reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Wkurza mnie to że mam teraz paskudnie wrażliwą skóre i wszelkie szwy i inne cuda na ubraniach mnie drażnią, a noszenie stanika to koszmar, dlatego pozwalam sobie w domu na nie zakładanie go, boje sie że bede tego żałować ;)
Też tak mam. Dlatego kupiłam sobie stanik sportowy, b ezszwowy i w nim chodze po domu, A na poszątku ciazy to nawet w nim spałam bo mnie tak piersi bolały, że aż się budziłam w nocy z bólu. Kupiłam go na allegro za 10 zł. Bardzo wygodny. Jakbym w ogole stanika nie miala.

wiecie co?... nie raz mam tak,że jak sie na chwilke położe na łóżko to pozniej przy wstawaniu tak mnie kości bolą jak stara babke....nie wiem czemu tak jest?! a wy tak macie czy nie?

Też taka mam :) jak posiedze dłuzej w jednej pozycji to pozniej sie ruszyc nie moge :-D

reklama
a ja bez stanika sobie życia nie wyobrażam. będzie tego z E, więc ciężar jest. już tak nie bolą jak wcześniej, ale nawet po baraszkowaniu nocnym wstaje i ubieram stanik (ku rozpaczy męża)..

co do karmienia. też szybko się poddałam, teraz żałuję, ale kosztowały mnie te 2 tygodnie prób wiele nerwów i łez, a dziecko coś jeść musiało. Teraz też spróbuję, ewentualnie będę odciągać i karmić butlą moim mlekiem. szukam właśnie dobrego laktatora.. czytam gazety i fora.. życzę Wam powodzenia:) a dla butelkowych mam mam dobre wieście - dzieciom karminionym butlą niczego nie brakuje! są równie szczęscliwe jak cycuchowe maluchy:)

Dziewczyny a może aby nie mnożyć tych właśnie 'śmietnikowych' tematów założyć jeden wątek pt.: "Różności" i tam umieszczać wszystkie pytania, dla których nie warto zakładać osobnych tematów? Co Wy na to?

Dziewczyny a może aby nie mnożyć tych właśnie 'śmietnikowych' tematów założyć jeden wątek pt.: "Różności" i tam umieszczać wszystkie pytania, dla których nie warto zakładać osobnych tematów? Co Wy na to?

No właśnie takie rozwiązanie miałam na myśli. I myśle że nikt nie czułby sie obrażony, kiedy jego temat by tam wylądował, w przeciwieństwie do całkowitego usuwania.

No ja sie boje tego nie noszenia stanika no bo przy rozmiarze H to ciężar jednak spory jest, nie chce sie później o nie potykac :/

Byłabym nie tyle za wywalaniem tematów, co zrobieniem tematu typu "śmietnik", gdzie wrzucałoby sie takie rzeczy. Niech sobie w świętym spokoju tam leżą i kwitną. Do usunięcia byłyby także raczej tematy typu "sny", "czy też macie takie humory", takie tematy można spokojnie w tym temacie poruszać.

Plecy czasami tak bolą że wstać nie moge, sturlać sie musze i dopiero ostrożnie podnieść. No cóż-starośc nie radośc
moim zdaniem ani w śmietiku ani w różnosciah nic sie juz nie znajdziee, lepiej by było łączyć tematycznie np latanie, humory ze zdowiem, sny z tym c wierzymy i jeszcze z czyms tam

Czesc dziewczyny. Mialam kiepska noc tzn corka miala od 1 w nocy zaczela wymiotowac:-( Wymiotowala tak do 5 z przerwami 0,5-1godzi:baffled: Teraz jest juz dobrze, do przedszkola nie poszla,ale na 14 ma wystep wiec pojdziemy tylko na niego:tak: G biedny tez sie nie wyspal a na 6 poszedl do pracy:-( Mam nadzieje ze wymiotow juz nie bedzie:no:
Co do karmienia ja mialam pod koniec karmienia syna fajne piersi, nie za duze nie za male:tak:Teraz bedzie juz chyba F lub G,musze zopatrzyc sie w lepszy stanik:tak:

Witajcie!
Dzis czuje sie ciut lepiej,ale wciaz cisnienie niskie,wiec nie wariuje z porzadkami,ani nie przesiaduje przed pc czy tv.Wyszlismy rano na chwile,bo niedaleko nas byl bazar tygodniowy,ale tylko ser kupilismy,wyslalam zyczenia swiateczne na 4 strony swiata i wracalismy,bo mi sie slabo robilo:zawstydzona/y:
Teraz gotuje sie rosolek warzywny,maz troche sprzata i wynosi/przynosi rzeczy do/z piwnicy,V siedzi przed bajkami,a malenstwo w brzuchu wariuje od rana(jakie to wspaniale uczucie!:-)).
Ciagle snia mi sie samoloty,loty i rozne wyloty,oraz pobyt w New York,i to juz nasty raz z kolei.Heh...kiedys,kiedys ;-)
Co do stanikow,biustow i rozmiarow.Jak bylam potezna to i moj biust cieszyl sie 5,po schudnieciu zeszlam do 2(ah jaki byl sliczny po ciazy,naprawde!),a teraz ponownie mam 4 i sie troche wstydze,bo mocno je widac w porownaniu do brzucha.
Wczoraj rano po badaniach,weszlam do baru kupic cos do przegryzienia i uslyszalam obrzydliwy komentarz od dwoch typkow,w kierunku mojej urody(tja).Ja nie wiem,ale mam wrazenie ze niektorzy nie wiedza gdzie jest roznica pomiedzy komplementem,a obrazeniem kogos.Naprawde bardzo mnie to urazilo i dosc nawet przerazilo i nie moge zapomniec o tym komentarzu:-(Nie chcialabym spotkac takich typow w ciemnej uliczce,po mimo tego ze byli "pod krawatem".
I tyle.Ide szykowac stol do obiadu.Moze wpadne pozniej,ale nie obiecuje.
Buziaki i milego popoludnia!

reklama
Do góry