reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie!
Dorka hm...lepiej/nie wiem/inaczej...w sumie czuje,ze jestem ;-) Na razie po umyciu podlog,leze i odpoczywam,bo mi sie mroczno zaczelo robic.Troche brzusio boli,ale wciaz to jelita i niemoc pojscia do wc :confused2: Zagryzlam jablko,wypilam wode i czekam ;-)
Maz dzis na rano do pracy poszedl i jutro podobnie idzie,a potem bedzie w domu przez wiecej niz tydzien:-) Malenka na razie spokojna,bo sie wyspala i brzuszek pelny,chociaz podgryza smoczka-juz go nie uzywa,tylko widze ze gdzies znalazla jednego i zuje go-wina tych wychodzacych zebow.Po poludniu idziemy bawic sie do 8 letniej sasiadki(ok,ok...moje dziecko robi za zywa lalke,ale podoba jej sie to,wiec jest ok:-p).Teraz wyzywa sie na moich wlosach,w sensie udaje ze je czesze ;-)
Wczoraj dokonczylismy ubieranie choinki-efekt rewelacja-sama czerwien,tylko sie smieje bo mamy tez gwiazde na czubku czerwona-nie ma to jak komunizm :-D Potem usiade do stolu i zaczne pisac listy do przyjaciol w Polsce i kazdemu specjalna kartke swiateczna trzeba zrobic.
Milego dnia!

Dorka ja tez bede miala cc.Szkoda mi,ale coz,nie moze byc inaczej :-(

reklama
witam sexi mamy:) wczoraj mama mi kupiła sliczna szafe na ubranka dla dziecka,mój ją poskładał i jest cudowna:)Już pomału zapełniona kocykami,ubrankami:) Propo sikania to ja tez czesto latam do kibelka i nie wazne czy wipije troszke czy duzo ilosc napojow.Wczoraj miałam takie dziwne brązowe upławy...strasznie sie wystraszyłam ale dziś juz ich nie ma;/ nie wiem czy moze temu sie pojawiły bo gin mi kazał odstawić juz duphaston?! Ale chyba wie co robi i nie chciał by mi w sumie zaszkodzic ... Brzuch mnie czasami tez tak boli jak na okres albo w bokach takie dziwne skurcze mam, a w nocy to nie moge sie normalnie ułożyć hmm co bedzie pozniej jak brzuch bedzie wiekszy sama nie wiem..

WITAM CIĘŻARÓWKI
u nas wszystko ok. w miarę dobrze się czuje (żeby tylko nie zapeszyć) no i powolutku zbliżamy się do 4 miesiąca:-D mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej:tak: pozdrawiam

Witam!
U nas bez zmian, wszystko ok, dlatego też w sumie nie nie co pisać. Na weekend jadę do koleżanki trochę pooddychać innym powietrzem :-D więc już się cieszę, a zaraz wybieram się na jakieś małe zakupy!
Miłego dzionka!

Wpadłam na chwilkę się przywitać. Dziś już nie wymiotuję ale głowa boli nadal. Żeby było mało zmartwień w domu (mąż ciągle się dąsa) to wczoraj zadzwoniła koleżanka z biura i dała mi wyraźnie do zrozumienia,że przez to, że ja sobie siedzę w domu to one mają mnóstwo pracy i na urlop nie mogą iść. Dodam, ze siedzimy w biurze w trzy i ja nie raz byłam sama bo jedna chora, druga urlop itd. Zrobiło mi się przykro bo ostatnio obrywa mi się z każdej strony:(
Dzisiaj byłam w laboratorium zrobić toksoplazmozę, wyniki w poniedziałek.

reklama
Witam nową mamusię :)

U nas ok, choć ja dalej chorobowo :( No ale jakoś daję radę,choć moja córeczka malutka skutecznie uniemożliwia mi odpoczynek i spanie. Wczoraj np stwierdziła,że spanie w dzień jest dla frajerów i z ok 3h snu dzienne zrobiła sobie tylko niecałą godz. Do tego wisi cały czas na mnie,więc lekko nie mam. Teraz jak się cofam wstecz do poprzedniej ciąży to zastanawiałam się jak dziewczyny,które mają małe dzieciaki dają radę ale teraz widzę,że macierzyństwo jednak dodaje kobiecie sił i potrafię wykrzesać z siebie takie pokłady energii,ze sama jestem czasem w szoku.

Do góry