reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

A ja od kilku dni mam doła ;(
codziennie malego odwieźć, przywieźć ;/ usypianie, spanie z małym. Nawet nie mam siły go oduczać. Nie rzuca mnie już tak od WC. Sikać latam w zależności jak się na łóżku ułoże nawet co 10 min.
Mój M dostał wypowiedzenie z roboty, ja kombinuje jak koń pod góre aby wyjść na swoje w sklepie internetowym.
A do tego nie zaczełam czuć jeszcze ruchów maluszka :( Napisali, że powinnam wcześniej bo to już drugie ;(
Ale pocieszam się tylko tym, że na usg maluch trochę łapkami ruszał, serduszko bije więc to dobrze.

A może ten przez tą szarówkę za oknem.

Pozdrawiam

reklama
Clue bedzie dobrze-powodzenia,zeby sie zaczelo ukladac.
Wcale nie prawda,ze juz musisz zaczac czuc ruchy bo to 2 dziecko.Duzo moich znajomych w wielu ciazach poczuly czesciej po 20tyg,wiec sie nie martw.
Ja ledwo kontaktuje,juz sie na powaznie zaczynam bac,bo srednia co pol godziny slabne.Oh...maz wszedl w progi domu,wiec znikam
W razie problemow,bede sie jakos telefonicznie kontaktowala z dziewczynami i Was informowala

Witam Drogie Panie, postanowiłam dołączyć do forum Majóweczek. Termin mam na 06.05.2012. Pozdrawiam gorąco.:biggrin2::biggrin2:
Witaj na forum :)
Fiore, daj znać co u ciebie bo się martwię :*
Pogoda za oknem szara, a mój humor taki sam. Chyba wstałam lewą nogą...
Dobrze, że napisałyście o bólach brzucha, bo gdybym nie wiedziała, ze to norma to pewnie bym sie zamartwiała.

Witam! Dzieci nakarmione wiec ja mam chwilke dla siebie

Teraz jak się cofam wstecz do poprzedniej ciąży to zastanawiałam się jak dziewczyny,które mają małe dzieciaki dają radę ale teraz widzę,że macierzyństwo jednak dodaje kobiecie sił i potrafię wykrzesać z siebie takie pokłady energii,ze sama jestem czasem w szoku.

Joasia
im wiecej dzieci tym lepsze zorganizowanie...i wiecej czasu ;-)

A do tego nie zaczełam czuć jeszcze ruchów maluszka :( Napisali, że powinnam wcześniej bo to już drugie ;(
Ale pocieszam się tylko tym, że na usg maluch trochę łapkami ruszał, serduszko bije więc to dobrze.

Ja zawsze pozno okolo19-20 tc czulam i terza tez sie nie nastawiam ze bedzie wczesniej. Wiec nie martw sie bo to zadna norma. Pracy dla meza &&&&&&&&

Witam Drogie Panie, postanowiłam dołączyć do forum Majóweczek. Termin mam na 06.05.2012. Pozdrawiam gorąco.:-):-)

Witaj i rozgosc sie!!!

Nowa majówka, jak miło

Brzuch mnie rano, zaraz po wstaniu bolał, nie zdążyłam nawet nospy łyknąć i przestał ;) Za to zrobiłam sprzatanie i mięśnie nóg bolą mnie tak że zaraz chyba odgryze.

FIORE - ja też mdleję i słabnę, co chwila, byłam dziś u lekarza. przebadał mnie i 3 razy mierzył ciśnienie (co 10minut) i okazało się, że strasznie skacze! z 80/50 na 140/100 i znowu 80/50, i lekarz stwierdził, że to właśnie to. kazał odpoczywać, nie nosić, chodzić na spacery 10minutowe lub wietrzyć pokój. leków nie przepisał, bo uważa, że było by z tego większe ryzyko niż zysk. jeśli coś się będzie działo to mam dzwonić i przychodzić. mówił też, że jeśli mam możliwość to, żebym sama nie zostawała i się obserwowała. ciąża rośnie i rozwija się prawidłowo. a Tobie Kochana FIORE zalecam konsultacje i uważaj na siebie!!

z pracą ciężko.. szukałam od stycznia i jedyne na co mogłam się załapać to sklep, do którego było mnóstwo chętnych.. mają teraz dziwne wymagania jak j. rosyjski.. a skąd ja mam znać rosyjski? oczywiście w jednym miejscu jak się dowiedzieli, że mam małe dziecko to podziękowali.. jawna dyskryminacja! męża dział też zamykają, ale jako, że jest dobry i ma umowę na czas nieokreślony przenoszą go na inny. istnieje też możliwość delegacji do Rumunii!
bardzo to państwo zachęca do zakładania rodziny..

trzymajcie się ciepło i zdrowo

Pieszczoszka też mam tak z brzuchem - częste bóle jak na okres, kłucia po bokach, w okolicy pępka..i to spanie-też mi ciężko się wygodnie ułożyć, bo brzuch zaczyna doskwierać. Ja na mikołajki zażyczyłam sobie od męża taką poduszkę - rogal do spania dla kobiet w ciąży. Koleżanka mi mówiła, że jej bardzo pomogła. Szczególnie na finiszu. Tu masz przykład:
Poduszka "rogal" bawełna- kulki styropianowe

Witam nową majówkę :)

Ja taki rogal zrobiłam sobie sama z dużej poduchy, której i tak nie używałam a teraz się przydaję. W nocy często wkładam ją miedzy kolana i od razu lepiej się śpi.

Od drugiego trymestru czuję się dobrze, mdłości minęły, tylko senność została. Śpię nawet po 10 godz:szok:
No cóż za pół roku już nie będę miała tego komfortu więc korzystam :)

Zrobiłam dzisiaj listę z rzeczami do wyprawki i rzeczami do szpitala. Wiem, że wcześnie ale ja lubię robić wszelkiego rodzaju listy a poźniej odhaczać to co już zrobione :D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za powitania.
Co do samopoczucia to podobno miało być lepiej. Tymczasem miewam mdłości, bóle brzucha no i te cholerne migreny. Raz w tygodniu wymiotuję przez cały dzień. Ze względu na problemu z sercem (napadowy częstoskurcz) od początku jestem na zwolnieniu lekarskim. A miało być tak pięknie....Czekam z nadzieją, że będę mogła wyjść spokojnie chociaż na zakupy...:wściekła/y:

Do góry