reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

no to w kocńu upiekłam drożdżowe ciasto:-) a na ruskie chętnie bym wpadła:tak::tak::tak:
dusia kochana ściskam i mam nadzieję że po tej burzy wyjdzie szybko słoneczko dla Was:tak: co do chłopów eee to brak na nich słów czasem mój czasem też się mści na różne sposoby ale póżniej znów jest wszystko ok tylko też sobie muszę popłakać także nie jesteś sama
lulka co się stało

reklama
no też poczytałam o lulce, nie fajnie trochę ją tam dziewczyna zaatakowała... ehh szkoda.
Idę poszukać czegoś w kuchni bo mam ogromną ochotę na coś tylko problem w tym że nie wiem na co...:eek:

Ja juz w śpiochach :tak: i ogladam tv no i siedze na BB;-)
Zaraz ide lulac...
Szkoda ze tak wyszlo bo nie wszyscy sa tacy aby osadzac:-(

Buziam Was wszystkie:)

dusia - ja biorę takie:
FEMIBION NATAL 2 ( FEMINATAL METAFOLIN 400 + DHA ) 30tabl. + 30kaps. - apteka internetowa
W składzie:kwas foliowy, witaminy, jod i DHA. Ja witaminy biorę, bo bardzo wielu rzeczy nie jadam - w tym mięsa i ryb i dlatego chociaż w ten sposób chcę Dzidziusiowi zapewnić dostęp do ważnych składników. Narazie wyniki są ok :)
andav - też miewam takie kłucia, myślę, że to Dzidziuś sobie mieszkanko powiększa:)

hihi - a co do bara bara...mnie dziś aż roznosiło, ale mężuś musi o 4 wstać, bo ma wyjazd służbowy i nici z tego..ale jestem zła - jak mi się w końcu zachciało, to akurat musiało wybrać najmniej odpowiedni moment ;-)
fiore - ale mi smaka na ten torcik zrobiłaś :) najlepsze życzenia dla męża!
karis - ja mam podobnie - moje zachcianki są nimi do momentu, aż nie wpadną w moje ręce...i wtedy nagle mi się odechciewa..:-)

co do laptopa - ja bym go na brzuch nie kładła z uwagi na to, że on się szybko lubi nagrzewać, a takie grzanie brzuszkowi chyba nie jest potrzebne/wskazane.

little_nina - współczuję Ci. Ja przez 3 miesiące zmagałam się z okropnym odruchem wymiotnym - leciałam nad kibelek i..?? i nic:/ rzucało mnie ale wymiotować nie dałam rady:? Ależ mnie to męczyło! Mam nadzieję, że szybko Ci te dolegliwości ustaną..
suzi - zdróweczka!
annte - widać po avatarku, że jesteś 'kociarą pełną gębą/oczami' hihi :-D
martusia -a mi ostatnio jest np spać z moim mężem. Nagle wszystko zaczęło mi przeszkadzać - chuchanie, oddychanie, wiercenie..a do tej pory wszystko było ok:)
lulka - olej tamte laski i wracaj do nas..:)

A ja dzisiaj byłam przejść się po sklepach i porozglądać za kurtką zimową. Mój płaszcz obawiam się, że będzie za ciasny na całą zimę. Niestety - wszystkie kurtki i płaszcze to samo badziewie! Nie dość, że ceny 200-300zł to jakoś do bani:/ Jak w takim czymś - bez ocieplenia, jedynie na podszewce przetrwać zimę? Jakby to jeszcze jakieś porządne były to może bym się skusiła, ale nie dam za takie byle co tyle kasy:/ Jutro ruszam na lumpeksy i muszę się też z krawcową skontaktować - może coś wymyśli, doradzi i uda się jakoś ten mój płaszczyk poszerzyć?
Dziś też dzwoniła do mnie koleżanka z pracy i udało mi się załapać na przedstawienie w teatrze "Królewna Śnieżka" :) Bardzo się cieszę - pójdę z moimi uczniami, za którymi mi troszkę tęskno. Cieszę się, że zobaczę dzieciaki :) I nie ukrywam, że jak przeglądałam repertuar to nawet sama miałam taką myśl, czy by się nie wybrać na to przedstawienie ( teraz w ciąży mam wielką ochotę na bajki :) ) ale jakoś samej tak było głupio..a tu proszę - tak się fajnie wszystko ułożyło :) A po teatrze wpadną do mnie koleżanki w odwiedzinki co mnie również bardzo cieszy :) Szkoda mi tylko tego, że mój mężuś ma jutro wyjazd służbowy i od 4 będzie na nogach..nie lubię się z nim rozstawać:( Nie lubię jak wyjeżdża. Na szczęście to tylko jeden dzień :)
Dobre nocki majóweczki!!!

