Martusia22267
Fanka BB :)
co do ceny za wizytę to ja płacę 150zł.A rodzic chciała bym naturalnie co do znieczulenia to nie mam pojęcia okaże się później
mnie tylko nadal przeraża najbardziej to nacięcie krocza ale o tym to już kiedyś pisałam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Choć i tak wolę żeby mnie w razie potrzeby nacieli niż żebym pękła bo wtedy to dopiero jest problem i z gojeniem i z wyglądem po szyciu bo nie da się tego tak ładnie zszyć jak po nacięciu.... jak na razie to nawet same myślenie o tym mnie przeraża
Ja nie mam wyjscia i musze miec cc,chociaz lekarz powiedzial ze na 5% moge sie zdecydowac na naturalny porod...ale czy chce zaszkodzic dziecku?Takie bylo jego pytanie.Patrzac na za i przeciw,na 100% cesarka i sama tez jej chce-chociaz strasznie zaluje,ze nie moge rodzic naturalnie.Wiem co to znaczy,wiem ile boli i bez zadnych znieczulen,w koncu zaczelam rodzic sn przed cc,ale rozwracie po nastugodzinach tylko niecale 2cm,wiec trzeba bylo cc :-(
Jezeli chodzi o planowane cc,bez powodu to podaje zaslyszane slowa "gdyby Bog chcial,zebysmy rodzili przez cesarke,to zrobilby nam suwak na brzuchu" :-)
Nie do końca się zgadzam z tym artykułemI jeszcze, co najważniejsze, bez przyśpieszania porodu bez żadnego uzasadnionego powodu. Ale wysokie wymagania mam
A tu fajny artykuł o nacięciach: Jak uniknąć nacięcia krocza
Nie do końca się zgadzam z tym artykułem
Wszystko zależy jakie jest dziecko
Moja bźdźągwa miała 38 cm obwód główki i 40 klatki piersiowej .Nacinali mnie i sama pękłam .Poszło na 2 strony.
Miałam 18 szwów wewnętrznych i 6 zewnętrznych
Nie było szans na urodzenie bez cięcia .
Pamiętam jak inny lekarz kilka lat po porodzie z młodą powiedział,że lekarz ,który mnie szył odwalił piękne rękodzieło ,więc o czymś to świadczy.
Z Kubusiem problemu nie było i urodził się bez nacinania ,w tradycyjnej łóżkowej pozycji ,ale on to maluch niecałe 3,5 kg.