reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ale żeście sie rozpisały ;) Ja zaczynam czuć się jak człowiek, plecy tylko paskudnie bolą, ale nie umrę od tego. Wczoraj jakis pasożyt w brzuchu mi kawę ukradł. Od rana sie paskudnie czułam, mierzę ciśnienie- no tak- 100/40, więc szybko jedna kawa, druga a ja nadal czuję się kijowo, leże i zdycham i tylko czuje jak mnie coś w brzuchu smyra. Maluch mi kawę ukradł :-D

Ja chodzę prywatnie, za normalną wizytę z USG płacę 80zł, cytologia+20zł. Genetyczne na szczęście w Łodzi mam za free, teraz 28 grudnia będę połówkowe miała. No ale niestety badania robione prywatnie kosztują. I badania - 110zł, II badania 180zł. Nie tak źle jak sądziłam że będzie do tej pory badania i wizyty kosztowały mnie tylko 450zł :)

reklama
Hm...ja place malo jak na nasze standardy w IT.Mam super gina,w najlepszym szpitalu,a za wizyte prywatna place 90e(360zl na pl).Wiem,ze gdzie indziej placa ok.130-150e,wiec pomnozcie sobie przez 4.Tylko,ze ja chodze do niego kiedy jest i jezeli chce,bez placenia a tylko 3 wizyty oficjalne mam z nim,wiec majatku tez nie wydam ;-)

mam pytanie do was: wiem ,ze to duzo od nas nie zalezy ale jednak . .. Jesli miałybyscie mozliwosc wyboru to jak chcecie rodzić. Naturalnie bez nieczulenia? naturlanie ze znieczuleniem , czy cesarka ?

hmmm.....ja bym chciala naturalnie z calym pakietem znieczulen...a jezeli w drodze koniecznosci musiala bym przejsc cesarke to tez sie na nia pisze :-)

Naturalnie najlepiej ze znieczuleniem. I zdecydowanie wolałabym nie być nacinana ;)

Zanim byłam w ciąży byłam przekonana że jeśli kiedykolwiek odbije mi na tyle, żeby się zdecydować na dziecko, jedynym dopuszczalnym rozwiązaniem jest cesarka, ale w chwili obecnej patrze na to z zupełnie innej perspektywy :)

mam pytanie do was: wiem ,ze to duzo od nas nie zalezy ale jednak . .. Jesli miałybyscie mozliwosc wyboru to jak chcecie rodzić. Naturalnie bez nieczulenia? naturlanie ze znieczuleniem , czy cesarka ?
naturalnie bez znieczulenia :-D:-D:-D

Dziewczyny tak wyglądają obecnie moje nogi
MASAKRA !!!!

Załączniki

• moja noga.jpg
    moja noga.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Ja za prywatną wizytę ze zwykłym usg płacę 80 zł, za genetyczne płaciłam 100 zł.
Witam Was poniedziałkowo, właśnie wróciłam z pracy bo dzwonili, że paczka mikołajkowa dla Mateusza jest do odbioru - torba ze słodyczami:) Normalnie bym ją pochłonęła ale w ciąży słodkie mi nie podchodzi ale mały i tatuś będą zachwyceni. Poplotkowałam trochę w pracy, po drodze małe zakupy i teraz szybko jakiś obiad trzeba zrobić. Ja to jakaś niezorganizowana jestem - im więcej mam wolnego tym mniej mi się chce, ciągle mam wymówkę, że przecież jak nie dziś to jutro mogę coś tam zrobić. Nie cierpię siebie takiej...
Za oknem brr, więc słonka Wam życzę:)

reklama
Ja na początku ciazy nie widziałam innego rozwiązania jak tylko cesarka ..chodzilo mi o łatwy i bez bólu porod.Chciałam isc do prywatnej kliniki zapłacic za cesarke i miec to z głowy ,ale teraz tez inaczej myśle,przeczytałam duzo Za i przeciw i myśle że naturalny porod bedzie najlepszy;) oczywiscie znieczulenie bym chciała bo ogolnie jestem wrazliwa na byle jaki ból a juz sobie wyobrazam co musi byc przy porodzie..co do naciecia krocza chyba kupie taki olejek z allegro co niby rozciąga skóre i tak mozna uniknąc tego.

Do góry