Jestem juz po wizycie :) Bardzo udana, znacznie lepsza niz z tym prywatnym lekarzem i tez z doktorem, a nie siostra. Kolejne za 4 tyg tez mam z lekarzem, moze przez wage albo dzieki niej ;) Probowal dopplerem serce wychwycic, ale przez mojej tluszcze sie nie udalo, wiec mialam usg. I wiecie, co nasze maluskie szczescie robilo? Fikolki!!!! Milo z jego strony :D

Jedynym minusem byl poslizg czasowy wizyty, ponad godzine. Ale nie bylo to takie straszne, bo wychwycili mnie do jakiegos programu naukowego, zgodzilam sie. Chodzi ogolnie o zdrowe zycie w czasie ciazy i nie tylko. Dostalam dodatkowe ulotki, jesli bedzie trzeba to mam dostep do ciazowego szpitalnego dietetyka (ale i tak przeciez mam swoja babke). Wage i tak zapisuje, jedzenie monitoruje i zaczynam sie wiecej ruszac, bo w pierwszym trymestrze naprawde nie mialam na nic sily. Takze moge im swoje spostrzezenia przekazywac, co mi szkodzi, a moze sie komus przyda.

Geba mi sie dzis caly czas smieje :) Tydzien temu bylo usg i dokladniejsze i na lepszym sprzecie ze znajomym lekarzem, ale pelne strachu, a potem ulgi. A dzis zupelnie sie usg nie spodziewalismy. I jeszcze te wygibasy i tance maluszka!

Na wieczor szykuje sie wielkie czytanie, bo kazda nowa mama dostaje torbe z czasopismami ciazowo-dzieciowymi, jakies reklamy, probki (nie patrzylam dokladnie, ale jest sudokrem i jedna pieluszka typu papmers), pamietnik ciazy do wypelniania i takie tam. No i dodatkowo ksiazeczka i ulotki zwiazane z przystapieniem do programu, np. opis zdrowej diety (ciazowej i nie tylko).

Niech wam sie tylko piekne sny dzis snia!!!! I zreszta nie tylko dzis :)

Wikasik super !!!!
Witajcie.
Kubuś zrobił mi dziś pobudkę o 4 rano.
Tak po prostu nie mógł usnąć.:sorry::-D:-D
Zamordować go to naprawdę mało.:rofl2::rofl2::rofl2:

A ja ok.8 na badania jadę .
Trzymajcie kciuki za wyniki ,bo cześć już po południu na pewno będzie.;-)

czesc dziewczyny :-)
As trzymam kciuki
Wikasik zazdroszcze tego programu naukowego :tak:

Fiore jak sie dzisiaj czujesz???

Dzieki dziewczyny za wsparcie co do tych boli brzucha- jednak co 10 glow to nie jedna- uspokoilyscie mnie :tak:

A ja wam sie pochwale ze moj slubny na ebay wyrwal dobrej firmy spacerowke dla lokatora za mala cene i dzisiaj doszla:-D bedzie musiala troche postac- gdzies z rok :tak: bo nie mam pojecia jak dlugo bobas bedzie jezdzil w glebokim ;-) Apropo wozkow to powiem wam szczerze ze jest niesamowity wybor ale niewiadomo co wybrac. Czytalismy taki test na wozki ( tu w DE) i wiekszosc ten test oblala:szok: wiec jestem na prawde w kropce co wybrac. Jednym z kryteriow byl material ktorym obszyty jest wozek, czesto zawiera jakies srodki niezdrowe dla organizmu (jesli je sie lize- a wiadomo dzieci smakuja swoje pojazdy ;-)) No i rzeczywiscie po wyjeciu naszej spacerowki unosi mi sie w mieszkaniu zapach chinszczyzny- jesli wiecie co mam na mysli) -
a wy macie juz jakies wozki na oku?? jakies firmy albo propozycje na co zwracac uwage podczas zakupu??

reklama
Witajcie!
As &&&
Wikasik :-):tak::-)

Andv dziekuje,troche lepiej,na razie malo sie poruszalam-ale juz wzielam dawke paracetamolu.

Wstalismy o 8,dzieki coreczce wolajacej "ej ej...'ate,ate' "(latte-mleko).Teraz juz po sniadaniu i dawce paracetamolu wychodzimy na chwile.Obym mogla sie poruszac.
Milego dnia!

Do góry