ty wiesz za co:tak:hehehehe , wiem wiem przesadzam ale i tak cmok:*

Witam w przeddzien mikolajkowy
Za tydzien mam usg polowkowe wprawdzie w niemczech....zastanawiam sie jak takie badanie wyglada?
Czy robia juz KTG? i tak mniej wiecej ile bedzie trwalo?
To chyba pierwsze usg przed ktorym mam stracha jak nic....Ja niewiem czy tylko mi sie przydaza przelanczajac kanaly tv widziec jakies chore noworodki?
Oby ten tydzien szybko zlecial i w swieta bylo sie czym cieszyc.

fiore;) kurcze mi tez sie synuś śni ale tak bardzo chciała bym dziewczynke...wiem,ze wazne zeby bylo zdrowe;) ale czuje presje bo mój S co chwile mówi ,że chciał by córunie, moja mama tez mówi : dobrze jak bedzie dziewczynka:D
wszystkim dziekuje za wsparcie... ja juz cała nerwowa przed wizytą... Mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze.
To im powiedz, że jak nie teraz to na pewno druga będzie dziewczynka:-D

Eh tak te homorny.Samej siebie nie poznaje,ale przynajmniej wiem w czym lezy problem.Szkoda,ze reszta swiata tego nie rozumie.
Przypomnial mi sie pewien incydent z pierwszej ciazy :zawstydzona/y: Bylismy w sklepie i ktos mnie dotknal w ramie,odwrocilam sie furia z dlonmi zacisnietymi w piesci i warczac"czegooo???",a to tylko mily starszy pan podal mi rekawiczke ktora zgubilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dobrze,ze teraz jestem ciut spokojniejsza,ale faktycznie ciaze i homorny w nich na mnie dobrze nie dzialaja ;-)
Ciekawa historia:-D Hormony faktycznie robią swoje, mnie przed egzaminem na prawo jazdy strasznie chciało się płakać i to uczucie towarzyszyło mi przez cały egzamin:-D:-D Jadę sobie drogą i sobie myślę kurcze no nie wytrzymam i zaraz będę płakać:-D Tak dziwnie na mnie stres zadzialał:eek:

dziewczyny ile wy płacicie za prywatna wizyte?? ja nie chodze prywatnie ale chciałam sie zapisać na to usg zeby poznać płeć wkoncu. zadzwoniłam do jednego gabinetu i powiedzieli ze za usg 180zł to chyba duzo nie ???
Musisz poszukać w internecie, bo sa miejsca gdzie robią tylko USG 2D, 3D, 4D i badania i oni na stronach zazwyczaj mają cenniki. Połówkowe od 150-300 zależne od ilosci badań. Ja za wizytę ze zwykłym USG płacę 80zł prywatnie.

dzien dobry dziewczeta! jesli chodzi o ceny wizyt to ja u poprzedniego lekarza palcilam 100 a teraz 150 (niezaleznie od tego co robi zawsze tak samo)
a poza tym to zazdroszcze dziewczynom ktore moga spac. ja od kilku dni przewracam sie z boku na bok i nie moge sobie miejsca znalezc. koszmar jakis. jak juz uda mi sie zasnac to spie z godzinke i potem znowu szukanie sobie miejsca. az sie boje co bedzie jak brzuch zrobi sie duzo duzo wiekszy :/
no i jestem troche przeziebiona i gardlo mnie boli, chyba wroce do lozeczka...
pozdrawiam i zycze milego dzionka!
zdrówka:-):-)
Wiecie co ja place za usg+wizyta 200zl. Jak dzwonilam o usg prenatalne to pierwsze to powiedzieli mi 255 z płytką cd:tak: ale zrezygnowalismy i zrobilismy u naszego gina w tej cenie 200zl ani zlotówki wiecej nie wziął.:-)

CO do doplerra to troszkę wcześnie, ja teraz jak bylam w szpitalu to robili mi w 19 tc i było ciężko...lekarz chyba z 40 min sprawdzal, ogladal :tak:
Kocahan powodzenia na wizycire:*&&&&&&&&&&&
Asiku :::*:*:*: Ty wiesz za co:tak:hehehehe , wiem wiem przesadzam ale i tak cmok:*
hahaha pewnie ,że wiem ,ale już Ci pisałam
Przesadzasz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
A ja za pierwszą wizytę- z usg płaciam 100 zł, potem już (też z usg) 60 zł.... Aż się zszokowałam, że tylko tyle wziął:)

Do góry