reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

no wiem, wiem:) a tu moze byc taka niespodzianka:):):) ze Stasiem miałam przeczucie ze bedzie chłopak wiec jak w 20tc dowiedziałam sie ze jest siusiak to byłam pewna na 100%, teraz mialam dziwne przeczucie ze dziewczynka, ale logika podpowiada ze to z pewnoscia chlopak, wiec moja intuicja chyba mnie nie zawiodła:)

reklama
Dobry wieczor dziewczyny, doczytalam jeszcze w lozku wiekszosc stron, teraz jeszcze 2 :) Juz mi sie miesza, co kto pisze, ze nawet nie sile sie na odpowiedzi i komentarze :p

Teraz jestem w pracy. Dzis potworny upal! Jak szlam do biura, to juz prawie 30 bylo. Zapowiadaja 33, ale pewnie na sloncu do 38 spokojnie dojdzie... Wczoraj bylo cudnie - 26-28 stopni i lekki wietrzyk. Dzis ciezko bedzie, ale w biurze i tak chlodno, a na dwor chyba sie nie wybiore, choc dzis piatek i przewaznie chodzimy z zespolem na luncz do pobliskiej knajpki. Byle do wieczora, bo wieczorem ochlodzenie do 21 stopni z deszczem i burza, jutro caly dzien deszczowy, kolejne dni w miare ok, najwyzej przelotne opady, ale temperatura 21-23. Takie to uroki Melbourne - caly rok pogoda w kratke. Mam to jednak i swoje plusy. Zawsze jest zywa nadzieja, a wrecz pewnosc, ze najpozniej po paru dniach upalu bedzie ochlodzenie, a i kiedy zimno, to ze za kilka dni bedzie sie mozna nieco zagrzac :)

my w szpitalu potrzebowaliśmy swoich pampersów i chusteczek. prosili nas o zostawienie pieluszek, albo ciuszków, ale zaznaczyły, że nie trzeba, że to tylko dobra wola. zostawiliśmy 3 pieluchy tetrowe i były b. zadowolone. najlepiej zrobic jak radzą dziewczyny - pojechać i się zapytać, co potrzeba, bo nie ma sensu wlec ze sobą wszystkiego jak nie bedzie potrzebne:)

ciesze sie, ze ze wszystkimi dobrze;) ja mam jutro wizyte, ale boje sie bo cos mdleje od wczoraj i mam przy tm drgawki:/

co do obrażonego męża.. przejdzie mu, ale wiem ze swojego doświadczenia ile to kosztuje nerwów i przykrości. najczęściej ja wyciągam rękę. może stara dobra rozmowa pomoże? życzę powodzenia i miłości;)

mój mały ma fotelik do 18 kg.
ma 4 latka i dopiero wazy 18 kg, teraz planujemy mu kupic podkladke pod tylek bo jak wsadzam go do fotelika w kurtce to ledwo sie tam miesci.
ide zaraz spac. mój mały od wtorku siedzi w domu i juz swira z nim dostaje, ehh oby szybciej do poniedzialku bo nie wytrzymam z nim hehe jutro mam wizyte u poloznej. nastepna pewnie bedzie przed swietami.
ok ide lulac sie

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze niezbyt dokladnie przeczytalam, ale zaraz w pierwszym rzucie ulotek dostalam wykaz rzeczy do wziecia do szpitala - dla mnie, dla dzidziusia i ...dla meza ;)

wikasik ale masz fajnie, ja zawsze chciałam tam mieszkać :)

Ja chyba zaraz zasuwam spać, brzuszek troche boli nadal ale lepiej jest. I co 5 minut do łazienki ;)

Wikasik a u nas zaledwie ok 3 stopni na plusie...(swoją drogą siostra mojej Babci mieszkała w Melbourne, niestety zmarła jakiś miesiąc temu, ja jej nigdy nie miałam okazji poznać).

Dziewczynki, nie mam siły nadrabiać dzisiejszych wpisów, ale jutro ładnie to doczytam:) Dostrzegłam tylko u wikasik te 33 stopnie..:)
To w skrócie co u mnie:
cudowny dzień miałam! Byłam w Teatrze z moimi dzieciakami ze szkoły (udało mi się wkręcić za chore dziecko) na balecie Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków - przepięknie było - cudowna atmosfera, muzyka na żywo grana przez orkiestrę, piękne układy choreograficzne, stroje, dekoracje...poniżej kilka fotek:)
26_700_krolewna_3.jpg26_703_krolewna_1.jpg26_701_krolewna_4.jpg26_712_dscf0094_x.jpg26_710_dscf0193_x.jpg
Miło było też zobaczyć moje ukochane dzieciaczki i usłyszeć jak bardzo za mną tęsknią hihi ;) (a najbardziej miło było posłuchać, ile to ciekawych rzeczy się u nich ostatnio wydarzyło - np. Madzia -proszę pani a ja mam nowe okulary, Marysia - a mi się urodził braciszek itp itd :) Uwielbiam swoją pracę :) I też miło było się z koleżankami spotkać :) Po przedstawieniu i 'odstawieniu' dzieci do szkoły wpadły do mnie w odwiedzinki - poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy się, czyli ogólnie było wszystko to, co kobitki lubią robić najbardziej hihi :)
Ale teraz to już jestem meeeega zmęczona i idę lulać! Buziaczki!

Ps - i zaczął się 16 tydzień :)

U mnie juz weekend. Lece do domku :) Zycze udanego odpoczynku, my jedziemy na weekend do znajomych - 2 tyg temu urodzila im sie coreczka. Takze nie wiem, czy bede miala okazje do was zajrzec.

reklama
Witam z rana:-D U mnie pobudka o 5.50:eek: Cos corka mi sie przestawila, jak nie chodzila do przedszkola to spala do 8-9 a tu w srodku nocy sie budzi;-)
martaik moja corka skonczyla w lipcu 3 lata teraz wazy ok 14kg,wiec do 18kg starczy Ci nawet na 2 lata:tak: My mamy fotelik podobny do tego FOTELIK 9-36 JUMBO BABY DESIGN 2012 +ORGANIZER Wwa (1942298231) - Aukcje internetowe Allegro ale myse ze dla rocznego dziecka jeszcze za duzy:tak:
wikasik ale cieplo macie,ja tez chccceee:tak: Zycze udanej wizyty,takie maluchy sa slodkie:tak:
agushka ze zdejci wnioskuje ze naprawde fajne przedstawienie:tak:Poszlabym na takie przedstawienie z moja Michalina, ale niestety u nas nie ma:no:, a do Gdanska to cala wyprawa by byla:eek:
little_nina jak dzisiaj z brzuszkiem? Boli jeszcze?
zanetaa a idziesz z tym do lekarza? Drgawki to cos powaznego:tak:
fiore jak dzisiaj sie czujesz?
U nas w szpitalu trzeba bylo miec prawie wszystko:pampersy,oliwke,(ubranka maja),tetrowe pieluchy tez:tak: Dla siebie podklady,koszule daja ale z wymiana ciezko:eek: sztucce, przybory toaletowe:tak: Tak bylo 3 lata temu teraz bede musiala sie opytac czy sie cos nie zmienilo:tak: Na porod rodzinny nie mam co liczyc bo bede miala cesarke:-( Z Misia tez mialam bo niby mialam chory kregoslup, po ciazy zrobilam tomografie kregoslupa i sie okazalo ze jest zdrowy:szok: Bola mnie poprostu miesnie:sorry: Juz neurolog i ginekolog powiedzieli ze bede miala cesarke:no:

Do góry